Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera torba na koleščkih najboljša?

katera torba na koleščkih najboljša?

Tiste, ki ste kupile otrokom šolsko torbo na koleščkih, s katerimi ste (bile) zadovoljne? Zanima me znamke ali pa kje ste jih kupila.

Hvala vsem!

Mi imamo tole od nikidom rollerja, ful so kvalitetne te torbe… http://emka.si/nahrbtnik-na-kolesih-roller-xl-9308-butterfly-14/PR/1685865,15387…naša jo že vozi en teden okrog, komaj čaka da gre v šolo 😀

baje fizioterapevti odsvetujejo te s koleščki. otrok si čudno krivi hrbtenico.

Koleščka odpadejo slje ko prej.
Mi smo kupili navadno torbo in jo dal na rudl.

Res pediatri odsvetujejo torbe na koleščkih.

Najboljši so nahrbtniki, ki enakomerno porazdelijo težo na celotno telo.

Bo pa potrebno narediti revolt glede teže učbenikov. Katastrofa. Kaj plačujemo in kaj naši otroci prenašajo – rabijo polovico – pa še to so take informacije da jih pozabijo v trenutku. In prav je tako.

Nobena, ker ni dobra za hrbtenico.

Ne razumem prav dobro….zakaj ni dobra za hrbtenico, ce jo oa vozi, ne nosi.

Otrok vso teže torbe vleče za sabo in je nagnjen ali kako naj opišem držo, v eno stran, zato ni ok za hrbet.

Šla sem v trgovino s fiksno idejo, da torbo na koleščkih kupim.

Vendar me je prodajalec prepričal da ne, da se koleščki kvarijo. Da komaj zdržijo eno leto. Pa da torba ni kufer, ko jo pelješ enkrat, stoji pri miru 14 dni, in jo pelješ nazaj.
Predvsem je odsvetoval zaradi napačnega gibanja telesa, ker je otrok napol nazaj obrnjen da z eno roko vleče torbo in da je to utrudljivo na daljše razdalje.

Glede na to, da imamo v šoli kar nekaj stopnic in sem videla kako ubogo torbo rolajo dol po štengah…..si mislim, da res kolesa ne bodo zdržala eno leto. kolikor poznam našega frajerja doma, bi po tem našel še vsak rob pločnika in potegnil torbo dol, da pade in še po kakšni luži peljal torbo….

In sem se premislila, kupila lahko ”navadno” torbo za na rame znamke Walker.

Fantu je všeč, ko jo je videl je odmislil koleščka in zadeva zaključena.

Bolje se mi zdi, da ima torbo (pa čeprav težko) na obeh ramenih.

lp,D

Ne vem, kakšne trolije imajo vaši otroci. Jaz sem mojima dvema dekletoma, ki sta najmanjši med sošolkama kupila trolija, ker imajo obup težke torbe. Sama sem si zaradi teže uničila hrbtenico in mojemu otroku tega ne bom dovolila. Torbo vlečeta v šolo manj kot 200m, če si pa v teh petih minutah kolikor dnevno vozita troli uničita hrbtenico, sem pa jaz tudi nekaj. Vprašajte ortopede, koliko uničuje hrbtenico 12-14kg težka torba za 26-30kg otroka. Kakšne deformacije vretenc, kakšne pritiske nanje itd. Potem se pa odločite ali je manjše zlo troli ali nošenje tako težke torbe…

Že. Če jo vleče 200 m. Kaj pa po šoli? Ko hodijo iz enega razreda v drugi? Po stopnicah? Saj je potem ne vozijo, ampak nosijo!
Pa od avtobusne do doma, je tudi ne morejo vsi neprekinjeno samp voziti. Pri nas ko je sneg, se pločniki neočiščeni in ni šans, da bi jo vozil. Take poti imajo cca. 400 m in še cca. 400 m makedama. Kaj pa v takem primeru?
1600 m jo mora nosit, pa čeprav ima 30 km in gre za torbo sedmošolke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close