POmagajte – rolete ali zunanje žaluzije?
Rolete, ker lahko prostor cisto zatemnis, poleg tega pa so tudi toplotni izolator( kar zaluzijwe niso). Plus zaluzij je meni izgled in to, da lahko reguliras svetlobo bolje.
Hm, se najbolje bi bili sonroji-nekaj med roletami in zaluzijami( ce denar ni problem, seveda):
http://www.rolete-kosec.eu/Runtime/sonrosencila.aspx
Ne vem sicer, zakaj bi človek sredi dneva hotel popolno zatemnitev …. jaz sem proti naknadni vgradnji rolet iz preprostega razloga, ker je grdo videti tisto zunanjo škatlo. Pri žaluzijah vseeno zgleda malo lepše.
Gledam pri sosedih, ko imajo tisto škatlo za rolete, pa odprtina za okna ni narejena v piko in je odmik med fasado ter škatlo – nagravžno!
Jaz pa hocem popolno zatemnitev. Imam male otroke in poleti bi jih bilo res tezko spraviti spat, ko je se ob pol devetih svetlo. Zjutraj ob pol sestih vstat bi bila pa huda kriza. Tako pa dam dol rolete po celi hisi in je tema.:-) Kar se tice skatel-tudi pri zaluzijah jih imas. Izvedba pa-stvar tistega, ki to dela. Aja se to- ce mocneje piha veter, zaluzije ropotajo-ni variante, da ne bi. Kot je ze napisano, pa so rolete dober toplotni izolator-verjemi, da se to pri vecji povrsini precej pozna. Idealne pa bi res bile tiste sonro-tako imas oboje. Samo koliko pa stanejo?
Forum je zaprt za komentiranje.