Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj kazen za prometni prekršek postane pravnomočna

kdaj kazen za prometni prekršek postane pravnomočna

Danes sem na pošti dvignila priporočeno pošto – plačilni nalog zaradi prehitre vožnje. Datum odpošiljanja je 12. 5. . Piše, da lahko plačam polovico globe v osmih dneh po pravnomočnosti plačilnega naloga. Kdaj začne teči ta rok? Ko dvigneš pošto ali ko so jo oni odposlali?

Omejitev je bila 50, jaz sem vozila 63 km/h. Kazen 250 evrov in 3 kazenske točke. To se mi zdi prav odiralska kazen. Kaj pa tisti, ki nima za plačat? Mu zarubijo in nabijejo še dodatne stroške. Tudi če bo lačen. Fuj pa taka država, ki samo odira svoje državljane.

fuj, pa taki državljani, ki ogrožajo rojake.

Če danes dvigneš pošto, začne jutri teči osemdnevni rok in je deveti dan pravnomočno.

Če ne bi dvignila pošte, 16-ti dan dobiš pošto v nabiralnik, ki se potem šteje kot dan vročitve in podobno naprej…

Pozdravljena;

ker sem s tega “foha”, ti lahko povem, da si vozila 68 km/h (+-5 km/h tolerance), pomeni 63 km/h, kar je 10-20 km prehitro, zato je globa 250eur+3KT. V kolikor bi vozila 65 km/h (+-5 km/h tolerance) bi bilo to 60 km/h in bi globa bila 80 eur brez KT.

Kar se tiče pravnomočnosti: 8 dni je možnost podati zahtevo za sodno varstvo, pomeni, da se pritožiš na plačilni nalog, napišeš zahtevo v 3 izvodih in pošlješ na pristojno policijsko postajo, od koder si prejela plačilni nalog. V kolikor pa boš plačala polovično globo 125 eur, pa imaš čas plačati 16 dni. Dnevi se začnejo šteti od jutri naprej, oz. dan po dvigu pošte.

PO DOMAČE:
– 8 dni možnost ugovora,
– 16 dni možnost plačila polovične globe,
– po vročitvi plačilnega naloga, se za 1. dan šteje naslednji dan.

V kolikor imaš še kakšno vprašanje, ti z veseljem odgovorim. LP

Hvala Robi. Velika hvala jokica29 – mi je zdaj marsikaj jasno.
Do zdaj se s temi zadevami nisem ukvarjala, ker v moji 13-letni šoferski karieri še nisem dobila nobene kazni.

za popizdit, samo 13 km/h prehitro in taka kazen????? prasice odiralske. majke jim fej in fuj.

pravnomočno postane potem, ko prevzameš, s tistim dnem začne teči. hitro plačaj, jebiga. jaz sem dobila enako kazen, ampak sem šla na AC 63 km nad omejitvijo in je bila to potemtakem še blaga kazen.

kaj čem, rada pritiskam na plin in si dajem duška, ko že sexam ne… z nogo po gasu je moj sex…

Mene pa moti,da kazni pišejo kao tam neki tipčki redarji.kaj a miličniki nimajo morbit časa merit brzino ha.

Ampak to ti ne upravičuje prehitre vožnje.plačaj in vozi po pravilih

Imajo tudi miličniki čas, ampak več jih piše, več se napiše in nabere. Počak še malo, pa bodo kazni pisali še Darsovci ali pa Gasilci. (najpej poklicni, potem pa še prostovoljni).To se bo polnila blagajna.

Pazite! Šaleška cesta 20 v Velenju je cesta za kasiranje ! Tu ne gre za nobeno varnost v cestnem prometu, ampak za polnjenje proračuna !

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close