Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Madžarska – nakup

Madžarska – nakup

Smo v Ptuju in me zanima kam na Madžarsko bi šli malo po nakupih ali samo firbcat. Koliko km je do tam in ali se sploh splača. Če kdo pozna trgovine, cene in še kaj naj prosim svetuje.

Prvo ste na Ptuju, ne v Ptuju 😉 Ti bodo te toti Ptujčani zamerli 😉

Na madžaroš, odvisno: če po fasungo, potem v Tesco 🙂 Veliko stvari ceneje, kot pri nas 🙂

http://bevasarlas.tesco.hu

Za znamenitosti pa po čem so znani Madžari, pa internet v tej dobi veliko najde

Ravno fasunge ne bi kupovala, raje kakšno konfekcijo, čevlje….. Kako daleč je, katero mesto, ime trgovin, ali lahko plačuješ z evri???

Po vseh trgovinah lahko plačuješ s kreditnimi karticami, pri plačevanju s karticami te vprašajo, ali želiš plačat v eur ali v forintih – pa je bolje, da plačaš v forintih, ima slovenska banka potem boljši menjalniški tečaj, kot če ti že tam eur trgajo… Za seboj za manjše nakupe ( kava, kakšna malenkost, če boš kupovala na tržnicah) si pa v banki na Ptuju kupi forinte, bo še najbolj pamentno, najboljši tečaj.

Oblačil jaz na Madžarskem ne kupujem – je tako ali tako kot na Ptuju večina vse pripeljano iz Italije, iz skladišč, pa kitajska varianta in tržnica stil, pa stil italijanske Ponterosso tržnice, tako štanti in barantanje, meni taka oblačila ne zdržijo več kot 3 mesece, žal, ker se vse razvleče in zmucka.

Imaš pa seveda tudi gori butike in trgovine z znamkami, kot jim imaš pri nas v Eurparku naprimer.

No iz Ptuja do Madžarske ni ravno tako blizu, da bi človek mal v šoping skočil. Mi smo pred časom šli iz Moravcev malo pofirbcat in nimam pojma, kaj bi tam kupila boljšega kot pri nas.
Kilometre si pa na Google maps poglej, do Lentija recimo jih je čez 80.
Če že nimate na Ptuju kaj počet (in v okolici), se zapeljite rajši do Avstrije (Bad Radkersburg), je pol bližje pa lepše in bolj prijazno kot ta del Madžarske čez mejo, kjer je ena sama pustoš.

No, jaz sem bila v lendavi pred kratkim in sem skočila v lenti (iz lendave je res blizu, kakih 15 km). Tržnice tisti dan ni bilo, tako da sem šla malo po butikih. Kaj naj rečem – z modo so ostali nekje v letu 2006 😀 Cene so pa tudi nižje kot pri nas, recimo pulovre dobiš za 10€. Če pogledaš na kvaliteto, kako je zašito, da lepo stoji, se celo zna najt kak sodoben kos za ugodno ceno.

Bila letos maja na Blatnem jezeru, s kolesom iz Male Nedelje. Ne splača se kupovat na Madžarskem. Dobra roba ima isto ceno kot pri nas ali pa še malo dražje(npr. Intersport), slabe se pa ne splača kupovat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close