Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje živeti v Mariboru

Kje živeti v Mariboru

Pozdravljeni!

Selim se v maribor pa me zanima, kako bi rangirali soteske glede na njihovo kakovost. (zanima me za stanovanje)

Ljubljano poznam, npr. SUper soteske- rožna, rudnik, vrhovci itd,.. Slabe- mogoč šiška, fužine, rakova jelša.

A mi lahko kdo naredi podoben rang za Mb? Pa prosim resne odgvore.

Hvala!

Tezno je na slabem glasu, če je kaj na tem, pa ne vem.

Men osebno so zelo všeč: koroška vrata, center , radvanje (če to še šteje) in tudi tabor je še kar. Niso mi pa všeč studenci.

Tabor ali center.

Soteske. :)))

Odvisno od tega, kaj rabiš, kaj si želiš. Meni je pomembno, da ni težav s parkiranjem, kar zna biti recimo v centru in še kje.

Zakaj rabis, kolko imate avtov v druzini?
Center ze spi in tam so same stare hise in nic parkirisc. V novi vasi jmas dosti blokov in je kot mravljisce. Jaz v teznu ne vidim nic slabega.

Koroška vrata, pogojno tabor. Pobrežje, studenci, melje, tezno-nikakor. S parkiranjem so pa problemi povsod.

Tabor ali center, Radvanje (pod Pohorjem). Tezno, Studenci pač ne. Ostali deli pogojno.

odvisno kaj iščeš….
Iščeš hišo, stanovanje v bloku? Bližino službe? Bližina otroškega vrtca, šole, bolnice, trgovskega centra, športnh objektov….?
Živim na pobrežju, v stanovanjski hiši, v mirnem naselju in mi zelo odgovarja. Res da ni fancy del mesta, a imamo vse kar potrebujemo na dosegu roke…Trgovski center je 5 minut (peš hoje) vstran, šola 600 m, avtobusna postaja 500 m, 5 minut peš hoje in že sem v stražunskem gozdu…. do bolnice, evroparka, centra mesta imam 5 minut vožnje z avtom. Prav tako sem takoj na obvoznici, do službe imam 10 km. Otrok ima v bližini prijatelje in se lahko družijo tudi izven šolskega časa.
Če bi izbirala stanovanje za svojo dušo, bi živela pod pohorjem. Vendar tam ni blizu trgovskega centa, do šole je kar nekaj hoje ob prometni cesti, tudi v mesto ne prideš hitro… Torej vse ima svoje pluse in minuse.
Nikakor pa ne bi živela v centru mesta – problemi s parkiranjem so veliki, prav tako pa ni nobenega življenja.

zanimivo kako govorijo da v centru ni nobenega zivljenja ravno tisti, ki zivijo izven in tam niso bili ze nekaj let in svoj prosti cas prezivljajo v trgoskih centrih.
Sam zivim v centru, o problemih s parkingom nebi vedel, razen ce je problem to, da se ne mores zapeljat dobesedno pred vrata. Potem je res problem s parkingom ja.

Kar se tice sosesk je edina res zanic tezno in se mogoce nova vas. Vse ostalo je odvisno od tvojih zelja in preferenc.

Tudi na Studencih je kar nekaj lustnih ulic, tako kot je v Radvanju nekaj katastrofalnih. Vse jeodvisno od tvojih zelj in potreb. Po rangu sta verjetno res najvisje center in Radvanje, Tezno pa med najslabsimi.

v centru je problem s parkingom, je pa lustno za zivet v centru v blizini parka ( tomsicev drevored), tenzno in studenci sta no go, ceprav je veliko odvisno od lokacije, ni vse isto, po moje so najbolj kul pobrezje, tabor, nova vas ali borova vas

jaz sem dve leti živela v centru.
ja, problema s parkingom nimaš, če ima stanovanje zagarantirano parkirišče ali če imaš svojo garažo.

drugače je pa fajn

jaz sem živela na teznu (neprijetno), na koroških vratih (kar ok), v kamnici, v centru (čist ok), na pobrežju (ok), na taboru (ni mi bilo ok)

ne vem pa zakaj bi moralo Radvanje sloveti kot najbolj elitna soseska. promet katastrofa, varne poti v šolo so razred zase

Kaj je narobe z Teznom?

Smo pred kratkim gledali oglase – individualne hiše (sicer soc., nekatere z prizidki, nadzidki, obzidki, ogromne, verjetno “vse z dokumenti”) urejene, blizu gozd in zelenje, pločniki, javni promet.

Kaj je torej narobe?

Kar pa se tiče življenja v centru (tako MB, kot Lj oz. katero drugo mesto), pa lahko rečem samo hvala lepa – čez dan poslušaš preglasno muziko iz lokalov in njihovih vrtov, ki ti nonstop nabija v ušesa in seveda glasna “umovanja” zapitežev, ki so med delovnim časom non stop na teh vrtovih in se ga nacejajo. Ponoči se začne “kulturni” program razno raznih pubov, gostilnic s svojo tuc tuc muziko in njihovo, pogosto mladoletno klijentelo, ki je že ob 9.00 ponoči krepko okajena in se derejo in nacejajo po parkih. Ob 2.00 zjutraj ali pa še pozneje, ko se ti lokali začnejo zapirat, pa se naposlušaš popolnoma pijanih gostov, ki rjujejo in tulijo, ko se pijani opotekajo domov (ter kozlajo, urinirajo in iztrebljajo dobesedno pred vrata), zaganjajo avtomobilske motorje, da vse tuli. Vsake toliko pa te še mestne oblasti osrečijo z mega kulturnimi prireditvami v centru, na prostem, po možnosti med tednom (npr. zastavonoše kulture Daniele ne morem več ne videt še manj pa slišat)…

Aja še to – pred leti smo bili v Dogošah ponoči, ko je bil Lent festival in se ga je slišalo do tam! Kako Mariborčani v centru preživite tista dva tedna – mene je že ta menjava ure čisto uničila za skoraj 10 dni, da pa mi dva tedna ponoči ružijo zjutraj pa v službo – si ne znam predstavljat….

Torej jaz pa sem živela 23 let na Studencih v hiši sedaj pa tri leta že živim na Teznu v stanovanju in imam za eno in za drugo povedat kako je super.Na Studencih je večji mir ni gužve ni prometa bližina Pekrske gorce je top.Blizu je Tuš in Qulandia ter šola in pa vrtci tako da je vse na dosegu roke..so mi Studenci najbolj všeč v Mariboru.Na Teznu pa sem doma trenutno v bloku v katerem je res fajn vredu sosednje morda malo starejša populacija kateri že živijo tam od samega začetka ko se je blok dokončal.Blizu sta dve osnovni šoli, vrtci, lekarna.Spar in Mercator…vse na dosegu roke.Avtobus pelje na vsakih 15 min.Prostora pred blokom za parkiranje avta preko dovolj..Pa če kupujete lahko dobite res dobro ceno…Ni nobene galame šmrkavcev, ki bi se ti drli pod oknom res je fajn.Ne razumem zakaj na Teznu nebi bilo ok. Pobrežje je tudi ok.Tabor mi je tako tako, ker je res blok na blok prav tako Nova Vas.V centru pa so itak same neobnovljene stare stavbe v katere je treba vedno ful vlagat.Manjša možnost parkinga,balkona…itd…

Sam na Tezno ne hodi, 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} debilov, folk čist prfukjen. nemorem dati primera iz LJ ker je ne poznam, ampak tezno je podn od podna. OStali predeli so kar pa čisto ql. Pobrežje je super če rabiš vrtec, šolo, UKCM, evropark ipd.pri roki, tudi za sprehajat je lepo, tudi studenci so meni čist okej, pod pohorjem je fancy smensi ampak lepo, center je pa zaspan do daske, čez teden še je nekaj lajfa čez vikend pa beda od bede. odvisno kaj ti je všeč in kaj potrebuješ. Meni osebno je najbolj fajn na Pobrežju 🙂

nihce ne pove, zakaj Tezno NE ! Zakaj?

Mogoče (pa) zato?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tezno
Tezno is a city district of the city of Maribor in Slovenia. In 2012, the district had a population of 11,472.[1]

In World War II, a large trench in Tezno became a major mass grave, that was later investigated by the Commission on Concealed Mass Graves in Slovenia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Commission_on_Concealed_Mass_Graves_in_Slovenia
The newspaper Jutarnji reported the commission’s findings; in all, it is estimated that there are 100,000 victims in 581 mass graves.

Najbrž pa to ni (pravi) razlog.

Mi je prav butasto da nekdo ki živi na pobrežju govori, da tezno ni ok.Mislim zakaj?Ni kriminala ni mladine ki bi se ga zapijala po ulicah in kafičih.Dve šoli sta 4 vrtci.Ljudje prijazni.So trgovine,frizer,zdravstveni dom,lekarna avtobus vozi na 15 min.Vse je.Pa še stanovanje se da dobit po normalni ceni..Nimamo visokega stroška kurjave kot ga imajo na pobrežju..Kr nekaj no..pa nimam nič proti nobenemu predelu.Partner je prej živel na greenwichu vse pirjatelje imava na pobrežju..Samo tezno je pa še vedno super.Je res veliko ima veliko slepih mirnim ulic..Stražunski gozd je zelo blizu.Ni kaj ni.

kako je na obrežni? je varno zvečer npr ob 21h it z busa na Ruški in peš na Obrežno? Tam blizu cerkve se mi ponuja neka soba…

Kaj pa kvaliteta blokov na Taboru, grajenih v 60. letih? Je ponocu tisina, ali podnevi ponoci zvok sosedov prodira skozi stene in ponoci promet?

vredu je, nimam slabih izkušenj

Ja na Pohorju je kar nekaj sotesk.. Očitno nekomu ni jasno, kaj je soteska in kaj soseska.

SOTESKE???

SOSESKE!!!

Sedi, cvek!

kako je na tem delu okol cerkve???

A spet ti, ki hočeš, da ti mi garantiramo, da te ne bo ravno takrat ravno tam nekdo oropal?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close