Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pomoč – dvakrat vzelo znesek iz kartice (London)

pomoč – dvakrat vzelo znesek iz kartice (London)

Pozdravljeni.
A se je komu že kaj podobnega zgodilo … prosim za nasvet.

Včeraj sem prišla iz Londona in sem doma na kliku preverila, koliko sem zapravila. Ugotovila sem, da mi je očitno kar v dveh trgovinah 2x trgalo. (Gre za NLB in navadno maestro kartico)

Konkretno:
V 1. trgovini (imam račun) je bil znesek 14,98 f. Na kliku mi najprej piše “boots (ime trgovine) 18,83e avtorizacija” in drugič “boots nakup 18,90e” (torej 7 c razlike)

Drugič. Imam račun z zneskom 36f. Na kliku piše “selfridges avtorizacija 45,25e” in malo višje “selfridges nakup 45,43e

Pri obeh primerih je na kliku znesek “v breme”, torej je bilo 2x trgano.
Oboje skupaj gre za 64e, kar ni malo. Kaj lahko naredim – će sploh? (Poskusila bi).

Pa še nekaj – jaz nisem vedla – mogoče komu pride prav … Pri nas na banki sem dobila za 150e 120f, v Londonu pa za 150e 101f, kar je kar 19f razlike!!

Hvala za kakršen koli nasvet. Jaz bi kar poklicala tja, imam št. računa in naj preverijo, kaj pravite? (Pa, prosim, brez očitkov in delanja norca).
Lp.

pokliči na banko

jzst imam sms obvestilo ko trgajo in ko mi je enkrat 2x trgalo sem klicala na banko in so takoj uredili

Ja isto se je zgodilo meni, ampak samo na karticah nlb, z vsemi drugimi vse ok
razlaga na banki……da so to kao ena zadržana sredstva, ki ti jih v enem tednu vrnejo
Sem naredila galamo in so vrnili takoj. Njihova referentka mi je med vrsticami rekla, da se to oseba, ki vnaša “zmoti”. Če ugotoviš je zate ok, če pa ne je pa za njih ok.
Jaz sem nehala poslovati z karticami nlb. Zanimivo pa je, da se je to zgodilo samo pri poslovanju z Anglijo, pa samo enkrat v Italiji, drugače pa ne.

o, ful vama hvala! bom takoj v pon, ko odprejo, klicala.
a potem je to od nase banke napaka in lahko upam na povrnitev? sem mislila, da so v angliji dvakrat trgali.
Prej nikoli nisem preverjala, bog ve, kolikokrat so me ze tko okol prinesli. jaz mam tudi za viso (pri nlb) smse, ker bolj redko placujem, za navadno kartico pa ne, da mi ne bi prevec cingljalo, ker dnevno placujem, pa vidim, da bi bilo dobro.
zdej mam pa tut pocasi dovolj te banke. ko sem sla, sem narocila funte in jih niso dobili, enostavno pozabli narocit, zdej pa se tole!?

“Pa še nekaj – jaz nisem vedla – mogoče komu pride prav … Pri nas na banki sem dobila za 150e 120f, v Londonu pa za 150e 101f, kar je kar 19f razlike!!”

Skoraj vedno je tako, da če menjaš EUR v tuji državi v tujo valuto, je tečaj slabši, kot doma.
Odvisno pa je kje v tuji državi menjaš, pri tebi je razlika zelo velika.

Sama ne kupujem več deviz pri nas, ker je najugodneje ali plačevat s kartico v tujini ali pa naredit dvig gotovine z bankomata. Pred nekaj tedni sem naredila kar precej nakupov v ZDA in ko so mi bremenili MC, je bil tečaj veliko boljši, kot če bi $ tisti dan kupila na kateri od naših bank.

tudi meni so trgali 2x, vendar na visi. to je normalo, čez par dni to sami uredijo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close