Kako hitro zvečer zaspite?
Zanima me kako hitro zaspite zvečer vi in vaši partnerji? Jaz, ko se pokrijem z odejo po navadi še premišljujem o tekočih zadavah…pa tudi kakšen svetovni problem rešujem 😉
Moj partner pa kakor hitro se pokrije z odejo že smrči. Včasih sem prav jezna sama na sebe, ker ne morem takoj zaspati, saj včasih mine kar urca da zaspim…
Sem na istem kot ti – analize in dogodki preteklega dne, pa še kaj za nazaj in naprej , mi pogosto ne dajo spati. Včasih rešujem svet tudi do 3h zjutraj! Ko pogledam na uro in je že 2 ali še več, pa postanem jezna ( kako bom zjutraj vstala in šla v službo?) , potem pa sploh ne morem zaspati.
Moj mož pa zraven mene sladko spi.
Čeprav je v zadnjem času malo boljše, saj se zavestno trudim, da ‘problemov’ ne nosim v posteljo. Če me kaj vznemirja, povem, se pogovorim z osebo, ki je vpletena – takoj. Razrešen problem je rešitev, včasih že zadošča samo to, da zadevo komu povem.
Zvečer se umirim, poslušam tiho, mirno glasbo, spalnico prezračim, pred spanjem ne gledam TV, sploh ne kaj razburljivega, mogoče kaj preberem. Ko ugasnem luč, si sugeriram, da bo svet počakal do jutri, včasih naredim vaje za sproščanje, mirno diham in – zaspim.
Enako želim tudi tebi.
Živjo!
Tudi jaz imam včasih probleme s tem, da zaspim takoj. To se je začelo pred 10 leti, ko sem šla na faks. Ko sem končala s študijem pa sem mi je urnik ob službi ustalil in se je stvar uredili. Ko sem imela kaj napetega v službi sem včasih res premišljevala kako bi stvar rešila, reševala sem tudi svetovne probleme. Nvadno sem tisto (ponoči nerešljivo zadevo) potem v službi rešila v pol urce, na svetovne probleme pa tako ne morem vplivat.
Pred dvema letoma, ko sem se poročila pa sem začela z mojim dragim spančak pred TV. Navadno zaspim že okrog 22.ure, ob polnoči pa se prestavim na posteljo. Takrat zaspim na postelji v 5 minutah. Povem vam, da name nobeno uspavalo ne deluje tako dobro kot TV, pa naj strokovnjaki za nespečnost rečejo kar hočejo. No spanje mi sedaj prekinja tudi 9 mesečni sinček, ampak upam, da bo boljše ko zrastejo ti naši zobki.
Želim ti čimveč trdnih spancev,
lp
bolhca
Forum je zaprt za komentiranje.