Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek wmf posoda – prosim pomoč

wmf posoda – prosim pomoč

Pozdravljeni,

odločam se, ali naj naročim posodo iz Nemčije in seveda plačam nekoliko več, ali pa naj vzamem posodo v Šparu (kjer je nimajo razstavljene, ampak je zapakirana v škatli), Rutaru ali Lesnini, pa ne vem, če so original.

Zato me zanima, ali je na posodi kje žig – predvidevam, da je na dnu posodu, če pogledam na wmf spletni strani – iz katerega bi bilo mogoče razbrati, kje je narejena, torej Made in Germany oz. Made in China.

Če ima vaša WMF posoda žig, kje in kakšen je, torej ali je razbrati, kje je posoda narejena in kje ste jo kupili?

Hvala za odgovor in lep dan!

Posoda je odlična, kupila pa sem eno v Sparu, ko je bila na neke točke/nalepke nekaj znižana, ostalo pa sem kupila v Mullerju po kosih, nikoli komplet. Nisem sicer natančno gledala, ampak se mi zdi komplet za 100€ slabši od tistih po kosih. Ne vem, dobro poglej. Te, ki jih imam jaz, so super, odlično se kuha in krasno se pomivajo.

v EU je stroga zaščita blagovnih znamk
če bi WMF samo prišlo na nos, da spar ali muller ali katera koli druga trgovina prodaja njihove ponaredke, verjemi, da bi od njih iztožili še gate na riti.

Posoda wmf v sparu je sigurno original. Zakaj bi bila v paketu slabša kot posamezno?

imaš cenejše verzije in imaš dražje verzije
tud mercedeza dobiš že az 30 jurjev

Ne gre za to, da ne bi prodajali originala, ampak zato, da tudi WMF dela posodo v vsaj dveh državah in seveda je razlika v kakovosti in posledično tudi ceni.

V Nemčiji in na Kitajskem, oboje je original, gre pa za dve (oz. več) različnih linij.

In avtorica ima prav, žigi na dnu posode se razlikujejo. Na tisti, ki je narejena v Nemčiji piše spodaj Made in Germany, na tisti iz Kitajske pa ne. (vsaj na mojih posodah). Kupila sem jo v Mullerju in Sparu.

Ne glede kje boš posodo kupila, Špar, Rutar, Lesnina, Muller … zagotovo boš kupila original, samo vprašanje, kje je narejena.

Tudi, če boš naročala iz Nemčije, to še vedno ni zagotovilo, da boš kupila posodo, ki je v resnici tudi narejena v Nemčiji.

Če kupuješ komplet posod zapakiran v škatli, reči da naj ti jo odprejo in jo preglej. Že zato, da potem nimaš sitnosti z morebitnimi reklamacijami. Sicer bi pa na škatli moralo pisati, kje je narejena posoda.

Kupila sem komplet (ne bom povedala kje) in jo vrnila!!!

Kupila v Lesnini, samo 1 lonec, ostalo imam Ikea. Na dnu posode wmf piše made in germany.

Imam ekonom lonec iz Sparove akcije, katerega sem dopolnila še s spodnjim delom iz Muellerja, razlike ni opaziti. Na tistem iz Spara ravno tako piše, da je “Made in Germany”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close