Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomagajte – izbira otroškega vozička

Pomagajte – izbira otroškega vozička

Vem, da ni čist ta pravi forum, a tu vas je največ, jaz pa želim slišati čim več mnenj.

Prvič sem noseča in popolnoma izgubljena v poplavi vsega, kar se dobi na trgu.

Trenutno se ubadava z otroškim vozičkom. ker ne veva kaj je sploh pomembno, niti ne veva po katerih kriterijih naj izbirava. Imava bolj majhen avto, zato bi bilo fino, da se voziček da zložit na čim manjšo velikost.

Na kaj še morava biti pozorna?

Ali je bolje 4 kolesnik ali 3kolesnik? (stabilnost, vodenje).

Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala.

Jaz sem bila zelo zadovoljna s Peg perego Pliko. Res pa da ni ultra fensi.

Živjo,
tudi midva sva v fazi nakupa vozička. Najbrž bova izbrala peg Perego Book plus. Ima vse, kar si želim, da bi voziček imel, je tudi enostaven za zložit in lahek.
Edino za ceno se morava še malo “dogovoriti”:) V Italiji ga dobiš za cca 100 EUR manj.

Skratka, meni se zdi, da je ta voziček OK. Razumem pa tvojo zmedo:)

Jaz tudi. Sem imela modularni sistem. Najbolj mi je bilo všeč to, da je bil uporaben od rojstva dalje in zložen ni zasedel celega prtljažnika. Ravno gledam, pa takega, kot sem ga imela ni več, so ga malo spremenili. Moj je imel še dvojna kolesa 🙂

http://www.pegperego.si/si/four-switch-modularni-sistem-g1728.shtml?_=groupped

Glej, da bo imel dovolj veliko naslonjalo za nogice, da mu ne bodo pri 3 mesecih visele dol z vozička. Bolje je na 4 kolesa.

Aja … mogoče še to … sem pozabila omeniti … Moj budget za voziček je maksimalno 500 €.

Mi smo dobili voziček od Baby Spa… velik, okoren, ga nisi mogel peljati z eno roko, zasede cel prtljažnik… Je bil pa zastonj, nisva vedela kaj sploh rabiva in svojo funkcije je opravil… Ko se nam je poškodoval, sva se odločila kupiti drugega, sva vzela Quinny Speedi (samo s športnim sedežem) in je odličen… Zelo vodljiv, lahko se sestavi, kolesa se zelo enostavno odstranijo in takrat zasede zelo malo prostora v avtu… Edino košara pod vozičkom je manjša kot prej, kar nama ni preveč všeč… Vsekakor probajta voziček, če ga lahko brez problema upravljaš z eno roko, če se lahko zloži in tudi če ti gre normalno v avto…

Jaz bi pa danes izbrala voziček, ki bi imel naslednje lastnosti:
– 4 kolesa (3 je manj stabilen, sploh ob prehodih s pločnika in nanj),
– športni del se obrača v obe smeri in se poleže,
– naslon za noge je mogoče uravnavati,
– kolesa niso premajhna in ne prevelika,
– hrbtni naslon se ne regulira s kakšno vrvico – to je mimo in se čez čas čisto “zjaha”,
– voziček ni pretežek in prevelik (ker se tudi z ne ravno mestnim terencem da po malo slabšem terenu).
Všeč mi je Mutsy Evo in tudi Igo, Jane Muum (ker je res lahek), sicer pa tudi kakšen Bebeconfort Elea, Roemer Affinity, Peg Perego je sicer čisto ok (seveda tisti, ki ima navaden ročaj – ne dveh), samo tista plastika mi precej škripa.

Moj nasvet: kupi kvalitetnega rabljenega. Pri prvem otroku sva kupovala vse novo in za to dala celo premoženje. Po dveh otrokih je vse še kot novo, prodaš pa lahko po simbolični ceni, zato raje podarjam tistim, ki to potrebujejo.
Pri vozičku je pomembno, da je lepo vodljiv tudi po makadamu in da otrok v njem lepo sedi. Pri cenejših vozičkih, ki so sicer v trgovini videti krasni, se kmalu izkaže, da vse nekaj ropota in škripa, pri zlaganju se zatika…

In kako naj vem, kateri so kvalitetni? Tisti, ki so dražji?

Midva sva za najino prvo punčko kupila maxi cosi mura 3,vodljiv,lepo in enostavno se zloži,lahko ga je očistiti,edino kar sem pogrešala je daljša streha,kar smo rešili z svinčnikom z uv zaščito.in pa mogoce bremza za klanec navzdol.drugače pa top.mislim pa da imajo novi modeli daljšo streho.jz bi se enkrat isto izbrala
Aja pa za makedam se je super obnesel.
Lp

Jaz ti priporočam 4 kolesnika, ki se mu športni del obrača v obe strani- jaz sem namreč na začetku zelo pogrešala to, da bi hčerka gledala proti meni, kr se na našem vozičku to ni dalo 🙁

Za 500 eur dobiš npr. zelo solidno ohranjenega Bugaboo-ja, ki bi verjetno zadostil vsem tvojim potrebam- preberi si malo o njem, pa se odloči.

Jaz sem ugotovila, da je teža zelo pomemben faktor. v enem letu ga ničkolikokrat dvigneš, včasih tudi z otrokom v njem.
če bi izbirala sedaj bi vzela rabljenega Mutsyja. eventuelno rabljenega stokkea.

tegale bi vzela, če bi izgledal približno tako dobro kot na slikah.

http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/vozicki/mutsy/mutsy-slider-komplet-maxi-cosi-lupinica-1292789864.html?aclct=1396613376&kw=mutsy

Jaz imam mutsy-ja je super le precej prostora zabvzame…mislim da pa se mutsy evo zloži na manjše…meni je všeč tudi joolz day
nikakor pa ne bi priporočala kakega peg perego.sicer se na malo zloži to pa je tudi vse…plastika že hitro zelo škriplje, se razmaja.

Ne kupuj vozička 3v1 saj za lupinico sploh ne veš kake kvalitete je

Tudi jaz navijam za Mutsy Evo. Se 1x bi se odlocila zanj.

evo v okviru tvojga proračuna 🙂

http://http://www.kiddies24.de/shop/de/Kinderwagen-Tragen/Kombikinderwagen/Mutsy-EVO-Kombikinderwagen-inkl-Sportsitz-und-Tragewanne-Standard-RED-2014::35260.html

moja izkušnje z nakupom vozičk aiz nemčije so zeloo dobre

http://www.kiddies24.de/shop/de/Kinderwagen-Tragen/Sportwagen-Shopper/Mutsy-EVO-Sportwagen-Black-PACIFIC-2014::35215.html
Teza je vsekakor pomembna – s strinjam, vseeno pa nista najboljsa izbira ne stokke( ta je samo za res lep teren, kosara ni ravno velik, otroka ne mores polezati, ko je obrnjen stran od tebe – itak sedi v nekem kalupu) ne mutsy slider, ki ima ravno tako skoljkast sedez, pa se dejansko nobenega vzmetenja, tisto z rocajem, ki se obraca je sicer ok za obcasno, ne pa vsak dan, ker je zoprno voziti, ce so vrtljiva kolesa zadaj. Tak sistem ima tudi bugaboo, ki pa je malo okretnejsi od mutsyja. Ima pa spet svoje pomanjkljivosti ( skoljkast sedez, sedez oz. kosara sta zelo nizko, varovalo sportnega dela je predalec in previsoko, mala sprednja kolesca, kjer se zatikajo kamencki), ima pa veliko streho in je res lahek.
Ce mutsy, potem raje evo – je tudi lazji, zlaga pa se lahko skupaj s sedezem. Zgoraj je link, potem pa dokupis se adapterje in rabljeno lupinico, zimsko vreco in si v budgetu.

Ali pa Elea,ki ima ze ta cocoon( je pa tezja).
http://www.kiddies24.de/shop/de/Kinderwagen-Tragen/Sportwagen-Shopper/Maxi-Cosi-Elea-WALNUT-BROWN-2014::32761.html

Sicer pa ja – lahko rabljen vozicek, predvsem pa rabljeno lupinico! Jaz pa bi kupila vozicek, ki se cisto poleze, pa potem ne potrebujes kosare( lahko imas mehko ali celo samo zimsko vreco) – tudi pri evo je to mozno, eni pa imajo ze baby cocoon vreco za cisto male otroke, med drugim tudi maxi cosi elea oz. Bebeconfort. Tako prisparas pri kosari in prostoru v avtu.
Kar se tice mc mure – je dober, kvaliteten vozicek( samo ena serija vmes ni imela velike stresice, ostale so jo imele, sedaj pa imajo itak super sportni del), samo pretezek. To je v bistvu! edini minus.
Kaj pa Hartan Vip xl? Bolj klasika…

Pri prvem sem imela preko bolhe kupljen par let rabljen Peg perego pliko (košara + športni del) in se je odlično obnesel. V drugo sem iskala Peg perego kvaliteto z enojnim ročajem in ga prav tako dočakala na bolhi – sem več kot zadovoljna. Idealen se mi zdi (samo zdi, ker ga nisem uporabljala, jih pa veliko vidim po cesti) PP Book Plus, a je še precej nov in na bolhi še ni rabljenih 🙂 Novega totalno preplačaš, 2 leti star je pa lahko še zelo lepo ohranjen.
Najlažje ti bo, če se oglasiš v Baby centru, kjer ti bodo znali pravilno svetovati, potem pa kupiš rabljenega. Za 500 evričev boš težko dobila kvaliteten nov voziček.

Mi imamo muro 3. Zdaj jo bomo rabili 3. Je malo večji voziček, ampak zelo stabilen ( 3 kolo sta v bistvu 2 malo manjša) vodljiv z eno roko. Svakinja je imela bebe confort high trek, pa me tretje kolo ni prepričalo( prehod iz pločnika npr).

Sem zadnjič gledala na bolhi, da se da muro dobiti za soliden denar.

Retro otroški vozički so meni najlepši vozički ki so spet prišli v modo. Take retro otroške vozičke so imele naše mamice in smo se mi v njih prevažali 🙂 sam da niso bili tako zložljivi in sodobni.

Meni osebno se tudi zdi nesmiselno zapravljati za vozičke, saj je kvaliteta že pri vseh kar dobra, poleg tega pa eni prodajajo samo svojo znamko in trenuten TREND..meni osebno vesoljski vozički niso všeč in tudi otroci niso tako zelo lepo skriti pred vetrom in ljudmi kot v velikih globokih košarah.
Fino je če ima voziček veliko košaro, poleg tega pa imamio sedaj že vsi velike avte in ta košara spet ne zasede dosti. Sedaj so Polski vozički res ratali že dobri, poleg tega pa že za slabih 500 eur dobiš nidani.

Jaz imam otroški voziček z napihljivimi velikimi kolesi in je prav super, saj me pločniki, makedam, luknje v cestah in vse kar je nepravilnega prav nič ne moti. Prav tako pa lažje voziček porivam v breg 🙂
Prav tako je moj voziček super zložljiv in ima zelo lepo aluminijsasto ogrodje.
Vse funkcije – zloži se z enim gumbom, košara se zelo enostavno sname, ima tudi športni del in najlepši dežnik.
Mani je zakon in ga z veseljem priporočam naprej.

Kupila sem Roan Marita S in še lep je za povrhu, saj je ta otroški voziček retro 🙂

Prodajajo jih pa v
https://vrhunski-otroski-vozicek.weebly.com/

mali-vragci.si/otroski-vozicek

Sama sem tudi naredila celo analizo vozičkov.
In na koncu dala v ožji izbor Peg Perega in Citylik-a. (http://www.lux4kids.si/tutek-vozicki/tirso/otroski-vozicek-tutek-tirso-3v1)
Odločila sem se za City Like. Ker ima dobro vzmetenje in napihljiva kolesa.
Prav tako je super športni del, se poleže popolnoma v ležeči položaj in še strehica se raztegne naprej da se lahko otroka popolnoma zakrije.

Glede izbire je meni najbolj pomembna ob seveda uporabnosti, vzmetenju, teži,itd.,tudi velikost in udobnost ležišča in sedeža ter seveda materijali iz katerega je natejen voziček(dejavniki na katere starši pozabijo). Pri nemškemu testu (Stiftung Warrentest) sm zasledil da v kar nekaj vozičkih najdemo rakotvorne snovi v rocakih, tekstilih,itd.(verjetno so te snovi namenjene za trajnost in zmanjsanju obrabe ročajev in delom, ki bolj trpiju pri uporabi -ala kvaliteten vozicek). Pri slovenskem prevodu tega testa so itak izpustili se nekaj znamk, ki vsebujejo te snovi (mogoce z namenom). Test in prevod testa iz Zurnala imate v linkih.
Jaz sem se odločil za voziček(Knorr Baby Alive Art) ki je podoben 2.uvrščenemu Knorr Baby Voletto, ki se odlikuje z eko prijaznimi materijali velikim udobnim leziscem in seveda vsem drugim plusom, ki jih vecina znamk ima.
Test v nemscini:
http://www.sparbaby.de/ratgeber/kinderwagen-im-test/
Prevod:
http://www.zurnal24.si/vozicek-za-1350-evrov-padel-na-testu-clanek-244676

Bugaboo Cameleon3 Base
Der bei vielen Eltern beliebte Kinderwagen schnitt nur mit einem “Ausreichend” (4,0) ab. Die Tragetasche ist zu schmal und der Fußteil und die Lehne lassen sich nicht verstellen, so dass Babys nicht liegen können. Außerdem fanden die Tester Chlorparaffine im Griff. Kostenpunkt: 970 Euro.
Vsebovanje Klorovi-parafini v ročaju vozička.

Tukaj imate spletno stran kjer so vozički vsi mali cenejši:
http://www.baby-walz.de/L/0/Suchergebnisliste.a832.0.html?search=knorr&filterPRODUCT_BRAND=KNORR-BABY&sortPRODUCT_PRICE=desc&productsPerPage=60&followSearch=9847&show=60

Glede vozicka Knorr bom pa napisal več, ko ga sprobamo

Živjo, kako se je obnesel voziček Knorr baby?

Hvala za info

Maxi cosi mura3!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close