Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mali pes- koliko poje

Mali pes- koliko poje

Koliko gramov poje vaš starejši pes, cca 6-8 kg, star cca n11-12 let?

Je dovolj hrana iz npr. Hofra od 300g? Torej ena na dan?

Naš pudelj je po hrani iz hofra začel hirati in smo prešaltali na eno hrano od veterinarja. 6,5 kg ima, poje točno 100 g. Če dobi več ali na oko, se redi.

naša Maltipoo poje na dan cca. 1 veliko pest kuhane hrane (meso, zelenjava, OH) + zvečer tretino pesti briketov Royal canin, Eukanuba ali Fitness + še kakšen priboljšek.
ima 4 kg in je prava lepotička 🙂

v gramih pa ne vem, ker mi jo hranimo bolj “od oka”

Naš poje najrajši v zboru, v sosedovem krdelu malo večjih psov.

Zavijajo kot pravi pavarotiči…

Za Hoferjevo in podobne hrane ne bi vedela, ker hrano pripravljam večinoma sama. Če pa primerjam tamalidve psici, cca enako veliki in težki (obe cca 5-6kg), ena poje 2x količino kot druga, enaka aktivnost, pogoji bivanja itd. Razlika v starosti je pa cca 6 mesecev, obe odrasli…

p.s. Glede na sestavo Hoferjeve in podobnih hran pa menim, da bi mi kmalu shirali – tako ena kot druga.

p.p.s. Pri omenjeni količini.

No, naša ni mala, ima ene 33-35 kg in poje cca 3 kg hrane na teden. Ni pa neki ful aktivna več zadnje čase. Koliko pa poje na dan pa ne vem, ker ima eno svojo logiko hranjena. Običajno je okoli polnoči :S Nasukem skledo, ko je prazna. Očitno ji je to ostalo iz mladosti, ko je mami v gostilni delala in je ob takem času kakšen priboljšek prinesla.

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

poje 2x toliko kot ta večja 🙂

Je pa hiperaktivc, ravnokar nas fehta za žoganje 🙂

Starost cca 4 leta, teža 10 kg,

Težko pa rečem, koliko poje v gramih…

No, saj, una od naših, ki poje 2x količino od taprve, poje skoraj toliko kot borzojka :p

Moja ima sedaj 22 kil in poje vse kar vidi. Ampak pri labradorcih je treba malce popaziti, saj so “smetnjaki” za hrano.
Tu in tam ji uspe upleniti tudi kakšnega polža, da o gobah travi, mahu in ostalih gozdnih dobrotah ne govorim. Zadnjič je “prišlepala” ustreljeno srno izza grma!
Sicer pa trenutno dobiva merico briketov in enako količino doma pripravljene hrane dvakrat na dan. (stara je pet mesecev in pol)

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Res ni pravila. Moj prejsni pes je imel 45 kg, zdaj imam pa enega 20 kilskega. In tamali poje vec kot je tavelik. Zjutraj 200 g briketov, zvecer polno skledo kuhane hrane. Ne mores verjet. Ni pa debel, ampak zelo aktiven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close