Golo Brdo (Medvode)
Dobili smo ponudbo za nakup hiše na Golem Brdu, vendar teh krajev (še) ne poznamo.
Mogoče kdo tam živi/pozna in bi mi znal kaj povedati (kako ste zadovoljni z lokacijo, je tam le naselje hiš?)?
Če sem prav gledala, je najbližja vas Medno (kaj se se v vasi nahaj?).
Za vsakršno informacijo se že vnaprej zahvaljujem!
Golo Brdo je vas v jugo-vzhodnem delu občine Medvode.
Imam prijateljico, ki tam živi. Meni ni všeč, ceste so pozimi tam takšne da te srat prime in brez terenca skoraj nimaš kaj praskat. Kolikor sem jaz videla tam ni nič razen hiša pri hiši, pa vse hiše so grajene v klanec, tako da parcela okoli hiše je neuporabna. Mogoče je na kakem drugem predelu kaj bolje, ampak tam kjer živi ta moja prijateljica, je obup. Nikoli ne bi imela tam hiše, rajši grem stanovat v blok na Fužine.
Jaz ne zivim sicer na Golem Brdu ampak dokaj blizu.
Najprej je vazno kakšno lokacijo iščeš oziroma kaj si zelite. Mi smo vsekakor zadovoljni in imamo točno to kar smo hoteli. Torej prednost je vsekakor podezelje – vas, kar pomeni veliko travnikov, gozdov, ne tako prometne ceste, okoli hiše imaš dovolj prostora za vrt, za karkoli si ze zelite ne pa da si natlačen nekje v mestu kjer ze skoraj hodijo en po drugem. Otroci imajo okoli sebe vrstnike za druzenje, ljudje (sosedje) so prijazni, otroka lahko pustiš da gre sam s kolesom do najblizje trgovine ker to ni tako daleč in so ceste več ali manj lokalne, ogromno moznosti za rekreacijo… Vseeno pa so Medvode dokaj blizu lj, kranja in Šk.Loke kar pomeni da je sluzba tudi če delate v lj dokaj blizu, hkrati pa imajo otroci pri izbiru npr. srednje šole veliko moznosti ker so trije večji kraji dokaj blizu. Od Golega Brda do “centra” Medvod če tako rečem je cca 5 minut z avtom tam pa je Mercator, Hofer, (gradi se Špar), NLB, Deelna banka, pošta, trafika, knjinica, lekarna, zdr. dom, šola, policija, zelezniska postaja, lpp… pa verjetno še kaj 🙂 torej vse kar potrebujete je dokaj blizu.
Kot omenjaš je blizu tudi Medno ampak je po moji oceni do Mednega enako daleč kot do “centra” Medvod, v Mednem pa dejansko ni ničesar. Mogoče le gasilni dom, če se tvoji otroci radi udejstvujejo na tem področju.
Ok, upam da sem ti podala dovolj informacij 🙂 če imaš še kakršno koli vprašanje mi lahko napišeš na zs in ti z veseljem odgovorim 🙂
Odvisno kje se nahaja ta hiša. Če se nahaja v dolini, potem je super. Polno travnikov, gozdov in predvsem mir :). Ljudje so povečini vsi “staroselci” in zelo prijazni. Sama prihajam iz tam, in čeprav sedaj živim drugje, je zame to še zmeraj raj na zemlji. Je pa do samega centra Medvod približno 4 km in je avto nujno potreben. Tam so najbližja trgovina, bencinska črpalka, osnovna šola,…itd. Za osnovnošolske otroke je prevoz organiziran, za dijake, študente, starejše pa žal ne. Iz vasi imate odlične sprehajalske poti na Katarino, Toško čelo, Grmado, Sv.Jakoba,.. In tudi cesta pozimi ni tak bav-bav. Je zanjo kar dobro poskrbljeno in ne rabiš glih terenca če hočeš kam priti.
Čisto druga zgodba pa je, če je ta hiša na hribu vasi. Tam pa tudi jaz ne bi živela za ves denar tega sveta. Hiša pri hiši, sami priseljenci, vsi skregani med sabo. Tista cesta je še poleti obup in ne samo pozimi. Nimajo nič prostora okoli hiše, vse narejeno v breg. Res katastrofa.
Pozanimaj se v katerem delu vasi se hiša nahaja. Kar sta zgornji in spodnji del vasi kot noč pa dan. 🙂
to je vse odvisno od tvojih želja. mi ne zamenjamo za nič drugega – pa sva oba priseljena. živimo na hribu i nti povem da nimamo teranca, pa v vseh teh letih samo enkrat nisem mogla domov ko je nametalo 40 cm čez noč, jaz pa domov ob petih zjutraj. hribovska cesta je splužena v nulo preden greš zjutraj v službo, po dolini pa ne – tudi glavna cesta je kasneje. mi narave in miru ne menjamo, ker nam je to prioriteta. prav tako rekreacija vsak dan po okoliških gozdovih in hribih. s sosedi se super razumemo. mi imamo filing da hodimo vsak dan domov “na vikend”. vse praktične stavri so zgoraj že napisane. ko boš šla pogledat hišo boš že vedela – imaš filing al ga pa nimaš. midva sva ga oba imela takoj. lp
Mi živimo na Golem Brdu – hrib. To je raj na zemlji. Predvsem je fino jeseni in pozimi, ko pri nas že sonček sije v dolini pa se megla vije. 🙂 S sosedi je tako kakor sam želiš (tako kot povsod drugje). Ljudje so prijazni. Jaz nimam nobenih problemov. Tudi parcele so različno velike in glede na to da je hrib terasasto področje, te pri razgledu hiše ne ovirajo. Tudi ceste so hitro splužene saj to izvaja bližnji kmet. Vas je 10 km stran od Ljubljane, 3 km stran od Medvod in 12 km stran od Škofje Loke. V trgovino ali lokal se je torej potrebno zapeljati vsaj 3 km. Je mirna vas z bližino narave in veliko pešpoti. 🙂 Kot sem rekla, zame raj na zemlji. Je pa odvisno od posameznika, če si želiš mir je to pravi kraj zate.
Forum je zaprt za komentiranje.