Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bučkina omaka (s smetano)

Bučkina omaka (s smetano)

Vem, da je bila ta tema že velikokrat.. samo na zadnjih parih straneh mislim, da je ni,…

Pa vseeno. Naredim jo tako, da najprej skuham bučke, odcedim vodo, nato malo masla stopim in ga dodam,…. nekaj časa še kuham (da gre malo ven), nato pa dodam žlico kečapa, malo vegete, sol, malo sladke paprike, (včasih še kakšno drugo začimbo, odvisno kakšne volje sem) in seveda sladko smetano…. če je vode preveč dodam še malo moke….

A bi se dalo te moje bučke še kako izboljšati? Čeprav se mi zdi, da je to eden boljših receptov, res pa je, da nikoli ne berem receptov,….

Aja, pa kaj še jeste zraven bučkine omake? Pa mislim kot glavno jed, pa da ni mesa zraven….

Ne bi jih kuhala, brez kečapa,vegete. To je predpogoj za boljše bučke.

Pripravim jih v omaki. Narežem na kocke. Če so velike,odstranim semena. Popražim jih na šalotki in česnu na olivnem olju z malo masla. Dodam začimbe, malo belega vina. Proti koncu dodam še kislo smetano.
Zravan paše pire krompir,kuhan riž, tudi makaroni.

A vegeto uporabljaš,pametno….

Ja, bom poskusila naslednjič…

Nekaj podobnega, samo brez masla in vina.
To je odlična omaka tudi za široke rezance.

Čebule prej popraži samo malo, ravno toliko, sicer se med praženjem bučk lahko zažge.

Bučke neolupljene (domače) naribam kot kumare in jih zdušim na popraženi čebuli in maslu (vode ne dodam). Duši s pokrovom na kozici na majhnem ognju. Dodam kumino, sol (vegete ne uporabljam-sam strup), pope, rdečo papriko in na koncu česen. Na koncu še dodam kis po okusu (vsaj 3 velike žlice (bučke nimajo kisline). Ko je vse kuhano dodam eno malo žlico koruzne moke (nima glutena) in jo s cedilom za čaj potrosim po bučkah in sproti mešam.

Zraven pa restan krompir in nekaj od mesa (govedina iz juhe, polpeti hrenovka, pečena bedra, karkoli…

***************************************** https://www.youtube.com/watch?v=GAdIV2KHMPA Carpe Diem *************************************************

fajn, če je not tudi nariban korenček

A vegeto uporabljaš,pametno….[/quote]

Vegera? Pravi,da ne.

Sploh ne vem kako ti pade na pamet pisati na mon o vegeti. Hijene te bodo raztrgale.

Narezane na kocke dušim v pikici vode, vmes dodam sol, rdečo papriko, muškatni orešček, lovorjev list. Na koncu potresem malo moke in dodam dve žlički kisle smetane, ko že odstavim iz štedilnika. 🙂 Nam je takšna najboljša.

Olupim, naribam in vržem na popraženo čebulo. Dušim, dodam začimbe: sol, sladko papriko…, na koncu pa še kislo smetano in nariban sir (kateri koli), včasih kanček paradiž.mezge v tubi. Sir super poveže omako.

Zraven pire im popečene piščanec. Brez mesa pri 3 moških ne gre, dva od teh športnika 🙂

Ravno to bomo imeli jutri za kosilo 🙂

Fuj bucke. 🙁

Zakaj pa je Vegeta strupena?
A zaradi ojačevalcev okusa, ki so dandanes skoraj povsod – mesninah, slaščicah, jogurtih, napitkih, kruhu, pecivih, tortah, kremah, juhah, kompotih, paštetah, sladoledih, zamrznjeni hrani, čokoladah….
Marsikatera lepo obarvana pijača, barvni bonbončki…, kar kupujete sončkom in jo pijete tudi same, je bolj strupena kot sestavine v Vegeti.

Aja, perfektne mone tega vsega ne jeste / pijete, LOL.

Meni vegata preprosto ni všeč. Hrana ima dovolj dober okus z naravnimi začimbami…

Vse to kar jaz nikol ne jem, že leta in leta…….,.včasih sem jedla salame…že dolgo ne več, kruh sem neki časa pekla sama, zdej ga sploh več ne jem, ker so vse žitarice, dons, navaden strup…sončki pa že dolgo niso več sončki…. .

***************************************** https://www.youtube.com/watch?v=GAdIV2KHMPA Carpe Diem *************************************************

Vegeta je navaden zamegljevalec okusa. Nikoli je nisem uporabljala, tudi ko še ni veljala za strup, temveč vrhunec kulinarike (menda). Tudi soli uporabljam čim manj, da pride do izraza okus sestavin in svežih začimb.
Zakaj je tako težko razumeti, da imamo eni radi okus bučk, krompirja, zelenjave, ne okus po vegeti? Če imam v vrtu deset začimbnic, potem pa jed začinim z nečim iz vrečke? Ni to noro?

Pri nas imamo radi dalmatinske bućke. Čisto preprosto: narežeš jih na kocke, dodaš narezan paradižnik, svežo papriko, pa čebulo in česen v poljubni količini. Vse kuhaš na olivnem olju. Samo posoliš, mogoče popopraš.

Meni vegata preprosto ni všeč. Hrana ima dovolj dober okus z naravnimi začimbami…[/quote]

Meni tudi Vegeta ni všeč,pravzaprav mi je prav zanič,smrdi mi. Najbolj me moti,da ima vse enak okus (od golaža,omak,pečenega krompirja….) _po Vegeti. Vseeno je,kaj ješ-ješ nekaj z Vegeto.

Glede struupov oz.e-jev- ja,jih je precej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close