prodaja na Bolhi
Sem popolna začetnica in tudi starejša, tako da se res ne spoznam. kupila sem napačno kartušo, (ja tako daleč sem), ker nimam več računa, da bi jo zamenjala, bi jo prodala na bolhi za kakšne 10 eur pod ceno. se sploh lahko prodajajo nove stvari? Nekje sem enkrat zasledila, da menda lahko samo rabljene.
In še to: Kako pošljem, da bo na stroške pošiljatelja? Ali lahko zahtevam prej nakazilo za vključeno poštnino – sem trotl ziher in ne zaupam preveč temu kupovanju prek spleta. Ali z odkupnino? Ali kako?
Na bolhi je pošiljanje po povzetju precej nepriljubljeno, predvsem zato ker je relativno drago, pa tudi zato, ker se tu in tam zgodi, da naslovnik potem pošiljke ne prevzame in mora nato prodajalec poravnati res ne preveč poceni poštnino, pa še vedno ostane z neprodano zadevščino. Najbolj običajno je (če osebni prevzem ni možen), da kupec nakaže prodajalcu na TRR kupnino + poštnino, prodajalec pa pošlje stvar kot navadno pismo (do 2kg) ali kot navaden paket (če je več kot 2 kg). Glede prodajanja novih stvari bo pa kdo drug mogoče kaj vedel.
Ne prodajaj kot nove,a mpak kot nerabljeno, pa bo ok. Mislim, da, če bo kdo hotel kupiti, mu bo ok vedeti, da je bil kupljen našačen model.
Ravno pošiljanje “po povzetju” je najbolj varno.
Če naslovnik ne prevzame pošiljke (proti plačilu, ki se navede ob pošiljanju) se pošiljka vrne pošiljatelju.
Ni preveč varno v naprej nakazovati kupnine, kot tudi ob prevzemu se lahko kupi “mačka v žaklju”, pa vendar…
Tako kot morebiti ni pošten kupec, morda ni pošten prodajalec… po drugi strani pa malce zaupanja moramo imeti. Nemogoče je tako živeti, da ne bi nikomur zaupali.
Pretežno je več ljudi poštenih kot ne. Se pa vmes vtihotapijo goljufi tam kjer jih najmanj pričakujemo.
Forum je zaprt za komentiranje.