Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NKBM V PRODAJI, VEZANE VLOGE, GARANCIJA

NKBM V PRODAJI, VEZANE VLOGE, GARANCIJA

Malo bolj resna tema.

V NKBM sem imel vsa leta vezan depozit za nekaj fičnihkov, ki sem si jih prihranil z leti. Vedno sem imel vezano vlogo za 1 leto, in obresti so vsaj nekaj prinesle.

Počasi se mi vezava izteče in se mi pojavlja vprašanje:
– NKBM je v procesu prodaje, torej država ne bo več lastnik banke ? ali drži ali ne?

– kako je torej poskrbljeno za varčevalce, ali imeti vezano vlogo na banki, ki jo bodo prodali tuji banki (govorijo o madžarski banki), torej ali mi bo država še garantirala za denar, ki ga imam v banki ?

Sploh ne vem, ali denar že vezat, saj če ga vežeš, potem ga ne moreš dvignit drugače kot s premostitvenim kreditom, ki ga seveda preplačaš…
O tem, da so letos obresti na vse vrste vezanih vlog mizerne, od 1,10 dalje.

Upam na resne odgovore.
LP

za vloge do 100 jurjev jamči država..vsaj tako je blo in milism da bi še moralo biti

obrswti so padl eza cca 200 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lani si za r4ecimo 2,3 in več jurjev vezanih za leto dobil nekaj 3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} , danes ti za isto vsoto šenkajo glih za ghlih procent

oz lani so dobu obresti za 6 gajb in pol taplavega pira iz špara, letos dobiš 2 gajbi..4 gajbe inpol po tamalem so nas porikrajšali…..

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ja tako je bilo prej… država je garantirala za vloge do 100.000 E.

Vendar me zanima, ali bo država še vedno garantirala za vloge v ganki, ki ni več NJENA, torej ni več državna, ampak prodana npr. madžarom ali pač komu drugemu, torej tujcem.

Ali bo država obdržala varovalko nad NKBM in nad vlogami ali ne, to je vprašanje, ki me bolj zanima, verjetno pa tudi še ostale varčevalce.

Nihče na banki točnega odgovora ne pozna, vsi ponavljajo mantro “da država garantira do 100.000 E in bla bla bla… konkretnega odgovora, kaj bo v primeru prodaje, pa nisem dobil. Žal.

Glede na to, da bodo poslovali v Slo in da Slo jamči za depozite, neglede na to kdo je lastnik, po moje je tistih 100 jurjev zihr. ker lastik banke mora upoštevat zakonodajo države v kateri posluje. Država pa v primeru plačevanja depozitov lahk te vrednosti iztoži od lastnika banke, tko da bi moralo biti teh 100 jurejv zihr

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

so torej padle za 200 ali 66{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}?

“Slo jamči za depozite, neglede na to kdo je lastnik”

Ne vem če to ravno drži… bi blo dobro preverit.. Kako je bilo pa v ostalih bankah, ki so v Slo crknile…. vem samo, da so morali varčevalci na druge banke…

Vsaj toliko zihr kot je blo zihr za hrvaške in bosanske varčevalce Ljubljanske banke, ki so ostali brez prihrankov.

Kaj torej drži? Jamči država ali ne? Tudi sama imam nekaj fičnikov na NKBM, to je vse kar imam.

Vsaj toliko zihr kot je blo zihr za hrvaške in bosanske varčevalce Ljubljanske banke, ki so ostali brez prihrankov.[/quote]

No saj zato pa je za preverit.. je bila takrat stara Yuga, vsi v isti državi, pa se jim je tako zalomilo.

Država jamči samo za denar, ki je v državnih bankah… po moji logiki.
Kakšna bo banka, ko prodana, ali bo še last naže države ali bo tuja last, je pa drugo vprašanje.

Ne pametujte.
Za vse vloge do 100.000 EUR bank z dovoljenjem Banke Slovenije za poslovanje v Sloveniji jamči država. Tako je bilo tudi npr. pri Factor banki in Probanki, ki sta bili popolnoma privatni.

https://www.bsi.si/jamstvo-vlog.asp?MapaId=150

Do 100.000 EUR jamči država, ne glede na lastnika banke – mora pa banka imeti dovoljenje za poslovanje od Banke Slovenije.
Ampak državni proračun je prazen…..

Ne pametujte.
Za vse vloge do 100.000 EUR bank z dovoljenjem Banke Slovenije za poslovanje v Sloveniji jamči država. Tako je bilo tudi npr. pri Factor banki in Probanki, ki sta bili popolnoma privatni.

https://www.bsi.si/jamstvo-vlog.asp?MapaId=150%5B/quote%5D
Tako je bilo tudi pri Ljubljanski banki, pa so hrvaški in bosanski varčevalci ostali brez svojih prihrankov.

In kje so bile te banke teh varčevalcev locirane? Lokacija šteje + dovoljenje BS.
Teh 100.000 € pa tako ali tako ne pomeni, da če gre xy banka zu grund, da ti kar na roko v gotovini izplačajo ta denar ..

In kje so bile te banke teh varčevalcev locirane? Lokacija šteje + dovoljenje BS.
Teh 100.000 € pa tako ali tako ne pomeni, da če gre xy banka zu grund, da ti kar na roko v gotovini izplačajo ta denar ..[/quote]
Točno – izplačajo ti jih lahko v WC pap… ehmm “bonih”, “certifikatih” in kaj je še Slo. nategov.

Teh 100.000 € pa tako ali tako ne pomeni, da če gre xy banka zu grund, da ti kar na roko v gotovini izplačajo ta denar ..[/quote]
Točno – izplačajo ti jih lahko v WC pap… ehmm “bonih”, “certifikatih” in kaj je še Slo. nategov.[/quote]
Tudi Švico so nam obljubljali pa ni nič od tega. Pamet naj vzame v roke, če hoče imet kaj prihranjeno.

In kje so bile te banke teh varčevalcev locirane? Lokacija šteje + dovoljenje BS. ..[/quote]
Kaj ima to veze?
Ampak če že sprašuješ kje je bila locirana Ljubljanska banka ti povem da v Ljubljani bi rekel.
In na hranilni knjižici ki jo je izdajala banka in jo imajo varčevalci v rokah je pisalo da za vloge jamči država.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close