Kje kupujejo oblačila starejše ženske
Te robe je toooook na RK, Karitas……. kaj jaz vem kje. Za starejše – ko en umre, vse spraznijo doma. Prima oblačila….glih mi je rekla ena znanka – je zmetala v kontejner za Humano.,
Škoda ane? Pa se gre za jopice (nove, ker stari kar neki šparajo), majice, spalne srajce. nogavice, jakne, plašče, klobuke….. ne vem, kam gre to?!!
JAZ BI ŠLA VPRAŠAT NA RK!! Ker jamrajo, da imajo vsega preveč… samo ne vem, če bi dali kar tako, nam??
Moja mama je kupovala v obicajnih trgovinah. Ni nosila nicesar, kar je standard za 80-letnce – temni kostimi ali pa krilo, bluza in jakna. Kuppovala si je tudi vesele barve, rumene, zelene, svetlo modre.
cist iskreno je cisto prav povedala. Tudi moja mama je imela precej kosov oblacil, ki jih ni nikdar oblekla, vsa se kot so prisla iz trgovine. In kaksne 4 pare cevljev. Vse novo, niti enkrat noseno. In sem jih odnesla k humanitarnim organizacijam. Ne vem, zakaj imate eni take predsodke proti tem oblacilom. Tisti, ki jim je res tezko, jih nimajo.
Moja mama ima 73 let. Nosi stvari, ki jih ima v omari, nekatere so stare že tudi po dvajset in več let:)) Si je vedno dajala delati kostime in jih ima še ogromno povsem lepih. Ker pa je shujšala, si jih je dala popraviti. Jakne in pa kakšne hlače pa kupuje v klasičnih trgovinah, modiana, maximarket, in podobno. Tudi sicer vidim v maxiju veliko zelo urejenih starejših gospa, ki tam nakupujejo. Jaz sem stara 48 let in tudi kdaj kaj kupim v maxiju, predvsem kvalitetne stvari, ki jih imam za dalj časa. Že od nekdaj. Potrošno robo pa kupujem v poceni trgovinah, C&A, P&C in podobno. Moja tašča je Primorka in si stvari kupuje v manufakturi na Goriškem.
Saj to avtorico teme pomoje zanima – katere so te običajne trgovine (dvomim, da je želela nasvet, da naj gre na Rdeči Križ)? Najbrž tvoja mama ni kupovala v H&M ali kaj podobnega. Vsaj, če na svojo babico pri teh letih pomislim, se mi zdi to precej nemogoče 🙂
C&A se meni sicer zdi ena taka trgovina, kjer bi se pa lahko kaj našlo. Maximarket in Modiana tudi, samo v čisto drugem cenovnem rangu.
Moja babi ima 86 let. Navadne hlače za v trgovino, srajčke in majice kupim kar na tržnici oz. si sam kupi na nekem potujočem sejmu. Boljše stvari kostime ponavadi v Modiani ali Tekstilu, trinirke, gate, sp. majice pa v C&A, včasih tudi Modiana. Velikokrat pa ji kaj kupim tudi kje tako mimogrede ko vidim kaj lepega. Tudi moja babi, čeprav s kmetov in ruto na glavi kar jo poznam, redno nosi kositme, si dela trajno, hodi na pedikuro, uporablja kreme proti gubam, lak za lase in balzam… Njen dom je njiva, trgovina, maša, zdravnik, 2x na mesec mesto in 1x na mesec Slovenija, ko jo vozim na obiske k sorodnikom.
Na kmetih že od nekdaj velja, da si doma skor cel razcapan, ampak se obvezno vsak dan umiješ in kmašno oblečeš za k maši, pokopališče, trgovino, potem pa v cape do večera. Še nikoli ni šla v trinerki v trgovino, vedno urejena.
Kupujem samo kvalitetna oblačila, ki jih dobim v Modiani in Ona-On. Kupujem poredko in s premislekom. Nočem neke slabe robe pa tudi natrpanih omar z njimi ne bi prenesla.Tudi doma sem v kvalitetnih oblačilih “za doma” – recimo v dobri trenirki, res udobnih in luštnih copatkih, da o perilu raje ne govorim – rada imam lepega. Ker nočem zaostajati za “duhom časa”, se pravi, da imam rada tudi kakšno modno noto, kombiniram svoja oblačila tu in tam z modno torbico, čevlji, bluzo in šali. Starejši človek mora biti urejen in čist saj je še bolj vpadljivo, če je zanemarjen kot mlajši:-)
Tista pripomba o RK in Karitas pa ni za nikamor. Kako bi jo komentirala- pa raje ne povem.
Hvala za vse predloge. Res je, rabljena oblačila iz RK niso opcija. Nisem rekla, da je problem zbrati denar za oblačila, ampak najti pravo klasično trgovino, ki so se vse po vrsti zaprle. Modiana je še najbolj prava očitno, pa v Tekstil bo treba pogledati. Vogele ne poznam, google pravi, da ga ni v Ljubljani.
Ne vem če še iščete, pa če je opcija na spletu kupovat, ampak jaz sem se navadla in vedno s številkami zadanem ker je domače šiviljstvo pri komfi.si. Tam majo res take super kose kot so včasih v kaki Kvački meli pa podobno. Taka kvaliteta da lahko samo sanjaš o njej. Bombažne, dosti dolge majčke da pokrijejo in križ in gor dekolte. Krasna domača trgovina. Predlagam!https://www.komfi.si/store1/Zenska-oblacila-c30866880
Forum je zaprt za komentiranje.