Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek se zahvaliti

se zahvaliti

Ali se je lepo zahvaliti delodajalcu, da te je sprejel v svoj kolektiv? Bi se zahvalili/oziroma ste se zahvalili kdaj s temi besedami?”Hvala, ker ste me sprejeli v svoj kolektiv (službo).

Nekoč smo naredili žurko, ko so nas vzeli v službo. Papica in pupica za vse sodelavce. Pol prve plače je šlo za to. Pa če je slučajno prišla kakšna nagrada…spet je šla večina nagrade za pogostitev sodelavcev. In mi ni bilo žal. Ker so tudi ostali starejši delali enako.

In nikoli mi ni bilo jasno, kako so si mlajše generacije (ali pa vsaj nekateri iz njihovih vrst) dovolile, da nikoli niso pogostile svojih sodelavcev. Jemati in jemati, dajati nič. In danes se še jezijo, kako jim je težko????

Se spomnim primera, ko je sodelavec vzel iz skupnega hladilnika šampanjec (služben; bil je namenjen nekemu posebnemu dogodku). In nas z njim pogostil za svoj rojstni dan. In zaradi takih in podobnih onegavežev se moram jaz bati za svojo službo, ki jo korektno opravljam?

Ma daj, nehaj … evo,verjetno ravno taki kot ti … so pričakovali žurko ob mojem “odhodu” (pred mnogimi leti), ko mi niso podaljšali zaposlitve …mislim … kakšna užaljenost … fak, jaz pa ostala brez službe …
Btw, službene žurke me pa nikoli niso in me ne fascinirajo, niti se jih ne udeležujem. jaz hodim v službo v službo, žuriram pa privat, z osebami, s katerimi sem v povsem drugačnem odnosu.

zahvala je vedno v smislu, da je dober kolektiv … nikoli!! v smislu hvaležnosti, da si član kolektiva!!

Ma daj, nehaj … evo,verjetno ravno taki kot ti … so pričakovali žurko ob mojem “odhodu” (pred mnogimi leti), ko mi niso podaljšali zaposlitve …mislim … kakšna užaljenost … fak, jaz pa ostala brez službe …
Btw, službene žurke me pa nikoli niso in me ne fascinirajo, niti se jih ne udeležujem. jaz hodim v službo v službo, žuriram pa privat, z osebami, s katerimi sem v povsem drugačnem odnosu.[/quote]

Ne, nikakor nisem mislila na takšne primere, ko človek ostane brez službe. In tisti, ki so ti zamerili, ker nisi naredila žurke ob nepodaljšanju pogodbe, ti niso bili dobri sodelavci.

Še en primer: smo se v službi dogovorili, da tisti, ki so imeli določene uspehe (napredovanja v službi ipd.), dajo skupaj in si naredimo žur. Bili so to v glavnem mlajši sodelavci. Ostali pa kaj spečemo ipd. Na koncu je izpadlo, da smo vsi dali denar (tudi tisti, ki smo vedno plačevali ob svojih napredovanjih in nagradah), pa tudi pekli smo vsi. Nikoli me ne bodo več dobili na tako finto, ker na žur takega kolektiva ne bom šla nikoli več.

Da. 🙂

pa kaj ti vedno serješ s to svojo angleščino? Ne znaš slovensko? Kolk si pa stara, Da si tplk pomembna?

draga žurka,

minili so časi, ko se je lahko žurkalo in papcalo in pupcalo na delovnem mestu, “pa čeprav po “delovnem času – današnja mladina, pa nekateri, ki delamo že kar nekaj časa vemo, da je bitka za obstanek v sloveniji, obstanek podjetij v SLoveniji velika, tudi mednarodnih, ne samo domačih. In da se med delovnim časom in na delovnem mestu ne spodobi več feštat in žurkat s hrano in pijačo kot v gostilni. Če pa seže, prineseš, na tiho ponudiš in povabiš v čajno kuhinjo na kos in kozarec brezalkohola in je. Če hočeš feštat, potem naredi ali doma, ali v lokalu. V čedalje več firrmah je vnos alkohola prepovedan – sploh zato, ker smo SLovnci narod veseljakov in kronikov.
Samp da se nazdravlja – po možnsti v petek popoldan, po službi. Ti časi, ko se je tako nazdravljajo in jedlo na delovnem mestu, so minili. Ni v skladu kodeksa večine podjetij. Tako je – drugi časi, druga pravila.

Avtorica, tako zahvaljevanje je dandanes preveč osladno, lezenje nekam, pa znak, da je preveč tvojega časa namenjeno nečemu drugemu, kot tistemu, za kar si prišla nekam v službo :). Najbolj se boš izkazala v prvih nekaj mesecih s pridnim, vestnim delom in prisotnostjo. Tako smo se večina. Pohlava pa je na strani delodajlaca, ne zahvala zaposlenega, da je dobil službo. Zatorej – začni pridno delat 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close