Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Komplet prve pomoči za avtomobiliste- z rokom uporabe?

Komplet prve pomoči za avtomobiliste- z rokom uporabe?

Zanima me, kje se da NAJCENEJE kupiti komplet prve pomoči an ali obstaja paket, ki nima roka uporabe, da je TRAJEN ter, kje se ga kupi?

Hvala za nasvet in lp,D

Trajnega ni. Sicer pa vprašaj v Tosami. Pred časom so imeli na kuponkotu za pol cene.

Garant sem, da 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} voznikov ne ve, koliko časa ima ‘prva pomoč’ rok trajanja. Meni na tehničnem pregledu še nikoli niso ‘težili’.
Imam jo v avtu…..recimo enih pet let. Komplet!

Najcenejša bo ………….Tosama Domžale?? A še obstaja? Sicer pa na pumpah. Baje jo prodajajo tudi na Poštah.

Mene je lani vrgel zato. Sem bila tolk jezna, da mi je kolega posodil svoj komplet, da je šlo skozi v drugo.

Tako da……..

Letos pa bi ta komplet kupila no, da spet ne padem 🙂

Meni so zatežili na tehničnem, morala sem ga kupit na licu mesta, drugače nebi šla skozi – na LPP

Ne vem koliko je zate najceneje, ampak komplet s trikotnikom in brezrokavnikom je 12 evrov – tak da nimam pojma koliko cenj bi še ti. Pizda res so uni kitajci bogi, ker bi vsi samo še cenej.

In KJE lahko dobim še brezrokavnik in trikotnik zraven za 12€?

To bi šlo. lp,d

Tako je to v državi kjer je hrano mogoče prodajati po pretečenem roku, medtem ko sterilni ovoj “crkne” mnogo prej, samo da se Tosamo spet sfinancira.

Ali kdo ve, ali imajo določen 5 letni rok trajnosti tudi v drugih državah ali pa je to le še en rezultat slovenskih tovarišijskih posebnosti?

Morda kdo ve, kaj v prvi pomoci je takega, da ima rok trajanja le 5 let?

Ali je samo sef in hkrati lastnik Tosame zlobiral zakon v stilu registracijskih nalepk, ki smo jih imeli pred leti?

Sterilnost pač ni večna.

TEVE ptuj – komplet pomoč, trikotnik in žarnice – 12 evrov . Kupljeno v marcu. Ali Jager prva pomoč 7,50 evra ali prejšnji mesec leclerc 6 evrov in nekaj (tu res brez trikotnika)

Nekaj predlogov: http://www.avtotrgovina.com/obvezna-avto-oprema/prva-pomoc/prva-pomoc-za-avto/komplet-prve-pomoci-za-avtomobiliste
http://www.tosama.si/spletna-trgovina/109_Prva-pomoc/180_Kompleti/i_1067_komplet-za-prvo-pomoc-za-avtomobiliste
http://www.pharma.si/ponudba-prve-pomoci-za-avto
http://www.goriskalekarna.com/index.php?id=1456&cat=-1&cat2=-1&cat3=-1

Dovolj?

Sterilnost pač ni večna.[/quote]
Nič ni večno.

Ampak če riž,moka, konzerve zdržijo mnogo več, potem ne vidim razloga zakaj nebi žiletka, ovoj…?

Narobe svet.

Imela stari komplet, še v celofan zavit, pa sem rabila en flajšter in sem ga šla odpret.
Verjemite mi na besedo, komplet IMA rok trajanja. Tisto sem vse skupaj kompletno zabrisala v smeti, tudi flajštra nisem vzela.
Komplet je bil ves čas v prtljažniku, ki ni čisto nič zamakal ali kaj podobnega.

Sterilnost pač ni večna.[/quote]
Nič ni večno.

Ampak če riž,moka, konzerve zdržijo mnogo več, potem ne vidim razloga zakaj nebi žiletka, ovoj…?

Narobe svet.[/quote]

V kompletu prve pomoči pač ni samo britvica, ampak so tudi sterilne gaze in komprese, ki gredo običajno direktno na rano.
Pri hrani, ki ni več za uporabo, te na to običajno opozorijo tvoji čuti, saj je spremenjen videz, vonj ali okus. Jo lahko zavržeš in poješ kaj drugega.
Na nesterilnost komprese te ne opozori noben čut in v situaciji, kakršni je komplet prve pomoči namenjen, nimaš možnosti izbrati druge, ne?

ravno danes je v hoferju reklama za 5.99 evra,imajo pa vse rok trajanja

dajte preverit ali piše rok uporabe najmanj do ali samo rok uporabe do…..ker sedaj velja pri nas predpis, da če piše najmanj do, da lahko še vedno imaš:)))

sicer pa je to z rokom uporabe , čisti nateg……bolj bi bilo za gledat, da so zadeve original zapakirane….ali pa rok 10 let recimo,

pačneka slo firma, ki to proizvaja je zlobirala, da to piše v zakonu…potem pa je globalizacija naredila svoje in tako dobiš pakete od drugih proizvajalcev ceneje

Pri meni je bil rok trajanja natisnjen na etiketo, natisnil novega prelepil in šlo skozi.

Sem v taki službi, da sem bila na 100-tih lažjih in hujših prometnih nesrečah!

Prva pomoč v vozilih je ‘cura bura’! Nekdo krepko služi na naš račun!

Udeležencem v prometnih nesrečah se fučka za obliž, povojček, ki ga imamo v škatli. V šoku nihče ne krvavi. Niti ne čutiš/oskrbuješ ranic, s katerimi bi pomagal z razpoložljivo opremo v škatli za prvo pomoč.
Za približno pomoč bi potreboval vsaj rjuhe, brisače in tudi kak vložek prav pride.
Pa deko in kakšno blazino….

Pa ne mi govorit zdaj, da pa 3, 5, 10 škatel prve pomoči pa ja nekaj pomaga…. JA, samo dobit jih, ko čas teče…..

Je uredu, da imamo vsaj to. Itak nam pa 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} voznikom vse ostane neporabljeno. Zakaj? Ker si nimaš s tem kaj pomagat!

Veliko pametneje bi bilo imeti to, kar si naštela, plus mali gasilski aparat. To bi moralo biti obvezno namesto prve pomoči.

poskusi ga kupiti ko pridejo kuponi od Špara (oni za 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na na en izdelek ali p ako pride knjižica s kuponi za različne artikle)… zadnjič je bil na tak način znižan na ene 7 € (iz dobrih 10 € na okrog 7 €)

to je po moje najbolj sconto

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

V petek in soboto pa so tudi kuponi – 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri Mercatorju. Ravno ta (petek in soboto) imaš, tako da … – včeraj je bilo v nabiralniku … Jaz grem v nabavo za praške …

V petek in soboto pa so tudi kuponi – 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri Mercatorju. Ravno ta (petek in soboto) imaš, tako da … – včeraj je bilo v nabiralniku … Jaz grem v nabavo za praške …[/quote]

za mercator ne vem ali jo majo ali ne. Vem da jo ma Špar, Interšpar in se jo splača na tak način kupiti. Magari naj ta Dorrno… enga kontaktira ker bo sedaj spet tista akcija AS… in je možen popust 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

V petek in soboto pa so tudi kuponi – 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri Mercatorju. Ravno ta (petek in soboto) imaš, tako da … – včeraj je bilo v nabiralniku … Jaz grem v nabavo za praške …[/quote]

za mercator ne vem ali jo majo ali ne. Vem da jo ma Špar, Interšpar in se jo splača na tak način kupiti. Magari naj ta Dorrno… enga kontaktira ker bo sedaj spet tista akcija AS… in je možen popust 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.[/quote]

… tudi v mercatorju, ravno prejšnji teden sem kupila, ker ga potrebujemo za v čoln …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close