Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri del Ljubljane je najbolj miren in prijeten

Kateri del Ljubljane je najbolj miren in prijeten

Kupujem stanovanje. V nizkem bloku, zelenica, drevje, mir, da ni kake prometne ceste ali železnice v bližini. Me namreč zelo moti hrup in res potrebujem mir. Kaj priporočate?

Murgle.

Tudi novi bloki v Polju imajo akr mir… Samo moraš pa vzeti v zakup, da v bloku imaš sosede, ki pa lahko da niso najbolj mirne sorte…

so mirne…Ležijo med progama št.5 in 7 ter št.22.a avtobusov ni slišati…Ni avtomobilov, nekoč elitni konec jugooficirjev in raznih glasbenikov….Je pa po osamosvojitvi postala mnogo bolj zanemarjena, a se situacija izboljšuje…Štiri nadstropja, ponekod imajo že dvigala.., kar naletiš v bloku, pa je odvisno od sreče…

žale

žale

Naselje Mostec v Šiški, Koseze, Tacenski dvori – pod šmarno goro.

Tacenski dvori so čisto zraven ceste!!! Hvala lepa za tak mir, da imaš balkon praktično na cesti.

mi smo se preselili v predel lj ki je sicer zelo miren (ne povem kater) a glej ga zlomka, v bloku pa nobenga miru. Pa niti ne da bi bili sosedje razgrajaški, sploh ne ampak je izolacija tako slaba da slišiš iz 4.štuka v 1. če kdo hodi v petkah, ima malo bolj na glas tv, radio, če kdo pere itd
Kljub mirni soseski in ok stanovalcem nimamo nobenega miru ker se vse sliši
Torej ni vse odvisno le od soseske, ampak je treba gledat tudi na dobro zvočno izolacijo bloka

Tudi jaz sem nekaj v mirnem predelu kupil pa me zanima kje si ti?

Jap, tacenski dvori zmagajo: gostilna na vogalu, štacuna pod balkonom, prometna cesta zraven….
Poskusi s kakšno hišo, amapk na sosede nimaš vpliva v nobenem primeru.
Meni je prav fajn, če odmislim glavno cesto pod oknom.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Tacenski dvori so čisto zraven ceste!!! Hvala lepa za tak mir, da imaš balkon praktično na cesti.[/quote]

Ob cesti je le ena stran. Zadaj je kar mirno.

Fužine. Pa mislim čisto resno. Pred tem sem živela v bs3, prulah, vodmatu, šiški, pa je tu najbolj mir.

Stanežiče.

Trnow

Fužine, Chengdujska ulica ali Pot na Fužine. Mir ob Ljubljanici, Golovec blizu PST, čudovito

Šiška, Koseze, Mostec…

Sem živela v mirnem bloku – sicer ob glavni cesti, ampak hrup s ceste me niti slučajno ne moti tako kot hrupni sosedje.
Samo čez deset let (ko že nisem več živela tam), se je vse spremenilo … je postala kar štala, stalno policija pri eni družini, neka študentarija, ki dela škodo, mularija se zbira pred vhodom in čveka do poznih/zgodnjih ur … Skratka, menda je zdaj noro tam.

Najmirnejši in najbolj zelen del Ljubljane je Trnovo, Kolezija, tudi Mirje, Stanovanja tam so iskana, cenjena ( pa ne stari trnovski bloki).

Od tam je tudi 5-10 minut minut peš, s kolesom do mestnega vrveža ( tržnica, centetr mesta). To je tudi zelo pomembno. Da imaš mir, zbudi te ptičje petje, nič hrupa, vsa infrastruktura okrog, a vseeno oddaljen od mestnega vrveža.

Fužine, čimbližje Fužinskemu gradu.
Ali pa kakšen predel centra Lj., ki je itak zaprt za promet.

Ja, Fužine imajo baje bloke z najboljšo izolacijo glede hrupa. Baje grajeno stokrat bolje kot vsa nova naselja.

Mogoče je najbolj miren del Ljubljane D žamijska ulica tam kjer je d žamija.

Če te zelo moti hrup in rabiš mir, potem roko na srce, življenje v mestu zate ni primerno. Če gre za blok, bodo tudi na mirni lokaciji tam sosedje, če gre za hišo, bo poleg cesta in avtomobili. Tudi če sosedje niso nujno razgrajači, se slišijo banalni zvoki kot so stopinje, pogovor, kakšna dela v stanovanju, že če komu pade posoda na tla ipd., kar je za nekoga lahko že moteče. Edina rešitev bi bila, da je stanovanje zvočno izolirano, koliko in če to pomaga pa ne vem in je tudi odvisno.  Te razumem, tudi mene moti hrup, predvsem ponoči. Živela sem v Ljubljani, na precej mirni lokaciji, pa mi je bilo kmalu jasno, da so večja naselja v vsakem primeru preveč hrupna za moj okus.

Velik del hrupa je odvisen od sosedov. Ravno tega ne moreš predvideti.

Cesto vidiš, kolk je prometna. Vlak vidiš traso. Kolk so sesedje glasni pa ne moreš. Lahko živijo čez cesto, pa ti živce kravžljajo (npr z motorjem, muziko, delom,…).

Še najbolj ziher je lastna hiša na samem. Vse ostalo je loterija.

Zalog

Ampak vse je odvisno od sosedov…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close