Kako občutiš vnetje rebrne mrene
Že dlje časa me boli na desni strani pod in med rebri, trenutno najbolj na prehodu med sprednjim in zadnjim delom, včasih samo na pritisk ali v povezavi z gibanjem, včasih pa tudi če se ne dotikam in sem čisto pri miru. Velikokrat zaznam kljuvajočo bolečino, včasih se pa čisto potuhne, pravzaprav opažam, da se bolečina seli, ker me je danes začelo boleti tudi na levi strani, kar me do sedaj ni. To traja že več kot eden teden, bila sem pri svoji zdravnici, pa je rekla, da je od hrbtenice, a se bojim, da je kaj drugega. Upam, da ni hujšega kot naprimer vnetje rebrne mrene ali mišice, jaz probam bolečino odpraviti z masažo zeliščnim oljem in z ledom. Zdi se mi, da je led še najbolj učinkovit in ko se zmasiram, je nekaj časa mir, potem pa se bolečina vrne. Ali mi lahko kdo pove, če je to rebrna mrena oziroma kakšni so njeni simptomi in kako ste to pozdravili ali bi bilo lahko kaj drugega.
To sem fasala tudi jaz pri izvajanju trebusnjakov izredno ostro kljuvajoco bolecino v notranjosti med predzadnjim in zadnjim desnim rebrom, ki se je selila v izredno ostro pikanje v desni kolk in nisem smela vec telovaditi vc kot pol leta!
Nato sem se vclanila na fitnes, kjer sem trebusnjake izvajala na tak nacin da sem vsakikrat po spustu trupa nazaj, moje telo popolnoma iztegnila in s tem tudi vse medrebne misice . To mi je scasoma vedno bolj pomagalo sprostiti krc misice in zaceliti rahlo vneto misico v predelu rebra, kjer so misice zelo zelo tanke ali jih skoraj nimamo!
Zdaj pa lahko telovadim brez problema.
Zadeva se mora sanirati!
Samo ne se sekirat,
v pomoc pa mi je bilo tui vec mesecno 3 tednska vaja, ki se imenuje raztg prsnih in medrebrnih misic, naj ti jo pokazejo, s katero se mocno poravna vsa hrbtenica in popravi tisto kar je bilo v napacnem polozaju in vneto.
samo od sebe to ne mine, ker je obcutljivo.
Forum je zaprt za komentiranje.