Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mačk je nesramen

mačk je nesramen

Včeraj zjutraj sem spustil mačka iz hiše in za tri minute evo ga nazaj.dam mu konzervo .niti povohal je ni,obrne se in odide.čez pet minut pride nazaj poje konzervo in spet gre.jaz pa v trgovino.ko sem prišel domov najdem sredi terase zadavljeno podgano in sem siguren,da je mačkon vlovil nekje in prvleku tam.ker je bil jezen.

Živalim pripisuješ človeške lastnosti. A ni čudno, da nas živaloljubce zmerjajo, da delamo to?

Sicer pa: ne provociraj.

Idi rajši delat in nehaj fantazirat. Naslednjič upam, da te bo maček zaklenil iz stanovanja/hiše da bo mel mir pred tabo.

Maček se ne more razumsko odločati. Imaš da mu daješ vsak dan svežo konzervo in vodo, na sobni temperaturi. Vodo pa mora sploh imeti vedno na svojem dosegu. Ti pa, namesto da ga pohvališ za podgano, ga greš na forum šimfat ! Maček je lahko jezen samo na drugega samčka, ne pa na lastnika. Ima pač zdrav lovski nagon. Kakšen pa naj bo maček? Priden je!

Mačka sploh ne razvajam niti malo.zanalašč mu kupim konzerve kakršne jaz izberem.on bi pa samo tiste smrdljive iz hoferja.na koncu poje vse ,ko pogrunta,da druge ne bo dobil.

Pokazal je, da je dober lovec in si zasluži kaj boljšega od konzerv:-)))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

he he …. maček te ne šmirgla ;)))
vse kaže, da je on tvoj gospodar :)))

Sj dobi tudi kaj boljšega.meso pa ribe včasih ampak ne morem ga vsak dan filat z tem pol bo res razvajen.ker malo je že itak.

Se ne bi preveč sekiral, pri nas so mački zmeraj nosili domov, ribe, ptiče, … odvisno za kaj so bili specializirani. Psica pa kakšno podgano. Pa čričke ima rada.:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Ptiče tud naš preganja. Ej ali pes pa lovi kobilice po travnikih samo podgane pa lih noče prjet.kako je pa tvoji ratalo podgano prjet.mojemu psu,da se pred nosom sprehaja jo ne bi dotaknil.

Maček ti je prinesel jesti. Ali iz hvaležnosti, ker misli, da dobro skrbiš zanj, ali kot pohvalo, ali pa zato, ker misli, da mora zate skrbet

ja tudi taka možnost je ampak jaz sem mislil,da mi je prnesel zato,da mi pokaže kaj je hrana ,ne pa une moje blesave konzerve.
Prefrigane so ene živali bolj kot si mislimo.

Čist neizvirno.

Zakaj pa ne sme jesti konzerve iz Hoferja, če jih ima rad? Daj mu jih na tako mesto, da jih ti ne boš vohal, če ti smrdijo. Njemu so pač všeč! Pa še poceni so. Tudi moji mački (imam 3) ne jedo drage mačje hrane in so zdravi kot dren! Ko pač imam, jim dam tudi surovo meso. Tudi brikete jedo in to kupljene v navadni trgovini in ne tiste drage iz trgovin za živali ali veterine.
Mene pa tudi moti, da kateri kdaj prinese domov kakšno miško in tudi ptička – pusti na pragu in gre! Poje nikoli! Živimo na deželi.

Saj mu kupujem poceni konzerve .ampak jaz mu kupim šparove in včasih je zelo vesel včasih se sam o rne in gre potem pride nazaj pa poje.ko vidi,da druge ne bo dobil.hm une male smrdljive hoferjeje kako se ji že reče shiba sam na une je nor.pa niso lih poceni un bi jih pet na dan.

Dokler ti ne privleče žive podgane in ti jo na terasi medtem, ko piješ kavo ne spusti pod hlače, se lahko še veseliš. “Joj kako imam dobrega mucka ! “

Sprva sem mislil da je živa.točno na nogah je stala .res grdo za videt

Ptiče tud naš preganja. Ej ali pes pa lovi kobilice po travnikih samo podgane pa lih noče prjet.kako je pa tvoji ratalo podgano prjet.mojemu psu,da se pred nosom sprehaja jo ne bi dotaknil.[/quote]
Naša je mal čudna.:-)) Bolj kot je svinjsko več veselja ima. Od kmetov ima najraje gnojiste:-)) Včasih bi jo bilo treba prati s štrajfiksom. Nimam pojma kako bi jo odvadil…

Ptiče tud naš preganja. Ej ali pes pa lovi kobilice po travnikih samo podgane pa lih noče prjet.kako je pa tvoji ratalo podgano prjet.mojemu psu,da se pred nosom sprehaja jo ne bi dotaknil.[/quote]
Naša je mal čudna.:-)) Bolj kot je svinjsko več veselja ima. Od kmetov ima najraje gnojiste:-)) Včasih bi jo bilo treba prati s štrajfiksom. Nimam pojma kako bi jo odvadil…[/quote]
Psa ne moreš tega odvadit.jaz sem mel jazbeCarja in sem ga spustil v naravi praktično kjer ni hiš.prišel je nazaj smrdeč,kot bi se povaljal v greznici.ne vem kje jo je našel.psom tisto kar nam smrdi,diši

Jaz sem našemu mačkonu očitno povzročila tako travmo, ko mi je na posteljo prinesel živo miško( da ne govorim kaj je on meni takrat naredil), da ni nikoli več nič ujel, no možno pa, da ga skrbi zame in mi ne prinese več pokazat. Sam po moje je kar prvo, je tolk len, da ne dela drugega kot leži, se premakne in spet uleže, edino ko ustane je, ko gre jest al pa če je treba sosedovega mačka spodit, takrat pa vidim, da zna tečt še zmer.

To si mislišda je len.moj se komaj premika in večkrat ga moram prenašat sem pa tja.ko v kurilnici spi opazim,da bi rad oči odprl pa ne more.ampak ti rečem gledal sem ga enkrat kako je štartal za eno mačko.ljubezen je trajala kakšno minuto.kot kaka pošast je planil za njo in jo naskočil.revica se najbrž ni sploh znaša kaj jo je to doletelo.
Drugače je pa mačkon kot megla.dal bi mu dinar ko ga vidim,kako počasi hodi.

jz tega vpisa iskreno povedano niti razumela nisem!  sprašujem pa se kako ma lahk tip mačka,  če ne pozna njegovih navad?  mačke so zlo samosvoje živali in včasih se zgodi de hrane ne jejo takoj ampak jo pustijo za kasneje.  velik vprašanj je neodgovorjenih:

a) a tip redno futra mačka, vsak dan ob istem cajtu?   meni se zdi iz zapisa de z mačkom nimata nekega ustaljenga reda.  mačke majo pa rade red.  de maček ni hotu jesti je lahko razlog de si je hrano pustil za pozneje s čimer ni nič narobe. če pa se večkrat ponovi de maček noče jest pa je treba zadeve preverit de ne gre za kakšen zdravstveni razlog.

b) a gre za mladiča al za odraslo mačko?  če gre za odraslo mačko, potem logično de maček ni hotel jesti, če mu je tip ponujal hrano ob kakšni drugi uri kot pa je maček navajen de jo dobi.

c)  s tem de mu je maček prinesel plen pokazat ( očitno tip tega ni razumel) je čisto naravno. maček ni lovil zato ker bi bil lačen ampak je lovil bolj zart igre, zato tiste podgane tudi ni pojedel ampak jo je samo ubil, in jo prinesel pokazat lastniku ker mu je zaupal, in naredil kot bi to nrdila mama mačka ko hrano prinese svojim mladičem.  tip bi že mogu vedet de če maček nosi plen kazat lastniku, de je treba mačka pohvalit za trud in se plena diskretno znebit. če pa ga moti de maček lovi, pa lahko reši problem s tem če bo maček to prenesel de mu namesti zvonček in pol maček ne bo več nosil plena domov, ker bo plen pravočasno zbežal.

jz mislim de tale tip nima pojma o mačkah in naj mačku poišče novega lastnika. spet en tistih ki si je mačka omislil samo zato ker je maček bil lušten.  ne morem verjet.  spet en tistih k misli de so mačke ‘lačne’ če ne pojejo takoj dane hrane iz konzerv. brez skrbi de niso lačne, seveda ne.  mačka, če se zanjo primerno skrbi, ni nikoli lačna.  lovi pa samo zaradi igre in to je to.  če bi bla mačka lačna in odvisna samo od tega kar bi si pač nalovila,  verjetno ne bi žvela dolgo, ker ji samo plen ne bi zadoščal.  mačka bi mogla met neznansko srečo de bi lahko recimo nalovila 4 miši na dan de bi z njimi dobila vse kar mačke rabijo pri prehrani.

Odgovor na objavo uporabnika
Martina39, 03.01.2022 ob 16:52

jz tega vpisa iskreno povedano niti razumela nisem!  sprašujem pa se kako ma lahk tip mačka,  če ne pozna njegovih navad?  mačke so zlo samosvoje živali in včasih se zgodi de hrane ne jejo takoj ampak jo pustijo za kasneje.  velik vprašanj je neodgovorjenih:

a) a tip redno futra mačka, vsak dan ob istem cajtu?   meni se zdi iz zapisa de z mačkom nimata nekega ustaljenga reda.  mačke majo pa rade red.  de maček ni hotu jesti je lahko razlog de si je hrano pustil za pozneje s čimer ni nič narobe. če pa se večkrat ponovi de maček noče jest pa je treba zadeve preverit de ne gre za kakšen zdravstveni razlog.

b) a gre za mladiča al za odraslo mačko?  če gre za odraslo mačko, potem logično de maček ni hotel jesti, če mu je tip ponujal hrano ob kakšni drugi uri kot pa je maček navajen de jo dobi.

c)  s tem de mu je maček prinesel plen pokazat ( očitno tip tega ni razumel) je čisto naravno. maček ni lovil zato ker bi bil lačen ampak je lovil bolj zart igre, zato tiste podgane tudi ni pojedel ampak jo je samo ubil, in jo prinesel pokazat lastniku ker mu je zaupal, in naredil kot bi to nrdila mama mačka ko hrano prinese svojim mladičem.  tip bi že mogu vedet de če maček nosi plen kazat lastniku, de je treba mačka pohvalit za trud in se plena diskretno znebit. če pa ga moti de maček lovi, pa lahko reši problem s tem če bo maček to prenesel de mu namesti zvonček in pol maček ne bo več nosil plena domov, ker bo plen pravočasno zbežal.

jz mislim de tale tip nima pojma o mačkah in naj mačku poišče novega lastnika. spet en tistih ki si je mačka omislil samo zato ker je maček bil lušten.  ne morem verjet.  spet en tistih k misli de so mačke ‘lačne’ če ne pojejo takoj dane hrane iz konzerv. brez skrbi de niso lačne, seveda ne.  mačka, če se zanjo primerno skrbi, ni nikoli lačna.  lovi pa samo zaradi igre in to je to.  če bi bla mačka lačna in odvisna samo od tega kar bi si pač nalovila,  verjetno ne bi žvela dolgo, ker ji samo plen ne bi zadoščal.  mačka bi mogla met neznansko srečo de bi lahko recimo nalovila 4 miši na dan de bi z njimi dobila vse kar mačke rabijo pri prehrani.

še točka d) po nekaj letih poceni trgovinske hrane bodo mački postali izredno nesramni, ko vam bo preostalo ali pustit umret jih v mukah ali pa kupovat drago veterinarsko dietno hrano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close