Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se naredijo lignji na žaru?

Kako se naredijo lignji na žaru?

-očistim
-posolim/ne posolim
-na olivnem olju?
-polijem z tržaško omako (česen , peteršilj, olivno olje)….

Sej vem, da je enim to jasno kot beli dan, ampak jaz tega še nikoli nisem počela…. pa ne bi rada vsega skupaj stran vrgla…

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Začiniš pred pečenjem, pečeš na olivnem olju, omako poliješ po pečenih lignjih … jaz tržaško omako zalijem z vročim oljem, da česen bolj spusti okus …

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Jaz jih najprej operem nato osušim. Ko je žar že vroč, jih položim po plošči in jih ne solim. Pri nas jih ne pečemo na olivnem olju, ker se oliv
no olje baje ne sme pregreti. Torej jih pečemo na navadnem olju, vendar ga damo čisto malo.
Torek ko so pečene jih posolim, premešam na rahlo in ponudim. Z tržaško omako je pa tako, da jo pri nas ne jedo vsi in jo zato postavimo na sredino mize.
Še to ko so pečeni kalamari jih malo polijem z olivnim oljem ampak res čisto malo, ker so sicer premastni, pa še tržaška omaka vsebuje olivno olje.

No takole pa po moje!

na žaru ali žar ponvi: segrejem da je žar vroč, dam gor nesoljene očiščene lignje, jih na suho zapečem na eni strani , z kuhalnico ta široko pomešam oz. obrnem na drugo stran, polijem čez olivno olje, ker je blo do sedaj nasuho(lignji spustijo malo vodice) in še malenkost popečem. Nakoncu se lignji solijo, malo in po želji tržaška.

Dober tek!

Soliš na koncu sicer postanejo trdi in tudi pečeš ne predolgo iz istega vzroka.

In proti koncu zaliješ malo z belim vinom :))), pa je omakca narejena.

Drage moje naredila sem čudovite lignje na žaru, pa sem že mislila, da sem čisti antiltalent za kuho.

Sem jih dala za pol ure v paco (sol, poper, olivno olje, česen, belčo vino), pol sem jih pa na žar toasterju lepo spekla in zraven naredila tržaško omako…

Pa blitva s krompirjem, pa paradižnik v solati…. Čudovito. Sem še starše povabila….

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

slonček,pa niso bili trdi,ker si jih prej začinila-sol?

aja,pa kako si naredila tržaško omako?

ja, kakšna je tržaška omaka? saj mogoče jo delam, pa ne vem da je to.

midva ponavadi za žar polnima lignje (pršut in sir). mnjami!!!!!!!!!!!!!

Česen, peteršilj, olivno olje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close