najbolj smešni priimki in imena
Moda imen se spreminja. Včasih so bila čisto normalna imena: Lojze, Lojzka, Marija, Ančka, Pepca, Francka, Ivanka, Tone, Franc, Lenart, Pepe, Ferdo..
Zdaj pa imamo v glavnem Zale, Julije, Tinkare, Ane, Alje, Sare, Manje, Klare, Zarje, od fantov pa Jane, Luke, Mihe, Marke, Žige, Anžete..
No, v vmesnem obdobju pa so bile Tine, Tjaše, Teje, Andreje, Irene, Nataše, od fantov pa Dejani, Markoti, Mateji, Boruti, Boštjani..
Par starih tem na to temo (in se v bistvu lahko nasmeješ):
http://med.over.net/forum5/read.php?151,7992680,7993018#msg-7993018
http://med.over.net/forum5/read.php?151,5535362,7721574#msg-7721574
Tudi mene ne moti. Mi je bolj pomemben clovekov karakter kot ime. Mogoce prav zato, ker sem v zivljenju srecala ljudi z imeni z vsega sveta.[/quote]
Da, poosebljena plemenitost.
Jaz sem pa srečala ljudi z vsega sveta z imeni z vsega sveta in smo se včasih do solz narežali, kaj kakšno ime pomeni v drugem jeziku.
priimki, meni smešni za crknit 🙂
Ritonja, Zadnik, Žohar, Babnik, Kmet, Brkić, Čeh, Cigan, Ščurk, Ficko, Fikfak, Glavič, Hodnik, Jarc, Jelen, Jereb, Junc, Koder, Kopač, Koritnik, Mravlja, Medved, Čuk, Narobe, Nastav, Ovčar, Oven, Papež, Pešec, Praznik, Predan, Sršen, Starc,
ob bujni domišljiji vidim vidim pol živalskega vrta, in razne dele človeškega telesa, celo cerkvenega poglavarja, … 🙂
Bosančič sicer se nisem slisala, je pa Bosnič kar pogosto :))) Ali pa Palislamovič :))) Še posebej, ko sem brala nekaj časa nazaj da se nek model zavzema, da bi bošnjakom izbrisali -ič ali -vič iz priimka. Potem bi bil samo pali slamo :)))))) Bi bilo pa res smešno, če bi bilo tvojemu možu ime Pepca ali Micka to imaš pa prav. Mislim wtf nastevas zraven se zenska imena, kot da puncka z imenom Nik pa ne bi bila smešna a ne. Najbolj čuden priimek mi je Bobek ker smo doma tako imenovali zajčje iztrebke. Drugače kaj orto čudnega me pa itak ne preseneti več nič odkar je otrokovo ime postalo nekaj s čemer se ljudje ven mečejo.
Forum je zaprt za komentiranje.