So Srbi turki?
dertzu, 17.11.2014 ob 10:03
Pravi Srb je svetlolas in modrih oči. Vse ostali so turki, ciigani in ostala balkanska ljudstva.
500 let pod turki se jim res pozna, ne samo v kulinariki 🙂
Poslušaj poslovenjeno retardirano govedo, pravi Slovenec je svetlolas in modrih oči. Vse ostalo so poslovenjeni Turki, Vlahi in Romi ter ostala balkanska ljudstva. 1000 let pod Turki in turškimi Madžari se jim res pozna, ne samo v kulinariki.
mwaw, 18.11.2014 ob 00:47
Ne, Srbi smo potomki ljudstev Bolgarije. Turki so se kasneje vmešali in so nas poje.. tako kot so polovico Bosne in bi tudi dober del Avstrije da ni šla zgodovina malce drugače. Zato smo zelo zanimivi Slovenkam, ker smo malce divji in nagajivi, pravi moški, ki znajo obrnit žensko,ne pa ona nas.
Mi Bolgari smo potomci srbskega ljudstva oziroma naroda. Turki so se kasneje vmešali in nas pojedli tako kot kasneje Slovence.
sabina1235, 17.11.2014 ob 11:37
Če ne bi bilo Srbov, bi bila Turčija tukaj.
Srbi so klonili pred Turki, mi in ostali iz nemškega cesarstva smo jih pa ruknili po vulvi pri Sisku. Glavni udarec po pyzdi turški ekspanziji so pa dali Poljaki pred Dunajem.
Srbi so bili pa 400 let turški sužnji. Vse srbske pjevačice imajo še danes moške, azijatske face, ker so Turki tolikofookali Srpkinje.
So Turki, ker je v času ko je bila srbija pod Turki, v srbiji bila ‘obveza prve poročne noči’, ki je pripadla turskemu vojaku, medtem pa je mož čakal pred hišo da je Turk končal s srbkinjo.
Koso Turki odšli je v srbiji Obrenovic uvedel pravilo ‘snahocenje’ – da s snaho prvo poročno noč preživi tast. Otroci so iz takih zvez se rojevali in se tudi na jugu stbije rojevajo še danes. Imenujejo ji ‘nečista kri’
Poleg Turkov in otrok iz incestov, srbi so tudi mix Vlahi, malo Bolgari in cigani
A tebe kdo plačuje da take neumne teme ustvarjaš. Logično da je kaj Turške krvi tam, saj tudi na Slovenskem in Hrvaškem so bili turški vpadi več kot 200let, tako da tudi tukaj so pustili sledi in otroke, je pa mogoče na južnem Balkanu to bilo še bolj pogosto. Nenazadnje zadnjih nekaj let so na prvem mestu po priseljencih v Sloveniji Bošnjaki in Albanci. Bošnjaki so večina direktni potomci Turkov in je veliko mešanih zakonov kjer se Slovenec, Slovenka poroči z Bošnjakom. Že če pogledamo reprezentanco, novinarje, zdravnike in podobno, tako da je včasih občutek, da s temi temami in zgodovino malo pretiravate. Ko sem bil študent in sem se vključil iz ene fakultete na drugo v 4.letniku, mi ni pomagalo prav nič da sem Slovenec, ker so s tujimi študenti, ki so bili od začetka skupaj bolj navezali stike. Celo mnogi so bili nesramni in žaljivi, ker so me smatrali kot “outsiderja”. Ko sem dal enkrat komentar na neko spletno stran ki je bolj desna in sem napisal, da je bil Tito Hrvat, sem bil pa okarakteziran za nacionalističnega tujca, ker mati ni čisto Slovenka, po drugi strani pa ta ista stranka daje na pozicije skoraj več ljudi s tujimi (južnimi) koreninami kot leve stranke. Še tisti Graham ima enega starša iz Anglije ali kaj že.
Vlahi so širok pojm, ki lahko vključujejo Romane ali Ilire. So pa tako v Sloveniji in Srbiji živeli tudi Kelti in Slovani.
Mi je pa zanimivo da se tako pogosto pojavljajo teme o Srbih, na tem forumu po drugi strani pa, ko gledam današnje ljudi, pa to jemljejo za partnerje iz celega sveta. Včasih v Jugoslaviji so se poročali znotraj države in tu in tam kak par med državami Jugoslavije, danes pa jemlejo tujce ni da ni, iz držav par tisoč kilometrov daleč, kar je malo škoda, ker domovina je samo ena.
Zahod je tako premešan da recimo ko greš v Nemčijo, Anglijo ali Francijo danes ali pred 30 leti, pa to je na žalost neprepoznavno in sami tujci. Samo v Nemčiji živi tri miljone Turkov in še tri miljone, ki so potomci kjer je eden starš Turk. Torej kot pravijo na žalost Evropa izgublja identiteto ampak če se to reče se smatra za rasizem kar je le krinka za napad na tiste, ki so bolj tradicionalni. Čez dvesto let bodo po moje vse države po kulturi, narodnosti, jeziku zelo podobne in bo vse zmešano tako kot je v ZDA.
Plan o združitvi Srbov je klavrno propadel, so pa Hrvati uspeli skupaj ostati, še nekaj na račun Slovenskega ozemlja in Slovencev onstran meja, pa tudi na račun Bosne in Madžarske (trianonska pogodba), nenazadnje tudi Srbije in njenega čudnega poskusa združevanja Srbov in so na koncu izgubil še par stotisoč Srbov in zahodni breg Donave…
za sabino 1235, 17.11.2014 ob 18:17
Če ne bi bilo Slovencev, bi bili v EU Turki. Spomnite se samo bitke pri Sisku ….1593!
Ja bitka pri Sisku, ki jo stalno omenjate kjer so Slovenci branili pred Turki. Spada ta del danes pod Slovenijo? Ne. Pod katero državo pa danes spada Sisek, Karlovec, Pulj, Reka? Pod Srbijo?
Ampak ko ta Sisek stalno omenjate, naj vam še omenim, da čez sto let so Turki razbili Sisek in se vojskovali na Dunaju. Tako da potem ta tvoja trditev le delno drži. Na Madžarskem so par sto let stare džamije in če ne bi poljski kralj poslal Habsburžanom četo specialnih vojakov, ko je v 17.stoletju 200 tisoč Turkov ( to je danes kot miljon ljudi) napadlo Dunaj bi Turki zasedli Evropo, ampak migracije so Evropo tako ali tako v 20. in sedaj v 21.stoletju čisto premešale. Potomci Turkov so pa tako v več miljonski manjšini v Nemčiji, Franciji,… v Bosni so pa tako dobili potomci Turkov (Bošnjaki) svojo državo. Erdogan tako velikokrat reče, da je Bosna del Turčije. Še dobro da so mas zgodovino učili učitelji iz strank SD, drugače bi še mislil da smo Slovenci del Hrvaške. No saj nekateri so skozi zgodovino to postali.
Forum je zaprt za komentiranje.