Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pogosto jedo vaši otroci poli salame in hrenovke?

Kako pogosto jedo vaši otroci poli salame in hrenovke?

Kdo si upa povedati po pravici, kako pogosto jedo vaši otroci poli salame, paštete, hrenovke in podobno hrano?

Po pravici …
poli salamo – mogoče 1x na mesec,
pašteto – 1x na 2-3 mesece in
hrenovko – 1x na pol leta.

Sama ne jem tega in se sploh ne spomnim, da bi tudi njemu ponudila …
medtem ko mož pa to jé in ko ga sin vidi, ne “trza” sploh.

Po pravici? Moja dva ne jesta poli salame. Mislim, da sem jo enkrat samkrat kupila, pa ni sla( meni tudi ne). Hrenovke so bile nekaj casa kar pogosto na sporedu, danes res res redko-jih nekako ne obozujeta vec. Mogoce enkrat na mesec, dva. Pastet tudi ne marata, jih pa zato jaz od nekdaj:-) Tako nekako je to pri nas. Precej brezmesno, pa ne po moji zaslugi.:-)
Jesta pa rada kaksne skute-sadne, pa kak puding.Ampak trenutno tudi to ne gre vec veliko v promet.

Ce imate radi svoje otroke jim te svinjarije ne boste dovoli jesti ali pac…

Poli salamo- mogoče 3 na leto. ( ta velike), v družini nas je 5
hrenovke- 1x na mesec
pašteta- jem samo jaz, otroci ne, mož redko, jaz pa ene 2x na mesec v službi kekca

poli salamo – ene 2x na leto (raje imajo mortadelo, kuhan pršut, suho salamo, aljaževo, itd.)
hrenovke – 2x na mesec, včasih v hotdogu, večkrat pa pečene
pašteto – 1x na teden, argetine so nam vsem zelo dobre

poli salama je vedno na zalogi (poleg mortadele, pečenega pršuta in raznih suhih salam), jo pa otrok ne je velikokrat, pravzaprav hoče pojesti samo “rito”. To je začetek in konec salame. Pašteto je cca 1-2x v mesecu ko jih kupim ene par, potem pa par mesecev ne kupim, ker se niti ne spomnim, ker jaz paštete ne jem. Sicer pa pašteta ne zdrži dolgo pri nas, ker jih ima mož rad in potem on to poje po hitrem postopku. Hrenovke jaz ne jem, mož pa občasno, ko si s sinom pripravita ob nedeljah včasih jajca na oko in pečene hrenovke, tako da hrenovke recimo 1x na mesec.
Zakaj te pa to zanima? Pa lepo bi bilo, da avtorica posta tudi sama kaj poveš na to temo o sebi, ne da samo firbcaš. Pa imam občutek da je tema odprta samo zato, da se nekateri lahko zgražajo … 🙂

Zakaj ne bi upala povedat po pravici? Poli 1x na teden, hrenovke 1x na mesec, pasteto redkeje. In tako ze 20 let.
Rabis se kak podatek za analizo?

Poli salamo v sendviču , tu pa tam za malico. Jo imamo vedno doma. Smo 4. Pojemo eno na mesec.
Paštet skoraj nikoli. Tašča prinese mogoče 2 krat na leto “domačo”, kozarec za poskusit. Kupljene nikoli. Sem videla eno proizvodnjo (znana slovenska firma) od blizu. Ne hvala!
Hrenovke jemo vsi samo poleti pečene na žaru, ko roštiljamo.

Pri nas samo ko dobita v vrtcu. Hčerka dobi pike po obrazu, če je poli salamo… Po moje zaradi vseh umetnih dodatkov, ne vem… Poskušam jima dajati čimveč sveže, doma pripravljene hrane, da se niti ne navadita teh kupljenih slanih in sladkih okusov. Že tako je in bo tega že izven doma preveč.
Sem pa malo zgrožena nad prehrano v šoli. Stalno so sendviči s temi salamami in sladek čaj, kakav, sladki rogljički… Mi ni preveč všeč. Pa nisem neka puritanka, tudi mi pogosto kaj sladkega spečemo ali kupimo, ma v šoli je pa tega res preveč.

poli salame ne mara, paštete še manj, hrenovke doma skuham enkrat na mesec,če se lih spomnim in kupim, pa ovsenih kosmičev tud ne mara,da ne bo kdo moril, da zdravo je.

Zanimivi odgovori. Kaj pa jim date za vecerjo in ko so zjutraj doma zdravega za jest?Kaj dobijo za malico? Ker razni jogurti,probioticni napitki in sadne skute imajo tud vsega notri, pudingi tudi…jejo vasi otroci svezo zelenjavo in sadje in koliko so stari?

Nasa gre proti 3 letu:
Salama Poli 3-4 krat na mesec,1-2hrenovke,pasteta 2-3 krat, 1-2krat nutella
Na jedilniku je se:
Topljeni sir in kruh, domace mleko(ali pa naredi kakav)
Sir in kruh in napitek:caj ali mleko
Namaz ki ga naredim iz tune
Jajca kuhana vmesana ali pecena
Na mleku zakuhana polenta ali gres ali ovseni kosmici
Mleko in koruzni ali rizevi kosmici
Rizevi kosmici z jogurtom

In ce sem odkrita…od tega je najbolj zdravo domace mleko ker vemo s cim futramo kravo in prav tako nasa jajca. Domace skute in domacega jogurta in sira pa noce jesti. Vse ostalo pa je pridelano drugje bogve od kod dejandko vse prihaja. Ne verjamem nobeni etiketi,papir vse prenese.

Hrenovke in Poli salamo, mogoče 2 krat na leto, če ji kje ponudijo.

Doma tega nimamo.

Paštete ne mara. Si pa midva z možem občasno privoščiva kakšno francosko iz Leclerca, recimo vsake dva tri mesece.

Pri nas sta, ko sta bila še majhna, tudi poli salamo jedla, pa hrenovke tudi, paštete pa res ne, to pa samo jaz obožujem. Sedaj mogoče 2x letno kakšen hot-dog doma naredim, in to je to. Suho salamo imamo pa vedno doma, ker jo imamo vsi trije radi, in kaj sedaj? Naj se zato fentam?

Mi pa imamo zelo radi hrenovke. Ampak seveda DOMAČE. In jih imamo ene dvakrat na leto in takrat so nekaj časa kar pogosto na jedilniku.
Kupljene hrenovke so mi zelo zanič. Isto je s pašteto.

Poli salame ne kupujem, ker od treh otrok jo je rad le eden, hrenovke kupim 1x na dva meseca.
Tako pri meni. Pri bivšem možu vem, da so redno na jedilniku (podrobnosti ne vem in me niti ne zanimajo), ravno tako niso redka malica v šoli. Tako da … moj vpliv in želje in namere so minimalni.

Poli salamo na morju, hrenovke domace parkrat na leto, pasteto pa imamo doma, ampak jo je samo moz.
Za zajtrk, malico vecerjo pa dobita sadje, ki ga ima tamala (1 leto) ful rada, tavelik (3) pa sploh ne, polento z mlekom, cokolesnik, tiste alnaturine kasice, ki se mesajo z vodo, gres, prosena kasa, mlecni riz. Aja, pa tavelik ima ful rad topljeni sir, ampak mu ga zelo redko dam. Sadnih jogurtov, skutk, pudingov in taksne packarije ne jesta, ker pac ne kupim. Me pa zanima, kaj bi jima se lahko ponudila, ker se mi zdi, da imata sploh za vecerjo kar naprej eno in isto. No, svete matere, kaj svetujete?

Po pravici? Smešno vprašanje! A je greh jesti poli salamo in ostalo?
Meni je vse od naštetega dobro in jem kadar si zaželim.
Zadovoljna?
Aja, nisem otrok, pa nič hudega.

Poli salamo samo kje na obisku ali pa da fetko mesar, ce je otrok zraven. Hrenovke pa.. recimo, da do max 5 x na leto.

Ly, lahko vprasam zakaj dobi sin topljeni sir le redko, ceprav ga ima rad?

Za vecerjo lahko kaksno umesano jajce recimo, jogurt z muessliji, jogurt s sadjem notri, smorn ali palacinke, kakav s kruhom, caj in kruh z namazom,

to jim ne date jest, ločujete pa se in vse v korist otroka, a ne.

matr ste nekateri svetniški. res bi rada videla dom takih ljudi, ki tako zelo skrbite za svoje otroke. sem preveč že videla tega, da mi gre na bruhanje, kako se nekateri hvalite. moja dva sta jedla vse po vrsti in sta še kako zdrava in ok, samo mame ne smejo preveč komplicirati, pa so otroci vsi v redu. zanimivo je, da imajo eni in isti otroci vse mogoče težave, drugi jih pa nimajo, saj omembe vrednih, čuden, a ne.

Moja hči ze 20 let je, kar ji srce pozeli – kar pač je doma. In vse nasteto je vedno doma. Gor je zrasla ob nutelli in poli salami – včasih celo na istem kosu kruha oboje. In kaj zdaj? Je zdrava, zadovoljna… in zelo suha, preden bojo kake pripombe.

1 x na teden poli, 1 x na teden pašteto, hrenovko pa 2 x na mesec

in kaj? še smo živi in zdravi

moj obožuje poli salamo in sirček. 2x na teden jo je.
hrenovka 2x na mesec, pašteta 1x na mesec.

vsak dan, nismo ortoreksiki niti opranoglavi vegetarji.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close