Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Darilo za rojstni dan za svojega otroka

Darilo za rojstni dan za svojega otroka

Pozdravljeni.

S partnerjem si nisva enotna, ali svojemu otroku za rojstni dan podariti darilo, ali ne?

Zanima pa me, kakšne so vaše izkušnje oz. kako delate vi?

Ps: Naj opišem malo podrobneje: Eden zagovarja, da bi otrok darilo (neko stvar za njega, npr igračo, knjigo, oblačila,…) moral dobiti tudi od staršev, drugi pa, da je to povsem nepotrebno, da je lahko darilo tudi torta, ki jo starša naredita sama oz. sama organizacija rojstnega dneva (nabava hrane in pijače)…

LP

Petra

Otroka sta vidva…

Jst to vidim čist kontra. Starši otroka naj bi (če že) od njega dobili darilo, ker je po njih dobil življenje.

Sicer pa se mi zdi samo stvarno obdarovanje bz, oz malenkostno ki ponazarja duhovno prisotnost.

Men se že par zaporednih let dogaja, da me mladina z torto išče po krajih kjer delam. Dobr torta tud naj bo,(ikazuje njihovo kreativnost) to, da se pa vsedejo v avto in so pripravljeni me iskat po terenu, pa je zame neprecenljivo. slike iz takih srečanj, so zame najboljši antidepresiv.

Glej oblačila ne sodijo kot darilo, ker sta tako dolžna skrbeti za njega. Za rojstni dan so druga majhna ali velika darila in se povsem strinjam z Brkičem.

Naši dobijo tudi od naju z možem. Ampak malo je tudi odvisno od vaših razmer: če vas je veliko in imate v širšem sorodstvu navado, da se obdarujete (recimo en kup stricev, tet, bratrancev, sestričen, starih tet, dobrih sosed, prijateljev in podobnega, ki vsi prinesejo darilo), potem je mogoče res brez veze. Pri nas te navade nimamo, otroci dobijo darila od staršev, obeh dedkov in babic in od tete. In to je to.

Ampak v bistvu si pa ne predstavljam, da otroci ne bi dobili darila od mene.

O bog kakšna vprašanja. Za rojstni dan darilo še največ pomeni otroku. Seveda se mu ga da, saj vendar praznujete dan, ko je prišel na svet in to je njegov dan, torej on dobi darilo tudi od staršev.

ne razumem, kako lahko kdorkoli, odgovori na vprašanje avtorice???? jaz ne razumem. sploh ne vem v kakšnem odnosu je z tme otrokom, a to govori za druge otroke, al za svoje??

Ps: Naj opišem malo podrobneje: Eden zagovarja, da bi otrok darilo (neko stvar za njega, npr igračo, knjigo, oblačila,…) moral dobiti tudi od staršev, drugi pa, da je to povsem nepotrebno, da je lahko darilo tudi torta, ki jo starša naredita sama oz. sama organizacija rojstnega dneva (nabava hrane in pijače)…

kako TUDI staršev dobi darilo?? ja od koga pa bi naj dobil???
a tebe zanima če morata kupit kaj al je samo tora dost al kako???
poglej avtorica. sicer mi je smešno in žalostno. pa se ne bom smejal ker tk pa spet ni smešno. sam po moje vidva nucata strokovno pomoč. ker nista čist normalna.

če starši nekomu kupijo stanovanje za 18 let, bodo po večini rekli, glej ga razvajenca, to se ne dela, jih ne bo spostoval pa cenil ITD ITD. vsak kupi tako darilo, kot misli da zmore. pač če ima nekdo 200 000 za dat kr tako, pa naj da. jaz mu nisme fauš. hvala bogu če ima pa pa lahko da pa da želi dat. ne pa da čaka da bo sabo v grob nesel. seveda pa se mali ljudje zgražate.

odvisno kako vzgojo imata. pri nas brez daril ne gre. ker so vrednosti daril odvisne od velik stvari.

Če gre za otrokov prvi rojstni dan (če se do zdaj še nista o tem uskladila, verjetno rojstnih dnevov otrok še ni imel), mu dol visi za to, če sta kupila hrano in pijačo za povabljence, ki sta jih sama izbrala. Z darilom se bi pa nekaj časa še ukvarjal….

Če je star 15 let, je pa hrana in pijača in to,da gresta za vikend v hotel, njemu pa prepustita hišo, da organizira žur do poznih ur, res že kar veliko darilo….

ja seveda, da ga dobi tudi od naju. Tako kot ga dobim jaz ali moj mož ko imava roj dan. Kaj mu boš podarila oz kakšne vrednosti. pa je vajina odločitev.

Hvala bogu, da vidva nista moja starša. Veš, meni kot otroku je za rojstni dan največ pomenilo darilo. Pa smo vedno s starši nekam šli, preživeli celo pop. skupaj, šli na kosilo, se zabavali. Ampak VEDNO sem zraven dobila še darilo, Ni boljšega, kot odpreti darilo.

LP

če je darilo pomaranča, je ne odpreš, ampak olupiš.

Eni pa res znate vsako najbolj preprosto stvar v življenju zakomplicirat do amena! Kako se pa kakšne bolj zapletene zadeve zmenita?

Stara sem že malo čez petdeset in ja, celo življenje sem dobivala od staršev darila za rojstni dan. In še sedaj dobim kako malenkost obvezno, pa rožice zraven.
In v vseh svojih že kar nekaj letih še nisem slišala, da otrok ne bi dobil darila od staršev za rojstni dan. Ne vem, a so to kake nove vzgojne metode?

Pri naju je podobna izkusnja,moz je vedno dobival huda darila,pri nas je bilo darilo torta. Pri najinih otrocih se mi do nekje 3. leta ni zdelo potrebno kupovati darila,od takrat dalje pa kar kupiva. Ker se otroci razveselijo,tudi malenkosti. Ceprav sem glede daril alergicna,ker stari starsi,tete…nimajo meje pri tem in kupujejo in kupujejo…�

Ne morem verjeti, da je kdo na svetu pripravljen kupiti (izdelati, pripraviti…) darilo za svoje sorodnike, prijatelje, znance, sosede, sodelavce – za svojega otroka pa ne!

No, midva pa daril ne dava, imava tri otroke, pa se niso nikol pritozil. Smo tako navajeni. Midva jim cestitava in placava vso postrezbo in organizacijo. Obleke imajo, igrace tud, ker to dobijo ze od drigih ali od naju, ko potrebujejo. Samo zabava za prijatepje pride min. 100 evrov. Ker si zmeraj zelijo praznovat v bazenu, bovlingu… Vedno imajo na razpolago ali zelijo, da placava eno zabavo ali pa da dobijo denar ali darilo. Vedno zelijo zabavo. Racunajte, da od prijayepjev vsal dobi po 10 daril, pa potem se od obeh starih starsev, pa od treh tet. Res ne rabijo, da midva se nekaj kupiva, samo da bo darilo.

Kaj pa če bi mu podarila obisk čokoladnice Zotter in se šli zabavat kot cela družina?

10000000 daril raznih tet in tujih staršev ne more nadomestiti darila lastne matere in očeta. Žalostno, da sploh kdo razmišlja in se tolaži v nasprotno smer. Materializem s tem nima nobene veze.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close