Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vrtec in poletne počitnice!

Vrtec in poletne počitnice!

Naš otrok gre v jesen v prvi razred eden pa še ostane v vrtcu, Zanima me ali ste otroka izpisali iz vrtca cela dva meseca pred šolo ali ste ga imeli v vrtcu oz. če ste imeli dva ali ste mlajšega vozili v vrtec? Zaradi manjšega se bojim da se bo preveč odvadil vrtca in bodo v jesen problemi, kakšne izkušnje imate? Doma sem mislila da bi buila cel avgust julija pa še v vrtcu! Hvala za vaše izkušnje!

Moj bo avgusta doma, ko imava midva dopust.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

imela obadva cele počitnice doma in mlajši se ni nič odvadil.Tudi otroci potrebujejo počitek.

Skupine se združujejo, vzgojiteljice grejo na dopust, otroci tudi.Vse je drugače.
Če imaš možnost, ga imej doma,otroci POTREBUJEJO dopust.
Tako, kot mi.

… mislila tudi jaz napisati :-))

Doma bo, ko ima kateri izmed naju (ali oba) dopust. Drugače jo pa lahko samo zaklenem v stanovanje in bo imela tako potrebovani dopust, ki ga zadnje čase blazno opevate vsi, ki ste spredaj in zadaj popedenani od babi servisov. Če si doma ti ni logično, da otrok ostane s tabo doma??? Meni je. Če se bo vrtca mlajši odvadil, se ga bo pa pač nazaj privadil a ne. Pač ga od časa do časa spomniš, da gre septembra nazaj v vrtec, isto kot bratec/sestra v šolo. Pa kal teden prej malo pripravljaš na to, da ne bo čisto razštelan – prej spat, prej vstat, spomniš da bo videl prijateljčke, vprašaš če se kaj veseli, pač spomniš ga na lepe stvari da mu bo lažje. Saj nikomur ni všeč ker je treba nazaj v vrtec/šolo po počitnicah ali službo po dopustu. Ampak tako pač je. Nekatere stvari v življenju je pač TREBA, če ne prej je treba v šolo septembra. Misliš, da mu bo potem kaj lažje? Hahaha :)))) Isto je, samo pač otrok več razume in mu lahko razložiš, da nikomur ni všeč ampak kar se mora se mora. Razen kakšen razmaženec ki ga celega histeričnega privlečejo v šolo še napol v pidžami, ker on pač ne bi šel v šolo. Otroka pa le imej doma, pa uživajte vsi skupaj.

Doma so, ko imava midva dopust – tega pa nimava 2 meseca, na žalost.

Glede tega, da “tudi otrok potrebuje počitnice”: počitnic imajo otroci vrh glave, okoli novega leta pri nas starejša tri tedne nima vrtca, za veliko noč so en teden doma, potem pa spet okoli prvega maja par dni. Čez leto je polno “dolgih vikendov”, ko smo doma (in morava midva jemati dopust, ker nimamo babi servisov itd.). No in poleti ne hodijo v vrtec 5-6 tednov.
Dovolj počitnic?

Ker živimo v tujini, dedke in babice vidijo le po skajpu vsak vikend in parkrat na leto, ko gremo tja. Takrat tudi ostanejo tam sami kak teden-dva. Ja, tisto so morda najboljše počitnice: razvajanje na polno. Radi hodijo. A radi hodijo tudi v vrtec, ker jim tam ni hudega. Tam so okoli 7 ur, zdaj, poleti, po 6. Potem pa imajo doma prisotna oba, očka in mamico, vsak popoldan, vsak vikend. Ves tres lahko uspešno predelajo, sprostitve imajo dovolj.

ne podcenjujte svojih otrok. Ni jim hudega, rabijo red in rutino, če pa iz tega izpadejo, se pa hitro spet navadijo. Če ti bolje ustrze,a da bi bil mali v vrtcu (imaš ti svoje načrte, delo, opravke itd.), ga pusti v vrtcu. Če imaš čas in boš doma, ga imej doma. Tu ni nobene velike filozofije.

…imajo tvoji otroci počitnic vrh glave, moji ne.
Moji so bili vedno radi doma.In so bili vedno, kadar sem bila na dopustu.
Skupaj smo šli v trgovino, vsepovsod.V vrtcu so bili samo, če je bilo nujno.
Danes so že odrasli…oziroma vsi polnoletni.

Pa koliko dopusta imate? Se sprasujem ali res tako potrebujete vrtec… normalno je, da so otroci doma ko so doma starsi, ko pa so v sluzbi pa res ne gre no!

Ja, to se tudi jaz sprasujem… No, najbrz gre pa tu za kaksne uciteljice, ki imajo dopust med pocitnicami. Ostali smrtniki ga v enem kosu nimamo oz. so zlo zelo redki taksni. Tako taksnih dilem vecina vendarle nima. Na sreco pa marsikateri otrok tudi v casu poletnih pocitnic uziva v vrtcu, ker so skupine manjse in se imajo fino tudi takrat( se kopajo, cofotajo, spricajo).

Malo pomislite koliko ur je vaš otrok v povprečju dnevno v vrtcu? Žal so nekateri otroci zaradi okoliščin po cele dneve v vrtcu in verjemite, da jim bo zelo všeč, če bodo vsaj za nekaj časa spremenili rutino. Vem, da nekateri otroke “odložijo” v vrtcu za cel dan čeprav so doma, kar je precej žalostno. Tudi sprenevedanje, da se bo otrok v vrtcu, sploh, ko so združene mešane skupine naučil ne vem česa vse je le izgovor, da se vam ni potrebno doma, ko ste na dopustu ukvarjati z lastnim otrokom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close