ali cistoskopija boli
danes bila pri zdravniku , naročiti se moram k urologu – pregled cistoskopija,
prosim za realne informacije – brez olepšavanja – boli ali ne boli, kako poteka, koliko časa…. našal sem 1000 nekih starih zapisov glee tega pregleda, …iz leta 2006, 2009,….
kar upam, da zdaj ne boli toliko ker so se modernizirali 🙂
ufffffff kako me je strah
hvala za informacije…. no ravno tega sem se bala eni pišete o poplnoma nebolečem pregledu, drugi spet o bolečinah…. tako da sem res čisto prestrašena kaj je res in kaj ne…
prag bolečine pa pod nulo , žal
pri ginekologu pa mi je tak zoprn občutek
koliko pa traja cistoskopija, ima kdo predloga kam naj se prijavaim v Lj ali na Bled, …
Jaz sem bila v kliničnem v LJ in me je bilo tudi ful strah. Bilo je kot so rekli, na začetku ful zapeče, potem pa je samo malo neprijetno. Po preiskavi so mi rekli naj veliko pijem in pa prvi dan je pri lulanju kar precej peklo, potem pa se je umirilo. Mislim, da ni potrebe, da te je strah, mene so vsi strašili, tam pa so rekli, da tudi deklicam delajo brez narkoze. Prepričana sem da ti bo šlo. Pri meni so potem ugotovili kaj je narobe in smo sčasoma to uredili, ker prej pa je bilo nevzdržno. Srečno!
hvala vsem ki ste delili svoje izkušnje z mano , malce bolje se počutim, čeprav je strah še vedno prisoten, saj preživela bom – to zagotovo 🙂
tako rada bi se sprostila pri pregledu, ker sem prebrala, da je veliko enostavneje če si sproščen, če mišice niso zakrčene… ampak kako si lahko sproščen pri takem pregledu – pa si žal ne morem razložiti
če bo še katera prebrala in ima izkušnje ….bom res vesela
Razlika med ful bolečo cistoskopijo in povsem nebolečo je v vsaki pacientki: če se uspeš povsem sprostiti, da ne stiskaš mišic, ko uvajajo sondo, te ne bo ne prej in ne potem popolnoma nič bolelo. Ampak preden so meni to povedali, sem dala skoz dve noro boleči cistoskopiji. 3. in 4. sta bili res popolnoma neboleči in tudi po posegu nobenih težav, ker sečnica ni bila popraskana. Prve dvakrat pa za konc vzet, sploh ko grep prvič po preiskavi lulat, ker je sečnica opraskana in urin, ki teče čez praske, FUL peče. Samo sprosti mišice medeničnega dna, bodi čisto mehka in sproščena, dopovej to sama sebi in bo čisto vse OK!
Jaz sem bil ana ginekološkem stolu, vedno.
Nalgesini in to – če ti bodo občutek varnosti in boš bolj sproščena, splakni enga pa bo. Od ene tablete kake hude škode ne bo, koristi pa toliko, kolikor boš verjela vanjo. Ne vem, recimo, jaz sem šla na HSG – ženske so goltale ketonale, nalgesine, pa še tam ti dajo nek analgetik – ampak vse so bile PREPRIČANE, da jih bo grozno bolelo. Na preiskavo so šle v obupnem krču, prestrašene,panične – pomagala bi jim edino narkoza. Kaj jim je razlagala sestra, kaj zdravnik, so preslišale in potem valjda, da boli. Ok, HSG boli tudi, če so jajcevodi zlepljeni, a vseeno. Jaz imam precej visok bolečinski prag, predvsem pa sem se naučila poslušat sestre in zdravnike, ki ti skušajo vse skup olajšat. Če delaš, kar ti svetujejo, to zaleže po moje 5 x več od vsake tablete. Mene HSG brez tablete ni bolel čisto nič, sem pa res poslušala dohtarja in delala, kar je svetoval. Ampak če boš ti bolj mirna in sproščena, pogoltni tablet in verjemi, da bo deloval tako, kot ti želiš.
Forum je zaprt za komentiranje.