Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek POmagajte – rolete ali zunanje žaluzije?

POmagajte – rolete ali zunanje žaluzije?

Prosim za nasvete in izkušnje.
Odločam se med roletami in zunanjimi žaluzijami za okna in balkon.
Prednosti, slabosti, cena?
Hvala.

Rolete, na balkonu (iz dnevne sobe) pa žaluzije. Meni se super obnese.

Rolete vzami alu, z izolacijo. Žaluzije tudi alu krpanke. Meni so žaluzije fajn ker lahko reguliraš svetlobo. Jih imam pa na zastekljeni loži.
Cenovno so pa itak tu nekje, ni bistvene razlike.

Le z roletami lahko čisto zatemniš sobo podnevi…

Ali mi lahko razložite razliko med roleto in žaluzijo’

Pa še fotko, da bom res sigurna.

Mi imamo sicer notranje žaluzije, pa sem čist nesrečna zaradi umazanije. Tako, da zaradi tega se meni zdijo rolete naravnost super.

Imam zunanje zaluzije, fajn so, ker lahko reguliras naklon in s tem svetlobo.
Kljub temu bi se na novo najbrz odločila za rolete, laže jih je čistit, če drugega ne.

http://www.roltek.si/

Rolete, ker lahko prostor cisto zatemnis, poleg tega pa so tudi toplotni izolator( kar zaluzijwe niso). Plus zaluzij je meni izgled in to, da lahko reguliras svetlobo bolje.
Hm, se najbolje bi bili sonroji-nekaj med roletami in zaluzijami( ce denar ni problem, seveda):
http://www.rolete-kosec.eu/Runtime/sonrosencila.aspx

Ne vem sicer, zakaj bi človek sredi dneva hotel popolno zatemnitev …. jaz sem proti naknadni vgradnji rolet iz preprostega razloga, ker je grdo videti tisto zunanjo škatlo. Pri žaluzijah vseeno zgleda malo lepše.

Gledam pri sosedih, ko imajo tisto škatlo za rolete, pa odprtina za okna ni narejena v piko in je odmik med fasado ter škatlo – nagravžno!

Oh, a res nimaš nič domišljije?

Imeli smo rolete, sedaj imamo žaluzije. Slednje so se izkazale ze neprimerljivo bolj uporabne. Nam so res super in jih ne damo za nič!

Oh, a res nimaš nič domišljije?[/quote]

Moj mož dela na tri šihte in včasih spi čez dan, pa za to ne rabi popolne teme oz. ga to celo moti, ker se potem težko zbudi – v prejšnjem stanovanju smo imeli rolete, pa jih raje ni do konca spustil.

Jaz pa hocem popolno zatemnitev. Imam male otroke in poleti bi jih bilo res tezko spraviti spat, ko je se ob pol devetih svetlo. Zjutraj ob pol sestih vstat bi bila pa huda kriza. Tako pa dam dol rolete po celi hisi in je tema.:-) Kar se tice skatel-tudi pri zaluzijah jih imas. Izvedba pa-stvar tistega, ki to dela. Aja se to- ce mocneje piha veter, zaluzije ropotajo-ni variante, da ne bi. Kot je ze napisano, pa so rolete dober toplotni izolator-verjemi, da se to pri vecji povrsini precej pozna. Idealne pa bi res bile tiste sonro-tako imas oboje. Samo koliko pa stanejo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close