Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačka in bolhe

Mačka in bolhe

Mene pa zanima, kako dam mački frontline pripravek proti bolham. Ok, dam ji na zatilje, da se ne more lizat, ampak jaz imam dve mački, potem bosta lizali ena drugo? Ima kdo kakšen pameten nasvet?

Pa tablete proti glistam, kako jih dajete in kako pogosto?

Hvala

Naša maca takoj ve, kdaj naklepamo to grozno dejanje z ampulo za vrat:)) In takoj zbeži:) Zdaj jo pa mož nahitro zamota v brisačo, da samo glava ven gleda, jaz ji pa stisnem ampulo na zatilje, še prej razmakneš dlako, da res pride tekočina na kožo. Pa fajn pritiskaj ampulo, da bo šlo vse ven. Potem si pa temeljito operi roke. Tisti dan je ne božaj, da se tekočina res posuši.

Glede tablet proti zajedalcem je pa tako, da jaz našim dam Milbemax. Dobiš ga pri veterinarju, ima okus po briketih. Tabletko zamotam v mleto meso, naredim kroglico in maca to poje in nič ne posumi, da je kaj narobe. Ko smo ji pa hoteli dati veliko cenejši Zantal( ali nekaj podobnega), ga je pa izpljunila ven. Baje je groznega okusa. Tudi proti zajedalcem imaš na voljo ampulo, ki jo stisneš na zatilje. Vse, kar mački lažje prenašajo, je seveda precej dražje. Ne vem, malo se pozanimaj pri veterinarju.

Jaz dam našim mucam ampule med spanjem, ni druge 🙂

Hvala za odgovore, ampak vidim, da nisem jasno postavila vprašanja. Frontline se stisne na zatilje zato, da se maček ne bi lizal in posledično zastrupil, če prav razumem. Jaz imam pa dva mačka, ki ližeta eden drugega. Kako naj jima to apliciram in preprečim lizanje?

Ju ločim? Ok, ampak za koliko časa? Lahko ju ločim čez noč, to bi šlo. Ampak, aje to dovolj? Je naslednji dan že ok, ni več strupeno?

Hvala!!

Čez noč bo dovolj ja. Samo da se frontline posuši pa je.

Meni so na veterini rekli, da ji naj dam ampulo zvečer-zaradi otrok, da je ne bi božali. Naslednji dan naj ne bi bila panika, ker je suho. Ampak muca vseeno liže. Pomojem tele zadevščine niso ravno njami, tak da vprašanje, če bi se muce tam sploh lizale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close