Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj dajete psom proti bolham? Kje kupite?

kaj dajete psom proti bolham? Kje kupite?

Je bolje kupiti v veterinarski ambulanti ali trgovini za male živali? Kaj je najbolj učinkovito? Hvala Aja, kakšna je cena?

Ampula…v lekarni kupiš

Jaz sem mojemu vedno dajala ampule ki sem jih kupila pri veterinarju. In nikoli jih ni maral, je skakal sem pa tja po ampuli in čisto znorel, ker jim baje to full smrdi. Lani mu tudi ampule niso več prijele, je pa to odvisno od kerega proizvajalca vzameš, ene primejo ene ne. Letos pa mi je veterinar dal briket, dejansko 1 briket ki ga žival poje. Najprej sem bila skeptična a je končno pomagalo. Cena vseh teh zadev je odvisna od teže tvojega psa. Moj ima 10 kil in se ampule oz priket gibljejo nekje okoli 9€. V trgovini pa jaz nebi kupovala ker tam majo še manj učinkovite.

sem uporabljala metodo česanja z zelo, zelo gostim glavnikom.., ki sem jih kupovala v Milerju…Psička je bila kratkodlaka, težka 12 kg, tako, da ni bil prevelik problem..Pišem v pretekliku, ker mi je lani umrla v 18 letu starosti….Tudi jaz osebno sem se izogibala kemiji in vdihavanju ampul, zato sem opravila po naravni poti..Pa tudi klopov ni nikoli imela, teh vrste težav sploh nisem poznala, eni so tako jamrali, koliko jih to stane…

Odkar je pred leti sosedu umrla njihova psička kot posledice Frontline, mi več na misel ne pridejo pipete. Šla sem morje stvari preštudirat. No, ne vem, kje dobite bolhe, mi imamo že 40 let pse, pa jih še noben ni imel… A za zajedalce je super česen. S tem sem obvladala klope, ki so nam res parali živce. Kolegica pa vem, da psa pošprica z mešanico ne vem katerih eteričnih olj, česna in limone in ne dobi njihova psica, ki je sicer sterilizirana, a jo je po celi vasi dovolj, nobene bolhe, klopa. Za gliste je pa še lažje, je že korenje precej učinkovito…

Naš pes pa že 17 leto prenaša Frontline,smo tudi poizkušali z vsem mogočim,je bilo vse drugo neučinkovito.

Advantix, pri psici se Frontline ni zelo obnesel, kar se klopov tiče, z bolhami nimamo težav. Pri samcu je bil Frontline učinkovit. Pa potem vedi.

Prva stvar v vseh letih od kar imamo pse (30 let) ki res deluje je Nexgard žvečljivi tablet. Zgleda kot briket 2×2 cm, ki ga 1x na 2 meseca dam psu. Od kar uporabljamo to, ni imel niti 1 klopa ne bolh. Res super. Vse ostalo, ampule, ovratnice pri nas ni delovalo.
Stane pa okol 38€ 3 take tablete v pakiranju, ali posamično 16e eden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close