Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čudno obnašanje mačke – napad?

Čudno obnašanje mačke – napad?

Prosila bi vas za mnenje, če ima morda kdo od vas kakšno podobno izkušnjo.
Včeraj zvečer se je z našim mačkom (1 leto) zgodilo nekaj čudnega, kar me je zelo prestrašilo. Maček je notranji in zunanji in včeraj zvečer, ko je prišel v hišo, se je obnašal čisto normalno. Čez kakih 15 minut, ko se je najedel, je skočil na kavč, se ulegel, potem pa se je dvignil in kot klada padel s kavča ter negibno obležal. Zraven je parkrat tako presunljivo zajokal, da mi je kri zaledenela v žilah. 🙁
To je trajalo cca. pol minute, medtem sem ga božala in mu prigovarjala, vendar je bil čisto neodziven.
Potem je nekako prišel k sebi, vendar ni bil čisto pravi, gibal se je bolj počasi in je bil nezainteresiran za vse.
Zjutraj ob 5h me je zbudil, da sem ga spustila ven, obnašal se je normalno, kot da nič ne bi bilo. Tudi ponoči je bilo vse v redu, sem parkrat vstala in preverila.
Meni je delovalo podobno kot kakšen epileptični napad, čeprav se nič ni tresel ali slinil. Seveda ga bom peljala k veterinarju, če se zadeva ponovi, ampak vseeno me skrbi, kaj bi to lahko bilo. Mož je rekel, da je morda zunaj kaj takega pojedel, ampak potem bi najbrž bruhal?

Čisto možno, da gre za epilepsijo. Leta nazaj smo imeli mačko, ki je bila epileptik in napadi so izgledali približno tako kot opisuješ.

Živi in pusti živeti

Gretka, a pa se da kaj pomagat, če je res epilepsija? Obstajajo kakšna zdravila oziroma kako to preprečit? Ker včeraj se je res zgodilo iz čistega miru, ni bilo nobene stresne situacije, ki bi lahko sprožila “napad”.

Epilepsijo je imela muca enih mojih znancev, dobivala je tablete in po začetnih zapletih, ko so iskali pravo dozo, je povsem normalno živela (ampak samo notranja, ven ni hodila). Dočakala je 16 let. Ne vem, katera zdravila je jemala, pa ti prijatelji tudi niso iz Slovenije, tako da so lahko tu kaka druga zdravila. Lahko pa do napada pride enkrat in nikoli več, vsekakor muco pelji k veterinarju in dobro opazuj. Če bi se napad ponovil, bi bilo super, če bi ga uspela posneti in posnetek pokazati veterinarju.

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close