Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ogrevanje na zemeljski plin…

Ogrevanje na zemeljski plin…

1.10. sva se vselila v novo stanovanje (novogradnja, prcej kvalitetna gradnja, dobra izolacija, itak nova okna,…) in ker niti slučajno nimam predstave koliko to pride me zanima koliko imate kaj ostali stroškov z ogrevanjem (in kuhanjem – ker imam plinsko kuhalno ploščo, plin je tudi zemeljski, nimam plinske jeklenke)?
Stanovanje je veliko 72 m2, sva srednja zmrzljivca :), oktobra še nisem imela kuhinje in nisem kuhala na plin, pa tudi mesec oktober ni bil ravno hladen in je prišla položnica (za cel mesec) 13€.
Sedaj za november me je pa malo “šokiralo” (saj lahko, da je čisto normalno, a nisem bila pripravljena 🙂 ), ker je prišla položnica za 70€ (nisem pričakovala isti znesek 13€, vedela sem, da bo več, a si nisem mislila, da bo toliko več).
Imam veliko, ali bolje, da se pripravim za vsakomesečne “šok terapije” 🙂 ?
Hvala.

pa a si ziher da je not sam plin? kaj pa letni/polletni pregled naprav? lahk je bil kak remont in je zato dražje. POzanimaj se, kolikokrat letno imate remont/pregled peči in odvodnikov, ter dimnikov

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Pa ja, gledam specifikacijo…bistveno več je porabljenega plina (v oktobru 11 Sm3, v novembru pa kar 84 Sm3!!!, števec sem tudi preverila in je toliko kot so javili končno stanje) in nato je še več kot v oktobru VARIABILNI DEL CENE ZA DISTRIBUCIJO kot v oktobru ampak spet pač povezano s toliko več porabljenega plina, drugega ni…

Saj to ni tako veliko, če kuhaš, greješ vodo in ogrevaš 72 metrov. Res pa ni bilo še mraza.

mi imamo hišo 350m2….zdaj, ko še ni takega mraza je položnica 130€, ko pa je mraz je pa tudi do 400€ na mesec….

Na koliko imata nastavljen termostat?

Čez dan, ko naju ni, je na 20,5 stopinj, ko sva doma na 21,5…zaenkrat to povsem zadošča.
Malo sumiva, da je bil problem ogrevanje vode, tam sva imela nastavljeno na 52 stopinj, sedaj sva zmanjšala na 44…upam, da je to ok.

Ko vaju ni, komot znižata na 19. Mi imamo 20, ko smo doma, čez noč ugašamo.

Ko nas ni doma dva dni, je temperatura v prostorih 18.5 stopinj, praviš, da imate dobro izolacijo, potem bi bilo tudi pri vas uredu, mi zaenkrat ogrevamo morda le zvečer, za urico ali dve na dan, med tednom, čez vikend pa tudi po potrebi oz. prisotnosti, na 21.5 stopinj.
Imamo pa ogrevanje in vodo na plin, ampak ne v bloku, kjer je najbrž več nekih pritiklin k računu.

Ne znižujte temperaturo vode, ker voda mora biti vroča, pri nas je pozimi naštimano na okoli 50 stopinj, poleti pa cca.40.

Se da prišparati, sploh če niste preveč zmrznjene sorte. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Čez dan, ko naju ni, je na 20,5 stopinj, ko sva doma na 21,5…zaenkrat to povsem zadošča.
Malo sumiva, da je bil problem ogrevanje vode, tam sva imela nastavljeno na 52 stopinj, sedaj sva zmanjšala na 44…upam, da je to ok.[/quote]
če ti uspe butno bojler ven, pa daj notri PLINSKI PRETOČNI GRELNIK. definitivno manjša poraba (kure plin ko tankaš toplo vodo)

kaj tisti S pri m3 pomeni..standardni m3 ali kaj drugega (standardni mišljeno standardni pogoji 20 C 10,3 kPa)?

55m2, star blok, naknadno izoliran… max je bila položnica 130eur, ko je bil en cel mesec stalno minus. Sicer pa je pozimi 50-80eur, poleti manj. Mi2 imava sicer naštimano, da se vklopi zjutraj, potem ugasneva ko greva v službo (oz. dava na nočno, ki je naštimana na 15st.) in spet vklopiva ko prideva domov okoli 6h pop., vedno tudi izklopiva ko greva kam ven. Ponoči se tudi ugasne. Nama je tako ok, zakaj bi kurila, ko ni nikogar doma, saj se potem segreje v 10-20min?

Jaz imam butan plin, s katerim ogrevam, imam svojo peč, kuham, ogrevam sanitarno vodo. Koliko plačam, ni primerljivo z zemeljskim plinom, je pa način porabe moj nasvet tebi.

Prižigam podobno, kot ena pred mano. Ponoči in ko me ni doma je ugasnjeno, pa tudi večino dneva, če sem doma, prižgem enkrat popoldne. V stanovanju je brez gretja cca 18,5 stopinj, z ogrevanjem pa 21. Spalnice ne ogrevam, včasih tudi predsobe ne.

Praviš, da sta v novogradnji. Prvo leto in še nekaj let bo treba veliko ogrevati pa razvlaževati, če nočeš, da ti voda teče s sten in oken. Veliko je treba tudi zračiti, da se izogneš plesni.

70 eur za ogrevanje + kuhanje? Malo. Lube duše, zima prihaja.
V stanovanju se mi je položnica pozimi vrtela okoli 150 eur, poleti zgolj voda (kuhanje na elektriko) pa cca.15-20 eur. V hiši pa kot eden zgoraj piše, od 150 do 400 eur na mesec pozimi.
Res pa mi 21 stopinj ne zadošča …

Sicer v hiši, tri stanovanja, vsako 100 m2, danes prišla položnica 138,00€

Evo danes dobil za plačat 15 eur, pa nisem prejšnji mesec niti enkrat prižgal gretja.

Dimnikar je vsako leto strošek še posebej cca 30 eur, nikoli dosedaj ni odkril nobene pomankljivosti, samo pomeri neke pline in kasira.

saj ravno zato kasira, ker:
– pomeri pline
– pregleda odvodnike in dimnik

Pa tudi, če nič ne najde. Sem tudi jaz tako razmišljala, ja, da je to en nepotreben strošek, dokler mi ni rešil peči, tik preden bi zaribala……od takrat dalje sem prav vesela, da enkrat letno pride in pogleda zadeve.

Tole ste preverili? https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ogrevanje/koliko-stane-ogrevanje-na-plin-cena-in-komu-zaupati-dobavo-montazo/

Ni imamo stanovanje par m2 večje kot vi pa plačujemo letno plin 900 EUR cca. Uporabljamo ga za gretje, kuhanje in gretje vode. Preračunano na mesec je 75 EUR.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close