barvanje, razbarvanje, sivi…
Pomoč poznavalci, poznavalke…bilo kdo.
Svoje sive lase ter normalne kostanjeve sem si barvala nekaj let. S kostanjevo, temno. Zdaj pa me je piknilo in želim imeti svetle, da se narastek ne bo tako hitro opazil. In sem si jih pobelila s blanšem ter vodikom. Jaa, super, sedaj sem oranžna. Frizerka je rekla, da bo sedaj kakšna blont barva lažje prijela, pa me zanima kakšne izkušnje imate s takim delom. Bo svetla barva prijela, ali bo spet kakšna nezaželena “posebna”barva nastala na lasih? Kako priti na svetlo barvo – ne belo, ampak vsaj pšenično, svetlo rjavo – bolj naravno, kjer sivina ne bo udarjala iz glave????
Imam enako osnovo in sem zaradi sivine prešla s temnih las na svetle. Samo tega se nikakor ne bi lotevala sama. Frizerka mi osnovo barva s medeno barva in doda nekaj tankih svetlih pramenov. Potem si 2x sama barvam narastek s Keune barvo št. 1000. Nato grem spet v frizerski na barvanje in pramene.
Pomoje bo trajalo kar nekaj časa, da se dobi pravi odtenek. Vsaj pri meni je trajalo kar nekaj barvanj pa nisem in nisem spravila ven enega obupnega oranžnega odtenka. Potem sem pa dala 2 x blanš (moder, od ilirije) gor in čez normalno barvo. Sedaj je nekako v redu. Blanš je šel gor 2 x zato, ker ga nisem hotela pustiti predolgo gor, da se ne bi preveč uničili lasje. Itak stane samo par evrov.
Vsaj jaz svetujem počasnejši prehod. V teoriji se lahko lasje toliko zblanširajo, da potem brava prime. Samo greš naslednjič lahko samo še ostriči lase.
Torej – če dam sedaj na te oranžne razbarvane lase odstranjevalec barve (nekateri baje ne uničujejo tako las) – kaj se bo zgodilo? Kaj pa če na te oranžne razbarvane lase dam samo blon Keune barvo – lahko pridem bolj svetla ali še bolj oranžna? Razbarvanje mi je delala sicer frizerka, vendar se je vedelo, da bom verjetno oranžna (imam močen rdeč pigment). Sedaj pa mi je rekla, da bo blont barva prijela, ampak – a bo?? Ker frizerka takih drastičnih preskokov ni delal, raje povprašam, preden ponovim zadevo 🙂
Gretka, kako ti pa prime 1000? Prvotna barva pred sivo ti je bila pa kostanjeva?
Avtorica, kupi tubo barve in si pobarvaj samo en pramen. Ko sem se jaz tako razbarvala na oranžno, mi je srednje blond barva prijela razmeroma temno – bila sem srednje rjava, nato pa postopno vse svetlejša, vendar še vedno rjava.
Jaz se ravno tako barvam na podobno osnovo s keune 1000 in 1001. Govorim o narastku. Pred mnogimi leti, ko sem postala svetlolaska, je to moral narediti izkušen frizer. Ne uporabljam nobenega blanža, barvo zmešam z 12 ali celo 9 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hidrogenom. Večina ljudi ne ve, da se narastek mnogo lažje posvetli kot dolžina, saj je glava topla in barva zagrabi tako kot želimo.
Forum je zaprt za komentiranje.