Glasbena šola – ni sprejet :(
Sine 8 let star je bil prav žalosten. Samo glede na to da so sprejeli na kitaro samo dva, na sprejemnih pa nas je bilo kot smetja, nisem niti zelo presenečena. Žal mi je ker se je na sprejemnih res potrudil, že prej je vadil ritem in pesmico, ki jo je lepo zapel. Kaj čmo, tako je življenje.
Včeraj pa sem našla reklamo za neko privat glasbeno šolo, pa me zanima kakšne izkušnje imate vi s takimi šolami. Je v Trzinu in seveda več kot enkrat dražja. Program mi je zelo všeč. To je pa tudi vse kar vem o tej šoli. Kolikšen je strošek še za nakup kitare? Hvala za vse info!
N.
Tudi mi smo bili v soboto postavljeni na trda tla. Samo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} učencev so sprejeli. Ravnataljeva razlaga pa je bila da država pač varčuje. Mi bomo poskusili drugo leto ,letos pa bomo malo trenirali doma. Privat šole so trenutno za nas predrage in predaleč.
Moja hčerka se uči privatno. V glasbeni šoli tako ali tako samo iščejo bodoče genije. Jaz sem v otroštvu hodila in so me res zelo forsirali: vsaki dan bi morala ogromno vaditi in delati za glasbeno več kot za osnovno šolo. Učitelj je hotel, da postanem profesionalka, meni pa do tega ni bilo. Tako svojih otrok ne bom vpisala v glasbeno šolo, saj se tako – za zabavo – veliko bolj sproščeno učijo pri privatnih učiteljih.
Spoštovani!
Nimam sicer tovrstnih izkušenj, pa vseeno pišem.
Ali ste šli privatno glasbeno šolo, ki jo omenjate, kaj pogledat? Če je cena tako visoka, naložba je pa le, morda imajo možnost plačila po obrokih, toda bolje je, da je program kvaliteten in ostane za življenje, čeprav je dražji.
Če sem prav razbral, prihajate iz Domžal ali okolice. Morda imajo kaj v Mengšu ali pa v Kamniku, saj je tam tudi GŠ. Vprašajte še tam, izgubiti nimata kaj, ali pa počakate morda na naslednje šolsko leto.
– Ali ima sin že narejeno pripravnico?
Želim, da uspete! Darko Ž.
Glasbene šole nisem šla pogledat, bom pa šla v kratkem.
Ja res smo iz Mengša in žal so tudi v Mengšu samo dva ali tri. Toliko pač dovoli država. Škoda.
Reklamo za to GŠ v Trzinu sem videla v hčerinem vrtcu. Mogoče obstaja še kakšna, ampak jo ne poznam oz. nisem še zasledila reklame.
Cena na mesec pa je 12.700.- reden program v državni glasbeni šoli je pa 5000.- Kar razlika a ne? Pa še enkrat na teden bi imel manj instrumenta v privat šoli.
Se pa strinjam z g.ministrom. Bolje več plačati, kot da ubijejo še tisto veselje, ki ga ima do kitare. To sem izkusila na lastni koži. Čeprav enega profesorja na domžalski glasbeni poznam in vem da je zanimiv pedagog in otroci radi igrajo pri njem.
N.
hmm, kje naj začnem. najboljš kr na začetku. pišem kot bivša učenka gš domžale. najprej moram popravit nekoga pišočega k je pisal pred mano: to ni res, de nrdiš sprejemce samo po vezah. možnost majo vsi otroci k pridejo na sprejemce, seveda pa ker so vpisi na inštrumente omejeni, pol se zna zgodit de koga ne vzamejo, tud če nrdi sprejemca, in to je vsa umetnost. in zveze nimajo pri tem nič, de se razumemo. zveze pomagajo mogoče samo kasneje pri iskanju učitelja inštrumenta oz. če se slučajno zgodi de otrok z učiteljem ni zadovoljen in bi blo boljše zamenjat. priznam, mene je tud učila mamina službena kolegica. ampak tko je blo. jz sem bla dodeljena h njej po sprejemcih in to je blo to. to de so moji starši bli učitelji v glasbeni šoli, ni igralo večje vloge pri sprejemcih. vseeno sem se mogla izkazat pa ni melo veze de so bli moji starši tam v službi. tok o tem. otrok v glasbeno šolo nihče ne jemlje po vezah. to naj bo jasno.
zdej pa de še odpišem pišoči avtorici, čeprav gre za staro temo. če ni bil sprejet je kot je že sama ugotovila ( sprejemce je kot kaže naredil ker ni nič omenjala de jih ne bi) je enostavno blo otrok preveč za na en inštrument in dejansko je šlo za omejitev vpisa. jz bi ji svetovala de poskusi kje drugje v kakšni drugi glasbeni šoli če bi ji kdo otroka vzel dokler ma še veselje otrok igrat inštrument. privat glasbeno šolo pa odsvetujem. tam delajo večinoma učitelji k ne morejo dobit službe v javni glasbeni šoli in ko dobijo dajo odpoved in grejo učit v javno glasbeno šolo. to je prva stvar. druga stvar, to je zlo draga zadeva, bojda precej računajo šolnine. tretji problem je pa znanje. vedet je treba de je privat glasbeno šolanje zastavljeno tko de se od otrok ne zahteva nobenga znanja, ni zaključnih izpitov iz inštrumenta ( razen če se posebej dogovoriš zanje) in temu primerno je tud otrokovo znanje ker se mu ni treba trudit. pouka glasbene teorije ni, učitelj ga teorijo uči sam. tko de jz vam svetujem de z otrokom poskusite v kakšni drugi javni glasbeni šoli, kjer je manj vpisa, mogoče na kakšni podružnici od glasbene šole, sej jih ni tko malo. sploh glasbena šola domžale ma podružnice tud drugod mogoče bi vam zart vaše lokacije domovanja celo bolj ustrezale. v mengšu je, na brdu je, ne vem pa če je še kje drugje, ne znam na pamet povedat. razmislite. privat glasbene šole vam pa ne svetujem. sicer majo nekateri starši otrok to radi, ja ker se nič ne zahteva od otrok, ampak fajn pa ni. ma kup slabosti.
Martina39, 01.12.2021 ob 13:30
hmm, kje naj začnem. najboljš kr na začetku. pišem kot bivša učenka gš domžale. najprej moram popravit nekoga pišočega k je pisal pred mano: to ni res, de nrdiš sprejemce samo po vezah. možnost majo vsi otroci k pridejo na sprejemce, seveda pa ker so vpisi na inštrumente omejeni, pol se zna zgodit de koga ne vzamejo, tud če nrdi sprejemca, in to je vsa umetnost. in zveze nimajo pri tem nič, de se razumemo. zveze pomagajo mogoče samo kasneje pri iskanju učitelja inštrumenta oz. če se slučajno zgodi de otrok z učiteljem ni zadovoljen in bi blo boljše zamenjat. priznam, mene je tud učila mamina službena kolegica. ampak tko je blo. jz sem bla dodeljena h njej po sprejemcih in to je blo to. to de so moji starši bli učitelji v glasbeni šoli, ni igralo večje vloge pri sprejemcih. vseeno sem se mogla izkazat pa ni melo veze de so bli moji starši tam v službi. tok o tem. otrok v glasbeno šolo nihče ne jemlje po vezah. to naj bo jasno.
zdej pa de še odpišem pišoči avtorici, čeprav gre za staro temo. če ni bil sprejet je kot je že sama ugotovila ( sprejemce je kot kaže naredil ker ni nič omenjala de jih ne bi) je enostavno blo otrok preveč za na en inštrument in dejansko je šlo za omejitev vpisa. jz bi ji svetovala de poskusi kje drugje v kakšni drugi glasbeni šoli če bi ji kdo otroka vzel dokler ma še veselje otrok igrat inštrument. privat glasbeno šolo pa odsvetujem. tam delajo večinoma učitelji k ne morejo dobit službe v javni glasbeni šoli in ko dobijo dajo odpoved in grejo učit v javno glasbeno šolo. to je prva stvar. druga stvar, to je zlo draga zadeva, bojda precej računajo šolnine. tretji problem je pa znanje. vedet je treba de je privat glasbeno šolanje zastavljeno tko de se od otrok ne zahteva nobenga znanja, ni zaključnih izpitov iz inštrumenta ( razen če se posebej dogovoriš zanje) in temu primerno je tud otrokovo znanje ker se mu ni treba trudit. pouka glasbene teorije ni, učitelj ga teorijo uči sam. tko de jz vam svetujem de z otrokom poskusite v kakšni drugi javni glasbeni šoli, kjer je manj vpisa, mogoče na kakšni podružnici od glasbene šole, sej jih ni tko malo. sploh glasbena šola domžale ma podružnice tud drugod mogoče bi vam zart vaše lokacije domovanja celo bolj ustrezale. v mengšu je, na brdu je, ne vem pa če je še kje drugje, ne znam na pamet povedat. razmislite. privat glasbene šole vam pa ne svetujem. sicer majo nekateri starši otrok to radi, ja ker se nič ne zahteva od otrok, ampak fajn pa ni. ma kup slabosti.
tema je iz leta 2006, torej sta sedaj dve možnosti – osemletnik je zabrisal kitaro v smeti in sedaj posluša glasbo samo iz interneta ali pa je šel v privat šolo in ima pri svojih triindvajsetih že svoj ansambel. Na akademijo pa najbrž ni bil sprejet.
Forum je zaprt za komentiranje.