Kako se znebiti polhov na podstrešju?
Hja, mi jih imamo že 9 let. Ampak trenutno so že v zimskem času, in imamo ponoči mir, zato me čudi, da imaš ti sedaj hrup zaradi polhov.
Smo pa probali vse elektronske, ultrazvočne naprave in tudi radio. Ampak za polhe še niso iznašli naprave, katera jih bi pregnala.
Razen strupa, taka deložacija pa nam ni pri srcu.
s polhi se ukvarjam že vrsto let. najprej smo jih lovili v kletke, kjer si ga živega spustil, pa je kmalu prišel nazaj ali je prišel drug,nastavili smo mu strup, ki ga ni pojedel, dali smo tudi radio naglas za par dni, poskusili smo tudi z oddajniki zvoka, ki ga slišijo le glodalci……..polhi so še vedno pod streho, začnejo noreti okoli 4 ure,ko se vrnejo iz jebe, cvilijo, praskajo, se tepejo, grizejo mi les, ….
Lej, pravi glupan si ti!
Imamo štirno, nimamo vodovoda zato ne bi kakšnega strupa nastavljali!
Če razumeš ti ta pameten!Ne ne razumeš, ker ne veš kako to je![/quote]
Zdaj pa res izgleda, da sem glup, ker mi ni čisto jasno kakšno vezo ima strup na podstrešju pa vaša štirna? Ne razumem kakšno vezo ima s tem vodovod, a jim misliš strup po ceveh na podstrešje pošiljati?
Lej, pravi glupan si ti!
Imamo štirno, nimamo vodovoda zato ne bi kakšnega strupa nastavljali!
Če razumeš ti ta pameten!Ne ne razumeš, ker ne veš kako to je![/quote]
Zdaj pa res izgleda, da sem glup, ker mi ni čisto jasno kakšno vezo ima strup na podstrešju pa vaša štirna? Ne razumem kakšno vezo ima s tem vodovod, a jim misliš strup po ceveh na podstrešje pošiljati?[/quote]Kaj češ, si pač glup!
Razmisli kako bi bilo, če pride strup v štirno!Živali se podijo po strehi in podstrešju!V štirno so žlebovi speljani za vodo!Halo!!!!!!!!!!!!!
Sicer pa, kaj tebi razlagam, ko ne moreš vedet, saj nisi ti na tem, ne?
Za druge je fajn in najlaže bit pameten pa čeprav samo misliš, da si!
rešili tudi z radiem. Dali smo ga na podstrešje z dodatnim zvočnikom, a ne tako na glas, na bi nas motilo. Tako lahko menda preženeš tako polhe kakor tudi kune. Pri nas so odšle po kakih 2-3 dneh. Nam je tako svetoval en lovec, menda te živali moti zvok, ki ni enakomeren – mi smo naredili radio na nek kanal, kjer je bila tako glasba, kot tudi govorjenje. In od takrat dalje jih ni k nam, prej pa smo imeli obiske (in nočno galamo) vsako leto.
Tudi mi smo jih pregnali s hrupom – glasbo. Polhi, ki so strašno ljubke živali imajo radi mir. Neprestano nočno motenje jih živcira in se umaknejo. Tako se jih je znebila tudi moja sestra, ko so zavzeli njen vikend.
Niti ni potrebno zelo glasno, važno je, da ropota. Pa ne kakšno klasiko:), jih ne odžene.
Mene je letos zafalel škor fršlok. Še enkrat bom povedala, da sem neko škrtanje slišala, ampak tolk ropotajo sosedje, da sem si pač mislila (če se hecam), da je verjetno kaj ostalo.
No, pol sem pa slišala, kot da kdo vlamlja, sem šla z batarijo takrat, nič. Da ne bom še enkrat, en četrtek, me je zbudilo, kot da bi kdo močno vdiral. Pizd*, ker tok ne maram, da me kdo ne budi, če mi ni treba že meni, ker imam obveznosti. Pizd*. Sem šla na podstreho, nič. Sem pa spremljala zvoke, kje ropota. Grem na balkon in je bila tam podlasica ali pa kuna, ker ponoči ne moreš razlikovati s svetilko. Naštimali smo pač tisti roza strup v malih vrečkah, če se ve, s čim se take živali hranijo. Pa če so vmes v okolici že vse prebetonirali. Še danes ne morem pozabiti, da je bila po tem najdena le “lepa” sivo pikasta podganca. Obupa in fuj in bom iztrebla tako golazen z vsemi strupi, ker nima z menoj kaj nič bivati. Brez milosti.
Na strehi je pa bila ali podlasica ali kuna.
p.s. verjetno je bila pa napačna gesta, a sem začela dobro gesto, kako ptičem nastiviti hrano, ad bi preživele, pa ptičev od nikoder, fuj nesnaga, golazen, ki jo je treba iztrebiti.
Forum je zaprt za komentiranje.