Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žalni govor

Žalni govor

Umrl mi je dragi dedek…rada bi napisala nekaj vrstic, ki bi jih na pogrebu prebrala…Mi lahko kdo pomaga…čisto sem iz sebe..

Sožalje. Nimam pa nobenih besed. Ne vem. Govori iz srca. Vzemi papri in piši, morda samo besedne, morda si zapiši spomine. Nekaj kar te je na njemu iskreno nasmejalo in otoplilo srce.

Lahko noč.

Sožalje

ko je umrl moj ati, smo napisali nekaj vrstic o njegovem življenju ( kdaj se je rodil, kje si je ustvaril življenje , kaj je delal..) in kaj je rad imel ( rodno zemljo, naravo, hribe, Bohinj), na koncu pa smo se mu zahvalili za vse kar nas je naučil…..

Pridejo trenutki, ko je treba reči zbogom in se posloviti od ljudi, ki smo jih imeli radi. Polni bolečine in žalosti se poslavljamo od našega dragega dedka, ki je v ……letu starosti sklenil svojo zemeljsko pot. Hvaležni smo za njegovo življenje, za dobroto, za ljubezen,ki nam jo je izkazoval v življenju.
(na krato opišeš njegovo življenje).
Zaključiš približno tako:
Dragi dedek, počivaj v miru! Tja, kjer si odšel ni več solza, ne bolečine, le mir in neskončna tišina. Hvala ti za vse, kar si nam dal in kar si naredil za nas. Nadaljevali bomo tvojo pot, živeli bomo za vrednote, ki si nam jih pokazal.
Naj ti danes zvon še zadnjič zapoje svojo milo pesem.
Počivaj v miru, Zbogom,

vsi tvoji najdražji

MOJE ISKRENO SOŽALJE!

Premisli, boš zmogla kaj povedat?

Moje sožalje

Moje sožalje. Drugače pa jaz zase vem, da verjetno ne bi mogla prebrati niti besede, ker bi me žalost zlomila. Moja prijateljica je svojemu očetu na pogrebu brala govor–kako je to zmogla, jaz še zdaj ne vem-izgleda, da je izredno trdna in močna oseba in ji takšne stvari ne pridejo do živega.

Pri nas ni nihče mogel nič povedat.

Iskreno sožalje. Če želiš govoriti in boš zmogla. Sicer pa, če bo cerkveni pogreb, je najbolj enostavno, da boste napisali, kaj bi želeli, da se o dedku pove in ta govor ima župnik.

Mi tudi nismo zmogli nič napisat in nič povedat. Čisto smo bili raztreseni in toliko drugih stvari je bilo za urediti v tako kratkem času. Zato smo naročili profesionalnega govorca pri Skupini Ptica. 031 822-884. gospa je vse okoli govora izpeljala odlično. Sploh mi ni žal, čeprav me je bilo malo strah ker je nismo poznali. Gospa je letos pisala še govor za našo babi in je bilo prav tako lepo. Meni je všeč če se pove zahvala pokojnemu na kratko in povezano. Mi smo bili zelo zadovoljni.

Odgovor na objavo uporabnika
Hera1, 13.07.2014 ob 13:58

Iskreno sožalje. Če želiš govoriti in boš zmogla. Sicer pa, če bo cerkveni pogreb, je najbolj enostavno, da boste napisali, kaj bi želeli, da se o dedku pove in ta govor ima župnik.

Fajmošter, tako ali tako klati same neumnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close