Spar Vital divji losos
Ma me zanima ce je tole res divji losos ali samo zavajajo ? Smrdi mi cela kuhna polno bele mascobe in skoraj popolnoma zgubi barvo ko je kuhan in to meni kaze na gojenega in ne divjega. Ima MSC certifikat in pise da je ulovljen z mrezo… A lahko zavajajo s temi zadevami ker premium Sockeye je res divji losos in pravega okusa v glavnem vse ok. ampak tale Vital Keta rece se mu tudi dog losos mi je pa sumljiv prodajajo jih drgac tudi v Hoferju in je cenejsi.
Sem gledala na Discaveryu , kako gojijo losose.Oddaja je bila francoska. Da te KAP! Dodajajo jim celo barvlo, odvisno od zahtev konkretnega tržišča. Od takrat več nisem kupila lososa. Raje jem domačga pujsa in govedo. Zadnjič sem kupila sardelce z oznako “iz Jadrana”. Pa sem spet gledala oddajo enih mladih ekologov, ki so ugotovili, da je Jadran najbolj onesnaženo morje. Podobno je s tunami, ogromne so in preden so zrele za ulov, požrejo tone in tone “strupov, vseh vrst”. Toliko o kvaliteti rib. Pa resnično ni nateg, vse to se predvajali v okviru takozvanih družbenih dokumentarcev. Sej vem, da človk more neki jest, a vendar se losos prodaja tudi po 22 EUR za kilogram. Naj ga imajo kr, zase.
Tuki se govori o divjem lososu vrste Keta ( dog losos ) to je ta najbolj poceni divji losos tisto oddajo predvidevam da tole https://www.youtube.com/watch?v=vkavJ_pWAVQ&list=PL5csHT8o9Lxkhl171nATz7ogGjPEKPIG9&index=4 tukaj pa se govori o gojenem lososu ki je popolnoma drugega okusa in vonja. Ce bos probala spar premium Sockey lososa in gojenega lososa ki se ga kupi v ribarnici je razlika kot noc in dan in o tem govorim da je tale vital losos zelo sumljiv ker videz in okus mi pravita da je zadeva gojena in zaradi tega sprasujem ce zavajajo se zdaj razumeva ? Jadranske ribe so zaenkrat cisto ok. in ne vem od kje ti to da je Jadran najbolj onesnazeno morje zanimivo…Sploh pa sardele so ene najmanj onesnazenih rib ker so cisto spodaj v prehranjevalni verigi …
Oba sta Pacifiška lososa – Oncorhynchus. Najbrž iz radioaktivnega FAO61, mogoče 67.
Gojeni so pa ponavadi Antlantski lososi – Salmo salar.
Me pa zanima, če kdo ve, kje bi se dalo kupil divjega Atlantskega lososa (FAO 27). Da se dobit samo gojenega, nekateri so celo eko,bio vzgoja.
LP[/quote]
Divjega atlantskega lososa se ne dobi, ker je zaščiten.
Rok632, 14.07.2021 ob 16:29
V hoferju kupljen zmrzneni losos wild. V akciji. Ga odtalim par dni kasneje se vedno rok uporabe do 9.23. Torej se 1 leto. Pa smrdi pečen in cudn okus ogabno. Probal 2 paketa ista zgodba pa vse po. Navodilih. Kaj jeth t o?
Zakaj odpiraš 5 let staro temo? V čem je point? A te plačajo, ker je malo tem, potem je pa vsaka druga privlečena iz naftalina!!!
Forum je zaprt za komentiranje.