Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Macrobid – izkušnje, stranski učinki

Macrobid – izkušnje, stranski učinki

Pozdravljeni,

zanimajo me vaše izkušnje z antibiotikom Macrobid, predvsem me zanimajo stranski učinki, ki ste jih bili deležni ob jemanju tega antibiotika. Jaz bi ga naj jemala pol leta (profilaksa), po enem tednu komaj živim… Vrtoglavica, dvojni vid, glavobol, prebava, omotičenost. No, zraven jemljem tudi probiotike in velike količine sokov narejenih iz svežega sadja. Danes grem v vsakem primeru k osebni zdravnici, ker tako več ne morem živet. Me pa vseeno zanimajo vaše izkušnje.

Hvala in lp,
K.

Izkušenj sicer nimam, a glede na stranske učinke, ki se pojavljajo, je treba nujno k zdravniku, da vam predpiše nova zdravila. Tudi v navodilih piše tako. Zdravilo ni nedolžno glede na seznam stranskih učinkov v navodilih. In zakaj pol leta?

Ce se prav spomnim je to nitrofurantoin? Pac drugo ime? Zal ti ne bom dala kaksnih dobrih informacij, moja malcica ga ima prav tako za zascito, ker ima ledvicni refluks, primotren zal ne prime vec. Imamo z njim groooozne tezave. Po njem ji je grozno slabo in velikokrat bruha.
Mi smo stanje spremenili v znosno tako, da ga dobi zvecer tik pred spanjem, cez spije mleko. Tako se baje hitreje absorbira. Vidi se, da ji je neugodno in da tezko zaspi, saj se dolgo premetava. Potem pa tisto najhujso slabost prespi.
Poskusi na ta nacin, ce imas tudi kot zascito in jemljes enkrat na dan. Je pa grozno 🙁

Hvala obema za odgovore. ja zdravilo imam za zaščito in tudi pri meni Primotren ne zaleže več. Tableto vzamem zvečer, ponoči med spanjem me boli glava, zjutraj, ko vstanem se glavobolu pridružijo še ostale prej navedene stvari. Vse skupaj traja še celo dopoldne, popoldne se zadeva umiri, zvečer moram pa ponoviti vajo. Seveda si pa ne morem privoščiti tega, da bi bila zaradi enega zdravila na bolniški. V petek sem vzela dopust, ker sem zjutraj komaj vstala iz postelje. No, bom videla kaj bo zdravnica rekla danes.

Lp,
K.

Grozno se počutim po tem antibiotiku, slabost, vrtoglavica, tesnoba v spodnjem delu pljuč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close