Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barve za lase – ali še obstaja?

Barve za lase – ali še obstaja?

Lepo prosim, ne se smejati mojemu vprašanju, ker res ne vem.

Stvar je taka, da se že iz srednje šole barvam, ker imam sive lase.
Zadnja leta sem uporabljala barve za lase, prijateljica pa mi je barvo nanesla na lase (sama tega ne znam).

Zdaj pa barve za lase ne bi več uporabila, lase si moram pa NUJNO pobarvati.
Spomnim se, da sem v srednji šoli, morda tudi še na faksu, uporabljala nek šampon za barvanje las (mogoče je bil preliv, kaj pa vem). Ta šampon sem si nanesla na lase (ne tako kot barvo, ko je treba pazit, da ne pride na kožo – tist šampon sem nanesla točno tako kot šampon) in kasneje sprala (men se zdi da po pol ure).

Ker nimam časa iti frizerju (niti ne morem, tudi če bi imela čas), pa tudi prijateljica ne more priti me pobarvati … bi rada nabavila ta šampon al karkoli je že. Pa sploh ne vem, če to še obstaja.

Mi znate svetovati (mogoče katera firma je boljša, katere barve bolj primejo …)? Če to sploh še obstaja.

Hvalaaaaa.

Kolikor vem, še obstajajo, vendar ti ne bodo prekrili sivih las. Po moje je najbolje, da se opogumiš in sama pobarvaš lase z barvo, sploh če je potrebno barvati samo narastek. Nič težkega ni. Glede barvnih šamponov pa ti bo kdo drug lahko povedal kaj več.

Barvni šampon ti ne bo pomaga, žal. Dobiš pa barvo v peni, ki se lažje nanaša, od Scwarzkopfa mousse recimo…

Glede na to, da se barvaš že toliko let, bi se lahko počasi naučila sama.
Kožo si zaščiti z vazelinom in takoj po nanašanju barve obriši z vlažnimi robčki (ki so sicer za otr. ritko – toliko o tem, kako so prijazni koži, če z njimi hitro odstraniš barvo za lase).
Pa pri svetlejših barvah tega problema itak ni, ker se madeži sperejo takoj. Če si že močno siva, ti priporočam, da se začnem barvati na čim svetlejšo barvo, kot jo pač prenesejo tvoje obrvi, ten kože in ostalo.

Zakaj pa to? Jaz imam po naravi črne lase, in če bi se barvala na svetlo, bi bila obupna 🙁

Zakaj pa to? Jaz imam po naravi črne lase, in če bi se barvala na svetlo, bi bila obupna :-([/quote]

Saj sem lepo napisala: če to prenese tvoja ostala pojava. Pri svetlejših laseh se narastek manj opazi, to je vsa umetnost. Pri črni barvi se že po dveh tednih.

Ojoj, me kar zmrazi ko to berem in vas videvam na cesti pobarvane z barvo za domačo uporabo, ki si jo namažete po vsej dolžini las. Tiste, ki se barvate na blond ste v glavo vedno bolj bele, tiste s temnimi barvami pa ste vse bolj črne, tudi če si dajete srednje rjave odtenke na lase. Kot prvo, niti frizerji se ne barvajo sami, saj zadaj nimamo oči. V nobenem ogledalu se ne moreš tako dobro videti, da bi si sam pobarval narastek las zadaj. Celotne dolžine las se ne barva kar naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close