Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako očistiti pečico?

kako očistiti pečico?

Dobila sem od tete zeeeloooo umazan štedilnik (moj je crknil in za zdaj moram imeti vsaj tega). Na površju sem ga že spucala, ampak pečica je pa taka, da te kap.

Nimam pojma, kako naj se je lotim – kakšno čistilo naj uporabim?
Bila bi hvaležna za kakršenkoli nasvet – in vzpodbudo, ha, ha:)))

Mislim, da bi ti naj boljše pomagalo čistilo Cillit Bang. Ko je bila reklama po TV-ju za ta Cillit Bang, da odstrani rjo in ne vem še kaj, sem ga kupila zanalašč, ker sem imela nekaj rjastega, in čudež se zgodi, resnično rja gre dol. Zato prisegam samo na Cillit Bang.

lp,

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Kupi se prav čistilo za pečice (Fornet ali nekaj podobnega, ne spomnim se natančno). Pošpricaš, se naredi taka pena, to pustiš čez noč in potem samo obrišeš. Prav vsa stara svinjarija gre z lahkoto stran. Smo čistili 40 let star štedilnik in je delovalo.

Mr. Muscolo za pečice (zelene barve). Pošpricaš, se naredi pena, pustiš nekaj časa, potem pa samo obrišeš in gre vse dol. Mene je skoraj kap zadela, zadeva res dela!!! Od takrat ga priporočam vsem in imam same pozitivne povratne informacije.

LP, brez matranja

Samo ponavadi je tako, da bolj ko je čistilo učinkovito, bolj je tudi agresivno. Koliko se pri izbiri čistila odločate na podlagi tega, kaj določeno sredstvo pomeni za okolje?

A.

Mr. Muscolo

marelica, jaz sem agresivno čistilo uporabila samo v primeru, ki ga opusije Drevo – sestra je dobila grozno umazan štedilnik in je bilo nujno, da ga očistimo. Zdaj, ko ga uporablja sama in redno, čisti tako, da ga obriše, ko je pečica še topla ali pa uporablja sodo bikarbono.
jaz ravnam podobno

mimogrede, ko uporabiš močno sredstvo, verjemite, da še naslednjih nekaj pečenj tiste kemikalije tudi sami pojeste.

kakšna ideja še tule:

zlato pravilo: s čimerkoli boš že špricala štedilnik, naj bo pečica ogreta na 50C. bolj prime in lažje gre dol.

Punce, hvala stokrat za nasvete!

kanja* – kako pa to storim? sem prav razumela: najprej jo ogrejem, nato pa našpricam?
Pa ni prevroče?:)) Se kar malo bojim, priznam, ker na prejšnjem štedilniku pečica ni delala in je pač nisem uporabljala, tako da sploh ne vem, kako se tej stvari streže:))

na 50 stopinj ni prevroče, ampak res samo 50 stopinj!!!

Včeraj dokazano-Mr.musculo(nevem kako se prav napiše)! Pečica kot nova!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close