Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dudo namakati v alkohol in jo dajti otrku

dudo namakati v alkohol in jo dajti otrku

Večkrat sem že videla, da je kdo od odraslih dvo triletniku namočil dudo v alkohol in mu jo dal. Danes je tako sliko objavila na fb. Kaj menite o tem? Ste to delali kdaj? Rečeta ah saj to ni nič ali ste zgroženi. Priznam jaz sem zgrožena,ne morem verjet, da to kdo počne.

Moja pra pra prababica je to delala. Posledice je imel pra pradedek. Pol se je mal kazal na pradedku.
Bolj očitno spet na dedku, pa malo manj na očetu…………evo pri men je spet vun udarlo :)))))

Ne, to se pa res ne počne. Kaj takšnega počnejo zgolj neuravnovešene osebe.

Včasih so cunjo pomočili v vino in dali otroku zato, da je otrok dlje časa spal,da so lahko šli starši na garaško delo na njivo. Povedala mi je stara mama to. Glede na avtoričin post,me pa zanima le kaj rabi dvo tro letnik DUDO? To mi pa res ni jasno. Pa moji otroci nikoli niso imeli dude. Kakor ga navadiš,tako je. Nimam pojma zakaj to gumo v usta.. Pocrkljaš otroka .. Določenih stvari pač ne kapiram…

Po pripovedih babice se je včasih na podeželju to počelo. Celo normalno je bilo, da so dojenčkom za pomiritev (če so jokali) dajali alkohol (npr. vino ali mošt).

Bili so pač drugačni časi.

Jaz sem nosu flaško (to flaško z dudo za mleko in čaj) med zobmi do šole! Ne dude, celo stekleničko.
Polno, prazno, na pol polno…..ves čas sem zvečil in cuzal. So mi jo skrivali in vsega boga špilali, pa se nisem vdal,ha! Med spanjem sem se zbudil….če ni bilo flaške na dosegu, sem zbudil celo hišo.
Sestavljal sem lego kocke ure in ure – s flaško med zobmi.
Baje so vsi mojo mamo opozarjali, da je to nesprejemljivo, že zaradi zob ipd……. pa sem danes čisto normalen ke u faco. Še zobnega aparata nisem nosil. Imam bleščeč nasmeh!
Kakšnih psihičnih posledic pa tudi nimam – razen to, da zdaj odgovarjam tebi,!

Na pikniku v družbi kašnih šestih, sedmih parov z res malimi otroki v vozičkih, je bilo to praktićno vsem popolnoma normlano. 6 mesecev staremu dojenčku dudo namakati v pivo… Bila sem edina, ki se ji je to zdelo nesprejemljivo in sem imela tudi en kup problemov ker so na vsak način hoteli to početi z dudo mojega otroka. Verjetno ni treba poudariti, da sem s piknika spokala zelooo hitro in da se s to družbo ne družim več.

… verjeti, da sem to prebrala.

Napiši objavljajoči na FB zid ali v sporočilu:

Alkohol v ustni votlini povzroča razrast ploščatoceličnega epitelija (=rakaste celice)

Tako pri rednih alkoholikih, kot pri otrcih takih brezvestnih staršev ki dojenčkom dude namakajo v žgano ali vino bodisi za razkuževanje ali pa da jih omamijo, da so tiho….

To velja v razmislek tudi vsem SLovencem, ki brez alkohola ne morete in ga uvrščate pod krinko tudi že svojim otrokom na cuclje v rani mladosti…

morda ima malček težave z izraščanjem zob, pa tako želijo omiliti bolečino? To je ena od opcij, ki so bile v časih v uporabi 8ali pa so alko nanesli na dlesni,da ni tolk bolelo)…

učinkovito verjento je, kake so pa stranske posledice pa ne bi vedel

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

alkohol nima nikoli enakega učinka, kot naprimer lidokain, ki je lokalni analgetik, anestetik.

Tako da tole z alkoholom je le fama, saj gre v prvi vrsti za omamo centra za bolečino, preko možganov – in če to delaš pri otroku… Hja, nekateri se tako sveto zanašajo na metode prednikov, z izgovorom, kadar je v igri alkohol.

Niso vse metode, ki so jih uporabljai predniki primerne – otroci so bili omamljeni z alkotom preko možganov, ne pa lokalno na mestu bolečine pri izraščanju zob….

Saj verjetno pa poznaš pripovedi, da so prababice otrokom dajale v vino namočen kruh in žlico cukra not, da so otroci lepo zaspali in mir dali, da niso nergali… V bistvu so jih pa že od malega navajali na alko.

alkohol nima nikoli enakega učinka, kot naprimer lidokain, ki je lokalni analgetik, anestetik.

Glej, 30 ,40 in več let nazaj tovrstnih zadev ni blo. si mel šnopc, žajbelje in podobne zvarke in s tem so si pomagali. Na kaj je deloval alko nanešen na dudo, dlesen,… je pa druga muzika. pomembno je da je deloval (če je res deloval)

Tako da tole z alkoholom je le fama, saj gre v prvi vrsti za omamo centra za bolečino, preko možganov – in če to delaš pri otroku… Hja, nekateri se tako sveto zanašajo na metode prednikov, z izgovorom, kadar je v igri alkohol.

jaz tega ne prakticiram, napisal sem samo kot možno razloago (eno izmed)

Niso vse metode, ki so jih uporabljai predniki primerne – otroci so bili omamljeni z alkotom preko možganov, ne pa lokalno na mestu bolečine pri izraščanju zob….

Saj verjetno pa poznaš pripovedi, da so prababice otrokom dajale v vino namočen kruh in žlico cukra not, da so otroci lepo zaspali in mir dali, da niso nergali… V bistvu so jih pa že od malega navajali na alko.[/quote]

tega ne vem, nisem vedel dokler nisi napisal(a). vem da se lahk daja alko v vroče (toplo) mleko, vem za koreto (šnopc vliješ v vrelo kavo in potem so spiješ (PAZI! NE SEMŠ PITI LOČENO KAVE IN ŠNOPCA, AMPAK SE SKUPAJ SPIJE!!)) Kak žajbelj v vrelem mleku (za grlo, ampak spet ne preveč ker ma žajbelj neke zadeve ki niso gloh najbolj prijazne)…

kaj več pa se trenutno ne spomnim..

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Otroku namaka dudo v alkohol lahko le umsko motenaosebnost.Brez besed.

Zato dudo oz cucelj iz krpic, ker štamperla otrok pač ni bil sposoben zvrnit.

“Ali je res, da ste otroku dudo namočili v vino?”

“Ja kaj sem pa hotela, ‘šnopsa’ nam je zmanjkalo”

Ja, sedaj se to sliši “grozno”, a dejstvo je, da vseeno niso/nismo vsi postali alkoholiki. Ja, nekateri so postali barabe, drugi “veliki možje” – kot v  vsaki generaciji.

Spet Haloze?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close