Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Opel astra

Opel astra

A ima kdo zadnjo generacijo opel astre? Kakšne so vaše izkušnje? kako je z zanesljivostjo in nasploh funkcionalnostjo avtomobila? Vidim, da rabljene zelo slabo držijo ceno in se zato zdijo ugoden nakup…

Ce lahko kupis Astro z atmosfercem (se vedno euro5 motor) priporocam nakup. 1.6 motorji se prakticno ne kvarijo, mogoce zna spustit tesnilo, pri hladilniku olja, ampak je relataivno nizek strosek. Edino minus pri teh Astrah je, da imajo kar tezo in motor deluje nekako len, pri pospeskih. Drugace na avtocesti mu ne zmanjka sape, sam hitri pospeski, pri tem motorju je tuja.
Na drugih forumih porocajo o crickih na armaturi, sploh pri insignii. Sam do zdej nisem srecal tega. Drugace tudi turbinci niso zgreseni, le vec bo treba merkat, tako kot pri dizlu. Poraba pa ne bo bistveno manjsa. Sam vseeno bi se dizlu in benc. turbincu izogibal, ker ne vse kako je presnji lastnik ravnal in vzdrzeval. Lahko naletis na avto, ki ne bo imel probleme, lahko pa naletis na tak, ki bo sam probleme delal. Sam se najbolj nagibam atmosfercu, kjer je najmanj komponent in ce ze, kolikor se da izogibat sploh kasnejsim euro5 motorjem.

Karkoli drugega,samo Opla ne.

Ne razumem zakaj opel ne? Od leta 2000 smo imamo opel, ki se je izkazal za zelo zanesljivega. Asta 2000 letnik, 350k v 5ih letih, brez okvare. Edino dusilna loputa je po 300k nagajala, katera se je na sreco samo scistilo. Avto se je prodal naprej in se vezi po zadnjih info.
Naslednji avto zafira, pri hisi je bila 6 let, 400k in avto, ko smo prodali je se naredil 100k. pol se je naprej prodal. Zanimivo je bila se vedno prva turbina, edino je vztrajnik crkaval na 100k. in 1x menjan egr. Glede vztrajnika pripisujem pac teza avta in 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mestne voznje. Zdaj od 2011 spet astra atmosferc + plin, nobene okvare, po 200k je se vedno sklopka prva in se ni videt, da bi se je menjalo. Pa tudi 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mestne voznje. Celo koncniki/stabilizatorji presenetljivo se nismo menjali.
O drugih “kvalitetnih” znamk, k imamo doma, bom raje tih.

očitno si poznavalec Oplov:-(

sam sem imel Opla Astra karavan 1,6; 16 ventilov, letnik 1996.

prodal sem ga leta 2009, prevoženih 198.000km, brez pikice rje.
če odštejem pnevmatike in redne servise, vključno z zamenjavo zobatega jermena, sem imel še naslednje stroške:

-zamenjava zadnjega kolesnega ležaja, 17.000sit
-zamenjava zadnjega izpušnega lonca, 13.000sit
-zamenjava glavne žarnice 428sit
-zamenjava zavornih ploščic 6.400sit
-in še enkrat zamenjava zad. izp. lonca 23.400sit

zdaj imam passata, letnik 2009, naslednji moj avto bo Opel.

stvar je zelo enostavna. audi ima 4 kroge. vsak krog je 100 000 km. opel pa ima samo enega pa še tega na pol vsekanega. mi smo imeli opel insignio, ampak tako orng dobro. pa smo jo imeli točno 5 mesecev, ko je meni dekl dvignilo. da ne bom našteval izrednih servisov, ampak samo tako občutek v kabini. na avtocesti glasen, naslon za levo roko, ki je tudi za odpirat vrata, se kr zvija, škripa, plastika skače narazen. okoli armature tolk čričkov, da ne neveš al si na pohorju ali v avtu na avtocesti. sredinska konzola, vse majavo in mlahavo. to je samo notranjost. nikoli vče opel. NIKOLI!!!

Slabo drzijo ceno in ugoden nakup…zlo dober znak da so taki avti za en kurac…

Podvozje imajo ze od nekdaj u pizdi, rjavijo na veliko( tud insignia haha) , itd

Edina dobra stvar so dizli od alfe…ce jih sploh se imajo…

igor13 ima prav .Sam vozim deset let staro opel corso,samo še ketna ni šla,ostalo pa sem že vse menjal,že več kot eno leto mi sveti lučka za motor,na oplu pravijo da je sonda šla pa sem jo zamenjal,pa lučka še kar sveti,da ne govorim koliko olja (ne bencina)mi požre.
Po moje da bom šel nazaj na kio ali pa mogoče na škodo .

Hej,

moja astrica je letnica 2011, top avto, razen rednih servisev, menjave termostat in kakšne malenkosti ne vredne omembe je skrajno hvaležba mašinca. Motorček 1.6, s katero dnevno šibam po avtocesti in to zelo hitro, se ne morem strinjati, da bi bila lena v pospeševanju. V štirih letih sva naredile že 120k in jih bova zagotovo pe 1x toliko!

Insignio so tudi meni vsi znanci ki so jo imeli, odsvetovali zradi slabe izdelave…za astro pa nisem nič slišal. mika me turbo motor, ker je močnejši…..se mi zdi da s temi klasičnimi 1.6 motorji so se vsi proizvajalci prenehali ukvarjat že 10 let nazaj….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close