Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Komad, ki se ga sramujete

Komad, ki se ga sramujete

Ponavadi na forumih objavljamo komade, ki nam ležijo pri srcu. Danes pa sem na enem tujem forumu prebiral temo o glasbi, ki se jo ljudje sramujejo, ko jo slišijo igrati na radiju. Mislim, da je prevod “sramovanje” še kar primeren, ker je bil opis v angleščini v smislu: “cringe worthy” ali pa “gives me the creeps”, “I want to shoot myself, when I hear this song playing on the radio” in tako dalje…

Imate tudi vi kakšen tak komad ali pa več komadov? Objavite youtube linke, da se malo pozabavamo. Zraven lahko tudi napišete kaj konkretno vas moti pri komadu, kako se počutite, ko ga poslušate.

Precej zadev je na radiu, ki jih ne prebavljam, ampak, da bi trpel pri poslušanju… Imam končno rešitev tega problema…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Miley Cyrus, Lady GaGa, Justin Bieber in podobno novodobno sranje ki okužuje današnjo mladino ter jim iztirja glasbeni okus.
Ko slišim ali vidim Miley Cyrus kako nori po odru in steguje tisti jezik, totalno brez posluha me postane sram namesto nje.

Seveda si po vsem tem mučenju za ušesa in oči na koncu navijem Def Lepparde in se nostalgično vrnem v 90-ta leta hard rock/glam metal muzike. Okus je popravljen v sekundi:)

************************** § ▲ !

Kako se lahko ljudje sramujejo glasbe, ki je niso sami napisali?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Vprašanje za milijon dolarjev. Zato pa sprašujem, da bi si malo lažje predstavljal kaj je tisto, kar človeka spravi v neprijeten občutek sramu. Dejstvo je, da taki komadi obstajajo, eni so bolj imuni na njih, drugi imajo kake druge komade..

Nima pa veze s tem, da bi te bilo sram samega komada, ampak komad v tebi prebudi občutek sramu, ko te je sram nečesa drugega. Nekateri menijo, da so to komadi, ki tako ali drugače namigujejo na sex.

…spet drugi bodo rekli, da so to tisti komadi, ki jih smatrajo za neumne, otročje ali pa v nekateri primerih osladne. Recimo slišiš Heleno Blagne – Moj mornarček.

Ta občutek bi pa lažje primerjal z efektom zaužitja zelenih hrušk in mleka.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Jaz ne prenesem od Čukov tiste pesmi Krokodilčki v očeh. Meni je bedasta.

Ti čisto verjamem. Kaj pa Marjan Smode – Jožica (kje si bla) ? 🙂

Ma imam občutek, da je ljudem tako zelo nerodno, da si niti tukaj kot anonimneži ne upajo izdati svoje skrivnosti 🙂

Tista Jožica se mi zdi, da je bila v Titovih časih prepovedana.

Mi pa nekatere pesmi res vzbudijo občutek groze in obupa, ne sramu. Mislim si, kako lahko nekdo tako pesem napiše, potem pa jo še spravi v eter, da jo folk posluša. Sram naj bo avtorja, a ga najbrž ni, mene pa spravi v obup.

Ena taka:
https://www.youtube.com/watch?v=huVmHuniPfw

sramujejo naj se ga tisti ki ga napišejo…js bi se bolj ukvarjal z avtorji, ne z naslovi in texti komadov…

Kot že povedano, ne gre za sramovanje komada samega, ampak za občutek sramu ob doživljanju določenih dražljajev v telesu kot posledica poslušanja komada, lahko je za to kriv tekst, melodija, ritem, zvoki, efekti, barva glasu pevca/pevke…

Vprašanje za milijon dolarjev. Zato pa sprašujem, da bi si malo lažje predstavljal kaj je tisto, kar človeka spravi v neprijeten občutek sramu. Dejstvo je, da taki komadi obstajajo, eni so bolj imuni na njih, drugi imajo kake druge komade..

Nima pa veze s tem, da bi te bilo sram samega komada, ampak komad v tebi prebudi občutek sramu, ko te je sram nečesa drugega. Nekateri menijo, da so to komadi, ki tako ali drugače namigujejo na sex.[/quote]

Jaz, ki nisem imuna na njih, sem se odpovedala poslušanju radijskih postaj, ki vrtijo glasbo, ki mi ni všeč (pa v ta “mi ni všeč” lahko spadajo tudi občutki, ki jih omenjaš).

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ma to je malo tezko definirati ker ponavadi ti nekaj je ali ni vsec.
Ce ti dam primer tegale https://www.youtube.com/watch?v=wgykBe_TjdU&list=FLlleisqWLWYJdqG_DLa_CBQ&feature=player_detailpage

Jaz ob tem dozivljam ekstazo kaksen drugi/a pa sram oz. popolen odpor-)

nobeno besedilo mi ne gre tak na jetra ko ovo
https://www.youtube.com/watch?v=z4NTTcbqPaQ

https://www.youtube.com/watch?v=hfahFYX4UYQ

https://www.youtube.com/watch?v=Wb3_q72Ql1Q

A loh kuzlam?

Kingstoni so še sprejemljivi, Čuki pa niso več tisto, za kar sem jih imel. Porazno. Mjau, njam, njam, njam? A se jim že malo meša? A bi te komadi sploh šli v promet, če nebi bilo na spotu vseh teh “poredno oblečenih” punc?

Se zeloo strinjam. Samo kdo poslusa tako musko ker jaz tole prvic vidim oz. ne poznam… in skoraj 300.000 ogledov haha narobe obrnjen svet.

ma je en komad italjanski. Poje ga nek Fabricio al kaj je, naslov je Andreas, tako nekako, pa mi ni jasno al model poje o ženski al o tipu. Pesem je majka, samo tekst mi pa daje neki nelagoden občutek. Drugače pa to kar poje Omar Naber neprebabljivo zame.

Ne sramujem se ampak, ce mi gre na zivce nea poslusam…

m. p. thompson: lijepa li si + vjetar z dinare.

evo, pa sem priznala.

No, kako smo različni. Meni so pa Krokodilčki zakon. Če pa moram eno izpostaviti mi je pa res kar nerodno ob Kalamarih (ki sicer sami po sebi niti niso tako slabi) in Žlindri in njihovi Evrovizijski popevki. Naslov sem na srečo že pozabila.

Mačo s krtačo , Pa Nucala in znucala Gate na glavo….

Sama se nekako ne sramujem ob nobeni pesmi, tudi če je dpeta napol brez posluha. Dejansko pa me je včasih sram ko razne pevce gledam. Še posebej pa npr. kakšne tekmovalce talentov, ki so totalno brez talentov. Nekaterim so smešni ali se ob njih namuznejo. Mene pa je dejansko sram (pa jih sploh ne poznam). Vzrok je verjetno, ker so me od vedno učili, da je potrebno za na oder biti pripravljen. Precej javno predavam in vedno predelam vse mogoče scenarije, ker bi se pogreznila od sramu, če bi na kakšno vprašanje/temo nekaj napletala brez repa in glave. Delno pa tudi, ker me spomni kam smo sploh kot družba ljudje prišli (selfiji, realiti šovi, tekmovanja lepot, žretja). Še vedno v srednjeveških frik šovih prtlikavcev in pohbaljencev.

Dejansko me je osebno strah in sram, da bi bila brez samokritike. In ko vidim pogumneže brez zavor se verjetno nezavedno projeciram na oder in občutim sram. Sploh mi ni jasno od kje tem ljudem pogum – kapiram še gago ali kakšno drugo zvezdnico (jebat igra za miljon na odru ali v filmu je isti drek), ampak neki povprečneži zastojn, ne to mi ne gre v glavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close