Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bulica v dojki

Bulica v dojki

V dojki sem zatipala kar precej veliko bulico. Že dva dni me muči misel, da je kaj zločestega. V sredo imam mamografijo. Naročena sem bila že prej, sedaj se je po eni strani prav veselim. Naj razbije moje strahove!

Ste že same imele kdaj kakšno bulo v dojki, da ste jo konkretno otipale? In rakave bolnice – na kakšen način ste izvedele za raka na prsih?

Imela sem bulico, prib. 1 cm. Po operaciji se je pokazalo, da ne gre za rakavo. To je bilo pred 10 leti. Ni vsaka bulica rak. Le korajžno.

Kakšne vrste operacija pa je to bila? Punkcija? Delna ali popolna narkoza?

Hvala za spodbudo! 🙂

Ne vem kolk si stara, ampak jaz imam tako grudaste dojke, da ves čas tipljem neke bulice in bule…
Seveda je mamografija edina prava pot in drugega kot to, da držim pesti zate, ti ne morem napisat.

Mamograf je pokazal bulico, nato mi je zdravnik naredil še ultrazvok in punkcijo. Nič ne boli. Na operacijo sem šla čez 1 mesec, dobila klasično narkozo. Nič ni bilo hudega, ne se bat. Šlo je za fibroadenom – beningno bulo, pa je zdravnik rekel, da je bolje, če se odstrani. Sedaj hodim na kontrolo vsake 2 leti.

Jaz sem ravnokar opravila vse tri preiskeve (memografija, punkcija in UZ dojke).
Memografija je pokazala vse OK, zdravnik je na eni dojki otipal zatrdlino, punkcija je pokazala kao mesnato bulo, Uz dojke pa gnojno bulo, posledica dveh mastitisov, ki sta bila zdravljena z nepravilnimi antibiotiki (amoksliklav), stara sem 46 let. Na memografiji te zatrdline sploh ni bilo videti, tako da mi je bilo povedano, da je ta preiskava samo 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ziher. V bistvu se vse tri preiskave dopolnjujejo….. če te zdravniki seveda napotijo naprej. Drugače pa je lahko bula-zatrdlina lahko karkoli; lipom (mesnata bula, cista….)
teh primerov je zelo veliko in vsaka ima drugačno zgodbo. Kar pogumno naprej, na vse preiskave. Jaz sem vse to opravila v ZD Lj.-Center, Metelkova CBD (1. nad.), rabiš napotnico (nujno) LP

Hvala za vaše napisane besede!
Saj vem, da bo vse v redu. Mora biti.

Teh nekaj preiskav bom pa že opravila!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close