Mravljinci v stopalih in dlaneh
Skratka, skrajno neprijetno se počutim. Zadnje čase so se mi vsak dan proti večeru pojavili mravljinci v stopalih in dlaneh, ki so čez noč minili in zjutraj je bilo spet ok. Včeraj zvečer pa so udarili huje in ponoči zaradi njih nisem mogel zaspati oz. če sem zaspal, sem le za kratek čas in spet sem se zbudil. Mravljinci vztrajajo še zdaj. Poleg tega se menjavata obdobji potenja in hlajenja v dlaneh in stopalih, torej enkrat me zebe v roke in noge, drugič pa se zelo potim. Sem zelo nemiren, ker ti mravljinci ne ponehajo. Jutri bom šel k zdravniku, če se stanje ne bo izboljšalo. Ali kdo mogoče ve, kaj pomenijo ti simptomi?
Hvala vam za odgovor in lp
Joj, a tudi to je možno? Drugače sem pa star 25 let, imam pa 60 kg. Je pa res, da imam stresno obdobje, saj sva šla s punco narazen, poleg tega pa sem bil še ob službo in priznam, da me je vse skupaj precej pretreslo. Vidim, da je razlogov za te mravljince lahko več, torej bo res najbolje, da grem do zdravnika.
Joj, a tudi to je možno? Drugače sem pa star 25 let, imam pa 60 kg. Je pa res, da imam stresno obdobje, saj sva šla s punco narazen, poleg tega pa sem bil še ob službo in priznam, da me je vse skupaj precej pretreslo. Vidim, da je razlogov za te mravljince lahko več, torej bo res najbolje, da grem do zdravnika.[/quote]
Težave lahko med drugim omiliš, da jemlješ dodatne vitamine B in Magnezij, Kalcij.
In seveda to, da sprejmeš dejstva, pa čeprav ti niso všeč.
Sladkorna bolezen, multipla skleroza, okvare na hrbtenici ( vkleščeni živci) – to so ene najbolj tipišnih bolezni, ki povzročajo mravljinčenje.
Lahko pa kaj bolj preprostega – na primer samo pomanjkanje vitaminov B.
K zdravniku čim prej, da naredijo osnovne preiskave. Ne se kar takoj zadovoljiti z idejo, da je to stres.
Multipla skleroza je najpogostejša nevrološka bolezen med mladimi odraslimi (20 – 40 let). Začne se (lahko) točno tako, kot ti opisuješ. Prej ko pogruntajo, kaj ti je, bolje je zate. Zato resnično pojdi še jutri k zdravniku in ne pusti se odpraviti brez napotnice za nevrologa. Gre zate in tvoje življenje.
Vseeno ti iskreno želim, da MS ne bi bila.
Joj, a tudi to je možno? Drugače sem pa star 25 let, imam pa 60 kg. Je pa res, da imam stresno obdobje, saj sva šla s punco narazen, poleg tega pa sem bil še ob službo in priznam, da me je vse skupaj precej pretreslo. Vidim, da je razlogov za te mravljince lahko več, torej bo res najbolje, da grem do zdravnika.[/quote]
Možno je,vendar ni nujno. Dohtar je najbolj zihr izbira.
Želim ti najugonejši izid!
Seveda je možno marsikaj, ampak glede na to, da nimaš ravno najboljsih dni, je za tole skoraj sigurno kriv stres. Vsekakor pojdi k zdravniku, ker pa ti seveda ne bo mogel kar takoj podati diagnoze, ti svetujem, da si kupis tablete Dominor. So cisto naravne in pomagajo v stresnih obdobjih. Sama sem nedolgo nazaj imela težave z vrtoglavico. Razlogov zanjo je lahko ogromno, od kapi, tumorja, do stresa in preobremenjenosti. Po tednu jemanja dominorja sem bila cisto ok, ocitno je bil kriv stres.
Ti želim vse dobro. Skusaj se pomiriti, pojdi na sprehod, pa s kakim prijateljem na kavo. Bos videl, da ko o tem ne bos razmišljal, tudi mravljincev ne bo. In to je dober znak.
Je že bila podobna tema, kjer je ena napisala, da ji je pomagalo tole: http://atlasprofilax.weebly.com/
Sama še ne vem, se še odločam, če bi si nastavila, ker imam podobne probleme, a le v rokah.
Forum je zaprt za komentiranje.