Pralni stroj Gorenje WA 62135
Opažam, da se tukaj javlja en strokovnjak za pralne stroje, pa me zanima, če mogoče ve kaj o tem: pralni stroj na sliki je star 4 leta, torej še 1 leto v garanciji. Od samega začetka opažam, da pere in izpira slabše kot vsi prejšnji stroji, ki smo jih uporabljali zadnjih 45 let, a to naj bi bila posledica napačne uporabe, ker ti, novejši, so pač A++++++++ in mi, uporabniki, smo pač preneumni da bi znali v takšnih strojih prati perilo.
Dve stvari, ki jih težko razumem kot “normalno delovanje”:
1.
– nekje v programu, nekaj minut prej preden vzame mehčalec, se boben ustavi;
– stroj natoči vodo;
– brez da bi se boben zavrtel, stroj vodo spet takoj izčrpa;
– vodo ponovno natoči in začne vrteti boben;
2.
– pri starejših strojih smo na začetku pranja videli, da je natočil vodo do spodnjega roba vrat in začel prati;
– pri tem stroju se to vidi samo če ga zaženem popolnoma praznega, brez perila;
– če je poln perila, se vode nikoli ne vidi, razen potem na koncu pri izpiranju;
– kot da vode ne bi več merili z nivojskim stikalom (hidrostatom), ampak količinsko, na kubične metre, ne glede na to koliko je perila v stroju;
– če dam prat poln stroj, se na perilu nekaj časa celo vidijo suhi deli perila; tega pri starih strojih ni bilo; takoj, ko se je perilo napilo vode, jo je dotočil.
V glavnem me zanima: ali novi stroji pač normalno delujejo tako kot sem opisal, ali gre za napako ?
V telefonskem pogovoru s servisom Gorenje nisem zvedel nič. Za točko 1. so mi rekli, da “stroj na tak način čisti posodo s praškom, da potem natoči res čisto vodo.” Pa ne me met za norca. Za drugo točko pa jih raje sploh ne vprašam, dokler prej ne dobim informacij “iz terena”.
Hvala.
[img]http://shrani.si/f/T/Eo/2jIZNKtn/dsc00628.jpg[/img]
točak 1 črpanje vode brez vrtenja bobna
moj koerting (gorenje , nižja kasta) občasno naredi pa takole – dokaj podobno tvojemu . in sicer ko ga dam na program za centrifugo (po zaključenem programu pranja), začne črpat vodo in vrtet boben in to počne recimo dve tri minute in nato se ustavi in utripa lučkla z akonec programa
pomoje, to kar se tebi in meni godi, je posledica sistema za zaznavanje količine pene. pač v sistemu je preveč pene (recimo škart prašek, premalo vode,. in je kar pač je ..), stroj to detektira in ker je je preveč, ne more naprej na naslednji korak, ampak se je mora znebiti. In znebi se je tako kot si ti oz jaz opisal
ja je tud posoda oz čiščenje posode vključeno sem not, oz gre praktično z a čiščenje celega sistema (izpiranje ostankov detergenta, pene,…)
točka 2.novejši stroji (tudi tvoj) ima funkcijo nekakšnega tehtanja peroila, drugače povedano tolk kot not naložiš tolk vode bo stankal. tastari so natankal neko stalno-konstantno vrednot, tle maš pa neko minimalno vrednost, potem pa glede na to, kolk stroj napolniš tolk vode bo natočil. natoči jo nekoliko več, če daš recimo višji nivo. kolk vode natanka na posamezen program in kolk več jo stanka z višjim nivojem ti pa piše v navodilih. tam piše tud poraba štroma in cajta
upam da sem ti pomagal
LP
Jaz sem toliko razočarana s podobnim pralnim stroje, da mi tolko žal, da sem ga kupila. Pa sem kritizirala Candy.
pri meni tudi napaka pri mehčanju…pobere ga že takoj na začetku, torej moram lovit kdaj ima mehčanje…,
neprestano imam vodni kamen po bobnu,
že menjan grelec (stroj star 4 leta),
ko črpa vodo, kr neki vrti in vrti in vrti v prazno….groza,
pa tudi vidim, da ni prav nič dober pralec perila…
uglavnem en big shit od stroja!
to mislim da je normalno delovanje pri vseh strojih; ko deluje centrifuga, mora delovati tudi črpalka vode. Ni pa jasno, zakaj moraš dati ročno na centrifugo po končanem pranju; ali tega ne naredi samostojno, ali pa samo hočeš perilo še bolj ožeti ?
glede mehčalca je pogosta napaka, da se ga nalije preveč (preko oznake max v posodi za mehčalec), potem v tisti del posode špricne še nekaj vode in gre vse skupaj čez oziroma v boben. Jaz mehčalca nalijem toliko, da je malo pod oznako max.
Glede vodnega kamna pa pri vsakem pranju belega perila (95°) dam v posodo za prašek tudi žlico sode bikarbone (ne tiste Podravkine, ki je 80 centov za nekaj gramov, ampak Eurospinovo, ki je pol evra za pol kile.)
V glavnem – zgleda, da so te naše pralne stroje nabili z vsemi mogočimi inovacijami, ki pa imajo samo en rezultat: slabo oprano perilo in preklinjanje izdelovalca pralnih strojev.
Kot je že nekdo nekje zapisal: naslednjič kupim najcenejšega (trenutno Beko za 180€). Vsaj vem, da sem kupil “jajca”. In ko crkne – na odpad in po drugega za 180€. Pika.
to mislim da je normalno delovanje pri vseh strojih; ko deluje centrifuga, mora delovati tudi črpalka vode. Ni pa jasno, zakaj moraš dati ročno na centrifugo po končanem pranju; ali tega ne naredi samostojno, ali pa samo hočeš perilo še bolj ožeti ?
ja, gre za to, da želim perilo bolj ožeti, da se potem hitreje posuši (neglede sušilec ali sušenje zunaj)
[/quote]
poskusi zbrat vse napake, če je stroj podo garancijo pokliči servis in naj stroj zrihtajo kot ga morajo.
Najboljša razlaga do sedaj:
[u]Kako prednosti nove mašine za veš mogu postati “mane”[/u]
sem gledal in določene reči res niso oz ni nujno da so posledica stroja:
tisto s količino vode je lahk kriv tud vodovodni soistem. mi mamo recim otazga, da je povsod enak/isti tlak…torej ko pol Ajdovščine vpali pralce, pomivalce, tlak upade in to knkretno, to pa pomeni, manj vode v stoju. Ker je stroj narejen za min in max tlak vode v sisetmu in to pomeni nekominimalno oz makdimalno količino vde. tastari so meli plovc in je tankal, dokler je blo potrebno. Novejši so pač malo drugače narejeni.
kar se smradu tiče..mislim da j en azačetku dozirala tekoči detergent v predal!!! tega se ne dela. Dozira se ga v žogico in ta gre direta v boben
stroji imajo tudi zaznavanje količine perila in posledično prilagajanje količine vode…. tudi to je poštrebno upoštevati
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://shrani.si/f/y/u9/1emqVvPN/2/634007-0.jpg[/img]