koliko sem kalorij danes pojedla?
250g mesni burek , paradižnikova solata, 2 skodelici mlečnega riža (zelo malo sladkanega), krožnik kuhanega zelja z mladim govejim mesom, kivi, jabolko, 50g grisinov, 2 polnozrnata piškota.
Evo zaradi “slabe večerje”, ki me ni nasitila, sem preveč druge slabe hrane pojedla. Namreč to zelje je skoraj kot juha, čez eno uro ti spet kruli v želodcu. Za tem sem pojedla našteto sadje, grisine, piškota in sedaj en ml. riž (prvega sem pa dopoldne).
A to je samo za večerjo, in a resno sprašuješ.
Dokler nimate spoštovanja do sebe ali hrane …[/quote]
Kar sem napisala je hrana za cel dan.
Kosilo: mesni burek, paradižnik, mlečni riž
Večerja: krožnik kuhanega zelja z gov. mesom
Po večerji: kivi, jabolko, grisini, piškota, mlečni riž
Kaj mislite, koliko kalorij je vsega skupaj?
A to je samo za večerjo, in a resno sprašuješ.
Dokler nimate spoštovanja do sebe ali hrane …[/quote]
Kar sem napisala je hrana za cel dan.
Kosilo: mesni burek, paradižnik, mlečni riž
Večerja: krožnik kuhanega zelja z gov. mesom
Po večerji: kivi, jabolko, grisini, piškota, mlečni riž
Kaj mislite, koliko kalorij je vsega skupaj?[/quote]
Moj želodec je imel tzravme in so ga prerukali z višjo silo, amapak, kam daš pri kosilu mesni burek in še mlečni riž? Tega ne bi zmogla niti pred operacijo, ki je višje sile in ne lepotne.
In spet, kam toliko hrane sploh lahko uvrstite?
A res mislite, da nek tretma pomeni res že župo?
Jej tako, da boš sita,, ne da se boš šla dieto, ki te bo redila.
Brez hrane ne morem biti, zato zajtrka nikdaar ne spustim. In če bi trajalo kosilo z burekom nekaj ur do tega, se bi pač nafutrala do takrat.
Ker sprašuješ, koliko je kalorij – koliko si jih pokurila, kar je bistvo!
Včasih se res vprašam, ali pišete vsaj tu odrasli. Ker ste povsod namreč in ste polni grajanja povsod. Zato pač dvigni rit in manj štej kalorije.
zaskrbljujoče,d a se sekiraš zaradi vseh kalorij, ki jih šteješ… in koliko, če si preveč pojedla..
ob dejstvu,d a je tvoj prvi obrok kosilo z mesnim burekom…
a veš kaj pravijo…zajtrk – zajtrk je nuja…tak malo po domače…če boš zjutraj pojedla zdrav zajtrk, to telesu pove,da je čas,da se zbudi in začne delat…
ne pa ti, ki si ga navadla,d a še pol dneva spi…in potem ga nabutaš z šokom težke hrane za kosilo in potem še večerjo…
torej zdrav zajtrk in malica(sadje)…potem kosilo v normalnih količinah…se strinjam z tiso, ki se sprašuje kam si dala mlečni riž…burek in paradižnik bi bil čisto dovolj.
večerja – ja pa si jo res imela obilno…meni bi se zdelo čisto normalno – mlečni riž in je…
Zanimivo, kako človek dobi vse druge odgovore, le tisto kar je vprašal pa ne.
“kakšno” tebe pa nič ne briga koliko in kako nekateri baje takšne velike (kar se mi ne zdi) količine pojemo. Jaz sem se pa vedno čudila za vas, ki skozi cel dan jeste samo neke kalčke, kosmiče, riževe vaflje,jabolka ipd. Potem sem pa raje debela, kot da celo življenje stradam.
Se pa ne sekiram zaradi vseh kalorij, ki jih zaužijem; a ni očitno, da jih sploh ne znam računat, zato sprašujem vas, ker hočem vsaj približen občutek dobiti koliko kcal sem pojedla. če je pa preveč in koliko migam in kam vse to spravim, je pa moja stvar.
poglej…ni samo pomembno koliko kalorij zaužiješ – pomembno je kdaj jih…
npr. ti zajtrka ne omenjaš – in v bistvu, ko že začneš z dnevom, navadiš telo,da špara…ima počasen metabolizem, ker ne dobi hrane in potrebnih snovi…ker mu prve daš šele na sredini dneva…in vse to ni dobro za telo…sploh, če ga zvečer preveč (ali samo zvečer) obremeniš s kalorijami, ker takrat je metabolizem naravno naravnan, da se pripravlja k počitku… takrat gredo vse kalorije na špeh in čeprav npr. človek je samo enkrat in bo rekel v svojo obrambo en obrok na dan…ima težave in ni zadovoljen…seveda ne, ker je njegov metabolizem počasen in še kar pozno pop. zaužije niti ne porabi do konca dneva, pa že tako je telo z “neprehranjevanjem” navadil na šparanje in ustvarjanje zalog…
zato pa se ponavlja ta mantra toliko, več manjših obrokov…ker telo je potem navajeno,da dobi in kar dobi tudi sproti porablja in ne ustvarja zalog…
torej…ne vem kaj si pričakovala,da boš slišala od ljudi tukaj…kar se kacl tiče – ti lahko rečemo izračunaj si bazalni metabolizem svojega telesa in po tem prilagajaj vnos kalorij…
…potem še ni samo pomembno št. kalorij, ampak glikemični indeks živil…
lahko,da se motim, ampak po tvojem zadnjem defenzivne odgovoru, imam občutek,da si pričakovala tolažbo in potrditev,da se ok prehranjuješ, in ker tega nisi dobila, pa takšen tvoj post…
saj te ne poznamo, nihče ti ne sodi, samo povemo svoje mnenje, glede tega kar si vprašala, vzemi če želiš, kar bi lahko bilo koristno, ostalo, če ti ni pa pusti…saj ni treba nikomur tukaj za nič odgovarjati…si pa sama vprašala…če ne želiš mnenj drugih, pač raje drugič zadrži zase po moje…
kaj ti po požrtiji pomaga, če veš, koliko kalorij je bilo?
te stvari, če že, je dobro vedet, preden se spraviš za krožnik…
ne pa da se nažiraš, potem pa objavljaš poste, koliko kalorij je bilo….
sploh, ker to počneš redno…
http://med.over.net/forum5/read.php?151,9484867,9484890#msg-9484890
http://med.over.net/forum5/read.php?151,9393442,9393562#msg-9393562
http://med.over.net/forum5/read.php?151,9383494,9383494#msg-9383494
Ta teden vstajam okoli 9, kosilo imam ob 11 do 12h. Misliš, da bi vseeno morala prej zajtrkovat, takoj ko vstanem? A kot zajtrk je dovolj samo kos sadja ali jogurt ali misliš bolj konkretne zajtrke? Večerjo imam pa okoli 5, 6h zvečer. Problem je, ker sem budna do polnoči ali dlje, in do takrat postanem lačna, ne vem kaj bi lahko še pojedla po večerji, pa da ni preveč kalorično?
Sem pa že poskusila z več manjšimi obroki, ampak sem vedno lačna, ker se ne najem dovolj. Čez koliko časa se želodec navadi na tak režim?
Pa še zanima me, če se ti zdi moj včerajšnji jedilnik res zelo napačen? Burek je domač, je skoraj suh, ker olja zelo malo dam. Meso ni niti malo mastno, vem pa da je burek iz bele moke kar ni ok. Mlečni riž ima zelo malo sladkorja, po okusu sploh ni sladek. Kuhano zelje je ok. Edino grisine in 2 piškota bi mogla odstranit.
meni se zdi pomembno,da se navadi telo, da ko začne delati zjutraj dobi za to energijo…ti od 9-12 že nekaj narediš kam greš in pravilno je, da imaš zajtrk…pa četudi en jogurt… vmes kasneje lahko še kakšno jabolko
saj potem imaš lahko kosilo med 13 in pol drugo ali celo drugo…in potem večerjo do 18…
ja bo potrebno nekaj časa,d a se bo želodec navadil…če ni bolj samo občutek, da si še lačna in da bi še – torej bolj glava… je pa še ena stvar…pol ure pred obrokom spij kozarec vode – je dobro za prebavo…pa tudi nasiti te malo…in pa še počasi jej…in boš prej občutila sitost… torej boš pojedla manjši obrok in boš lahko čez 2,5 ure spet kaj za malico komot pojedla…
če še vseeno ne čutiš sitosti raje spij vodo…
ne vem na kakšni dieti si – jaz sama nisem privrženec nekih diet – bolj razmišljam v smeri bolj zdravega načina življenja…je pa res,d a se ne odpovedujem striktno vsem pregreham (tudi sladko pojem , pa tudi čokolado, pa tortico…samo to so izjeme…ni to dnevni jedilnik)…sicer tudi
ja pretežno uporabljam temno domačo moko, pa pirino, pa ajdovo, če pa kdaj je kaj iz bele pa tudi ne kompliciram…
tako,da v tvojem primeru bi moje mnenje bilo, če je enkrat burek tako, ni to problem…tak tud jst si včasih prvoščim ocvrto meso npr….ampak to je enkrat na mesec npr.
…bolj mi je v tvojem primeru nekako obilnost večerje kot obroka in to,da je dejansko večerja…sama npr. vem,da je mlečni riž zelo nasiten…in če si lahko ti vse to skoznimirala za večerjo…meni se zdi veliko res… jaz bi rekla zelje z mesom in kakšen srednji kos rženega kruha zraven in to je to..
Forum je zaprt za komentiranje.