Vprašanje za tiste, ki ste že jemali PERSEN
Meni kot instant varianta ni pomagal (mislim, vzeti in se pomiriti, mislim, da niti ni to njegov namen), mi je pa zelo pred leti, ko sem imela eno težko obdobje, tesnoba, dušenje, nervoza, nisem ne spala, ne funkcionirala, od notranjega nemira me je skoraj pobralo. Sem ga kupila, jemala po navodilih in po ene 2-3 tednih se je pokazal konkreten učinek. Jemala sem ga 3 mesece. Nobenega odtegnitvenega sindroma.
Sentjanzevka ima klinicno dokazano pozitivne ucinke, deluje pa samo, ce jo jemljes na dolgi rok. Se pravi, ce rabis nekaj, da te na hitro umiri pred javnim nastopom, ucinka definitivno ne bo.
Ima pa sentjanzevka kar nekaj interakcij z vrsto zdravil. Ce jemljete kakrsnakoli zdravila, je dobro temeljito prebrati navodila, posebej tisti del o interakcijah. Poleg tega lahko poveca obcutljivost koze na svetlobo. Pred kaksnimi petnajstimi leti sem jo kaksno leto jemala po travmaticnem razpadu dolgoletne zveze in mi je pomagala. Opazila pa sem, da me je tisto poletje dosti prej opeklo sonce kot sicer. Ucinek (oni pricakovani) in stranski ucinki pa seveda niso pri vseh osebah enaki.
Seveda pomaga, a treba ga je jemati dalj časa, ne bo ena ali dve tabletki (kapsuli) hkrati naredil čudeža.
Jaz vednno, ko pričakujem bolj stresno obdobje začnem kakšen teden ali 14 dni prej z rednim jemanjem…
Na dan dogodka (zelo resen izpit, pomemben nastop) pa podvojim dozo.
Takšna “kura” je bolj izjema kot pravilo, recimo enkrat letno…
Če verjameš pomaga, drugače ne. Ceneje je pa vsekakor, da se zaćneš prepričevat kako iz tvoje pipe teče čudežna zdravilna voda in ko boš dovolj verjela, ti bo pomagala pri marsičem.
Forum je zaprt za komentiranje.