Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sožalje ob smrti

sožalje ob smrti

Zanima me, kaj rečete ob smrti, ob pogrebu ali pri kropljenju svojcem umrlega. Jaz sem zmeraj v zagati. Katere so tiste res prave besede, ki naj se jih izreče. Izrečete samo sožalje,ali še kakšno besedo,…
sos

Moje sožalje.

Moje iskreno sožalje
moje globoko sožalje

Izrečem “Iskreno sožalje”, če mi je oseba blizu jo objamem in rečem potiho: drži se.

rečem: Moje sožalje, v tvoji bolečini sem s tabo!

“Drži se” je popolnoma neprimerno.
Starša sem izgubila zelo mlada in se še vedno ne “držim”, nikoli se ne bom!
Ali pa da nekdo reče…Življenje gre naprej, Živeti moraš naprej….v trenutkih neizmerne bolečine se to sliši zelo neresnično, ker življenje kar nekaj časa ne gre naprej!!!

Izreče se Moje iskreno sožalje, Moje globoko sožalje……ne pa drži se! Halo?

za prijatelje, osebe, ki so mi res blizu, se razume da sem z njimi na vezi, ponudim pomoč, sem z njimi kolikor želijo, me potrebujejo, toplina, objem, tolažba, poslušaš, meni je umrl oče in vem kako je to in dejansko le čas prinese svoje…ampak tega ne razlagam, ker vsak žaluje na svoj način, ponudim oporo, ramo. Darujem še kakšno ikebano, sveče ali denar, vprašam, ker smo si blizu povedo kaj želijo in to upoštevam.

za znance, osebe, ki mi niso blizu pa se razume, da izrečem sožalje, takim pa vedno pošljem po pošti, na dom sožalnico, in tam največkrat zapišem nekaj primernih besed, poleg iskreno sožalje še kaj, glede na človeka, ki je umrl, poznanstvo… in grem pokropit ali na pogreb, ni pa njuno, sploh, če si nismo bili nič blizu…in tu ne darujem nič.

ne vidim nič slabega…..tako si rečejo bližnji prijatelji, bratje, sestre in se še objamejo..otroku, mladostniku res ne boš rekel: drži se,…joj, joj..-sto ljudi, sto čudi..

“Drži se” je popolnoma neprimerno.
Starša sem izgubila zelo mlada in se še vedno ne “držim”, nikoli se ne bom!
Ali pa da nekdo reče…Življenje gre naprej, Živeti moraš naprej….v trenutkih neizmerne bolečine se to sliši zelo neresnično, ker življenje kar nekaj časa ne gre naprej!!!

Izreče se Moje iskreno sožalje, Moje globoko sožalje……ne pa drži se! Halo?[/quote]

Glede na izkušnjo, ki si jo imela, bo gotovo držalo.
Tudi meni se zdi neumestno “drži se” in bedarije o “življenju, ki gre naprej” .
Tako da se zelo strinjam s teboj.

Vaš link

Kako izreči sožalje materi, s katero se pogosto videvaš, ker je njen sin sošolec od tvojega sina in je njen sin naredil samomor?
Ne najdem besed, tako mi je hudo.
Kako se to zgodi, zakaj, ni besed, da bi opisala mojo bolečino kaj šele njeno.
Jaz ne morem niti misliti, kako je takemu fantu, najstniku, tako hudo in tega se na zunaj ne vidi. Strta sem od bolečine, od vsega hudega, od misli, ki jih ne morem umiriti.
In kaj reči starim staršem in bratom in sestram, ki so še mlajši od njega ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close