Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BIORESONANCA – poznate

BIORESONANCA – poznate

Sin ima dermatitis, pogosto se praska, koža pordeči in zanj pa tudi za nas je to zelo nadležno. Zdravnik mu je predpisal mazila, ki ne pomagajo dosti rada pa bi poizkusila bioresonanco. Ali poznate to zdravljene in vaše izkušnje prosim.

Hči je imela alergijski nevrodermitis in ko smo poskusili že vse v 13 letih zdravljenja pri zdravniku in alternativcih smo poskusili še bioresonanco. Definitivno najbolje od vsega. Nam je bilo vredno svojega denarja. Težav s kožo nima več. Alergije se občasno še pojavijo, ampak glede na to, da je bila alergična na vsa osnovna živila (mleko, moka, jajca,… veliko vrst sadja in zelenjave,) pa še na živalske in rastlinske alergene (mačja, pasja dlaka, pršive, pelodi, cvetni prahovi različnih rastlin) smo navdušeni.
Hodila je na bioenergijo v Luciji.

Jaz sem imela hud AD, izpuščaji po celem telesu, zbolela pri 29-ih. Po vseh neuspešnih poskusih zdravljenja z uradno medicino sem problala z bioresonanco in ga uspešno pozdravila. Tega je sedaj že 6 let, jem lahko vse, težav nimam. Samo včasih se mi še pozimi, ko je mraz, suhi prostori v stanovanju, na nogah pojavi kakšen izpuščaj, vendar ga namažem z Bepanthenom in je v redu. Moja izkušnja je pozitivna in bioresonanco priporočam. Hodila k Dominiku Golenhofen.

No, pri nas so bile izkušnje (žal ravno obratno kot pri Jalur) porazne. Bili smo na testiranju pri dveh terapevtkah, v Lj. in v Rog. Slatini, obakrat niso zaznali alergije na živila, na katere je imel otrok predtem že anafilaktično reakcijo, po drugi strani pa so zaznali alergijo na snovi, na katere brez dvoma ni alergičen (npr. soda bikarbona) ali razne nepomembne alergene. Mislim, da je pri njih običajno, da starši najprej terapevtu povejo vse, kar že itak vejo (rezultate uradnih testov, nedvoumne reakcije), potem pa terapevti to staršem povejo nazaj, le da še kaj dodajo, ponavadi najpogostejše alergene ali pa kandido in še razna bolj ezoterična razmišljanja. Mi nismo povedali nič in njihovo “testiranje” se je izkazalo za povsem napačno in za čisti blef.

Skratka, po naših izkušnjah gre za (pregrešno drag) nateg.

Mi se nismo obremenjevali s tem, kaj so našli (npr. želodčno bakterijo) ali niso našli s testiranji. Otrok je hodil na terapije in držali smo se navodil “terapevta”. Težave so izginile po 13 letih mučenja. Rezultati so očitni in na koncu mi je čisto vseeno, ali je “zgrešil” narobe “diagnozo” terapevt, ali so sfalili zdravniki. Po 13 letih na strogi dijeti, zdravilih in kortikosteroidih je otrok sedaj brez zdravil in z normalno prehrano.

Mimogrede, lahko pokaže tudi navzkrižne alergene. Npr. če si alergičen na jagode, lahko kdaj dobiš tudi alergijo na paradižnik. Zdaj sem si to kombinacijo izmislila, ampak meni so to razložili uradni zdravniki, ko so razlagali, zakaj otrok dobi reakcijo tudi na stvari, za katere niso pokazali testi alergije. Teh povezav je ogromno.

Tudi moja izkušnja je takšna. Nateg. Poslušajo te in na podlagi slišanega in na podlagi ugibanja (na videz dobesedno) ugotavljajo, kje bi bil problem. Največkrat kiksnejo, če jim ti sam ne poveš, kakšne težave imaš.
Uspešna pa ni terapija, pač pa dieta, ki ti jo predpišejo, kjer itak izločijo vse. Jaz se diete nisem držala in so terapije pomagale točno 0.

Mi se nismo obremenjevali s tem, kaj so našli (npr. želodčno bakterijo) ali niso našli s testiranji. Otrok je hodil na terapije in držali smo se navodil “terapevta”. Težave so izginile po 13 letih mučenja. Rezultati so očitni in na koncu mi je čisto vseeno, ali je “zgrešil” narobe “diagnozo” terapevt, ali so sfalili zdravniki. Po 13 letih na strogi dijeti, zdravilih in kortikosteroidih je otrok sedaj brez zdravil in z normalno prehrano.

Mimogrede, lahko pokaže tudi navzkrižne alergene. Npr. če si alergičen na jagode, lahko kdaj dobiš tudi alergijo na paradižnik. Zdaj sem si to kombinacijo izmislila, ampak meni so to razložili uradni zdravniki, ko so razlagali, zakaj otrok dobi reakcijo tudi na stvari, za katere niso pokazali testi alergije. Teh povezav je ogromno.[/quote]

Jalur, no saj, navodila, a ne? Terapije so pa samo zato, da potegnejo po 60 evrov vsakič od tebe, čeprav je vse rešljivo že za 70 evrov za prvi pregled. Ampak požrešnost pač nima meja.

Mimogrede, lahko pokaže tudi navzkrižne alergene. Npr. če si alergičen na jagode, lahko kdaj dobiš tudi alergijo na paradižnik. Zdaj sem si to kombinacijo izmislila, ampak meni so to razložili uradni zdravniki, ko so razlagali, zakaj otrok dobi reakcijo tudi na stvari, za katere niso pokazali testi alergije. Teh povezav je ogromno.[/quote]

Jalur, no saj, navodila, a ne? Terapije so pa samo zato, da potegnejo po 60 evrov vsakič od tebe, čeprav je vse rešljivo že za 70 evrov za prvi pregled. Ampak požrešnost pač nima meja.[/quote]

Si spregledala 13 let stroge dijete in izogibanja alergenom po navodilih zdravnikov. Potem takem bi moralo bit bolje že pred leti. Po zaključenih bioresonnančnih terapijah ima normalno prehrano! , je brez zdravil! in brez težav s kožo.

S tem se bom kar strinjala. Starši povejo kaj je narobe, kaj pove uradna medicina, kaj so povedali izvidi, kakšne težave in kdaj ima otrok težave. Itak greš na bioresonanco, ko misliš, da so vsi postopki uradne medicine odpovedali, za to ugotovitev rabiš nekaj let. Potem nekaj let kombiniraš uradno in bioresonanco in ko so vidni prvi rezultati, upravičiš denar, ki si ga dal v bioresonanco s tem, da se je splačalo. V resnici gre najbrž za izzvenelo stanje, ki ga otroci enostavno dosežejo, ko prerastejo te zadeve. Ker veliko takih obolenj izzveni z odraščanjem. Je pa težko sam pri sebi preračunat, koliko si vrgel skozi okno in seveda je to tudi “cena”, ki jo za otroka seveda plačaš. Resnica je, da škodi ne, pozdravi pa tudi ne.

Jalur, no saj, navodila, a ne? Terapije so pa samo zato, da potegnejo po 60 evrov vsakič od tebe, čeprav je vse rešljivo že za 70 evrov za prvi pregled. Ampak požrešnost pač nima meja.[/quote]

Si spregledala 13 let stroge dijete in izogibanja alergenom po navodilih zdravnikov. Potem takem bi moralo bit bolje že pred leti. Po zaključenih bioresonnančnih terapijah ima normalno prehrano! , je brez zdravil! in brez težav s kožo.[/quote]

Kot sem rekla – stvar je izzvenela in bi izzvenela tudi brez bioresonance. Enostavno je otrok prerastel to stanje.

Hja, imam otroka z alergijo na številna osnovna in druga živila, upravičenega do dodatka za nego. In na obeh bioresonančnih testiranjih niso našli ne alergije na mleko, ne na pšenico, oreščke, itd. Našli pa so alergijo na vrtnice, sodo biakrbono, nekatere pelode (čeprav nima nobenih težav z rinitisom ali konjuktivitisom ali kakršnihkoli težav, ki bi jih lahko povezovali z alergijo na pelode), ječmen. In nič drugega. In tudi niso rekli, da se kaj zelo mudi z bioresonančnimi terapijami, ker te otrokove alergije naj ne bi bile zelo hude, če pa želimo, pa lahko vseeno naredijo še terapije proti tem alergenom. Guess what: nismo hoteli.

Se bom kar tu priključila, ker sem lih mislila odreti temo o bioresonanci.
Hči ima ponavljajoče angine, pa sem razmišljala, če bi ji bioresonanca pomagala v smislu obnovitve imunskega sistema.
Kak nasvet?
Hvala, lp

Moj partner je zdaj začel z bioresonanco. Alergije ima že od pubertete dalje in po par desetletjih neuspešne uradne medicinske obravnave želi poskusiti z bioresonanco.

Prva izkušnja: krvni test ni pokazal alergije na pasjo dlako/slino ali karkoli že, s čimer pes lahko škodi človeku. Na bioresonanci ja – vendar šele po izrecnem opozorilu, da opaža težave, odkar imamo psa.
Po drugi strani na bioresonanci pokazalo okužbo s hepatitisom – partner je krvodajalec in mu vsakič pregledajo kri, če bi imel hepatitis, bi mu to verjetno že povedali in ga ne bi občasno celo vabili na odvzem.

Glede alergij pa je tako, da je veliko navzkrižnih kombinacij: če si torej alergičen na A, je zelo veliko možnosti, da boš tudi na P iz čisto druge skupine alergenov. Stopnja alergije oziroma burnost odziva telesa je pa lahko različna.
Bomo videli, kaj bo.

Si spregledala 13 let stroge dijete in izogibanja alergenom po navodilih zdravnikov. Potem takem bi moralo bit bolje že pred leti. Po zaključenih bioresonnančnih terapijah ima normalno prehrano! , je brez zdravil! in brez težav s kožo.[/quote]

Kot sem rekla – stvar je izzvenela in bi izzvenela tudi brez bioresonance. Enostavno je otrok prerastel to stanje.[/quote]

Potem je bil očitno odličen timing. Vse alergije so izzvenele ravno v teh dveh mesecih, ko je otrok hodil na terapije in to v obdobju, ko so bile reakcije njhujše, ker je bilo veliko pelodov in cvetnega prahu v zraku. Verjamem, da lahko počasi izzvenijo alergije, ne verjamem pa, da vse naenkrat v dveh mesecih.

Sicer pa… ko imaš takega otroka, ki je cel spraskan in krvav kljub vsem dijetam, zdravilom in nevarnim kremam, potem pač poskusiš vse kar lahko. Mi smo za dijetno prehrano, kozmetiko, kremice in mažice, zadeve za odstanjevanje pršic,… itak zmetali ven nenormalno veliko denarja, tako da smo pač reskirali še nekaj, kar se je nam obrestovalo. Vsak pa se odloči zase, jasno, kot želi.

To je pač naša izkušnja, poznam še dva taka otroka, ki mu je bioresonanca pomagala (eden s podobnimi problemi kot naš, alergičen na vse, terapije pri starosti cca. 6 let, drugi alergičen na cvetni prah in ni smel niti blizu travnika, po terapijah lahko). Ne morem pa posploševat, da pomaga vsem, ker ne vem. Jaz zaupam in verjamem.

Absoluten nateg. Moja mama je šla tja na diagnostiko in so ji rekli, da je zdrava, da ima malo problemov z ledvicami in s srcem, ampak nič takega. Čez pol leta je umrla za levkemijo.

Če imate preveč denarja, potem kar.

Sama sem šla na bioresonanco, ker sem bila tako napihnjena, kot bi bila noseča. Zdravnica mi je naredila kup testov, vse je bilo BP. Na bioresonanci so mi ugotovili razraščeno kandido, plesni, ne vem kaj vse v črevesju in priporočili strogo dieto. Jaz sem se samo tiste diete držala, nisem hodila več na bioresonanco in sem bila že po enem mesecu kot rožica, edino preveč sem shujšala (7kg iz 58 na 51).

Potem sem na bioresonanco poslala kolegico, ki je imela AD. Nekajkrat je šla in je vse izginilo, tudi vse je lahko jedla, prej je imela dokazane alergije na gluten in laktozo.

Poslala sem še moža, da bi malo shujšal (minus 30 kg). Šel je trikrat, pokazalo mu je še nekaj alergij. Diete se je držal 4 mesece, vmes je imel 3 terapeji z bioresonanco, shujšal je v pol leta 28kg in jih po treh letih ni pridobil nazaj, čeprav je kar hoče, ni več na dieti.

Je pa res, da so mi povedali, da ni vseno, kakšen aparat ima nekdo. Tisti z nihalom je dosti manj zanesljiv kot tisti drugi.

No, nazadnje sem imela na resonanci svojo hči zaradi ponavljajočih vnetih zgornjih dihal, kjer je pediatrinja dvignila roke. Bili sva na štirih terapijah in sedaj že drugo leto nima nobenega vnetja, tudi manj je bolna.

Skratka, mi nismo kar ves čas hodili na terapije, ampak smo najprej skušali predlagano dieto en mesec držati, potem smo pa šli in je bilo dosti bolje.

Imam pa znanko, katere mož je bil po nekaj srečanjih ozdravljen hude alergije na pasjo dlako – sedaj imajo psa v hiši, tako, da se vidi razliko.

Pa še eno drugo, ki ima pogosto razraščeno kandido, pa se ji ne da upoštevati diete, ampak gre raje na bioresonančno terapijo in ima po vsaki nekaj mesecev mir, potem pa spet.

So pa cene zelo različne. V LJ pod 60€ ne dobiš, mi smo v Dragomerju, je pol nižja cena…

Kot sem rekla – stvar je izzvenela in bi izzvenela tudi brez bioresonance. Enostavno je otrok prerastel to stanje.[/quote]

Potem je bil očitno odličen timing. Vse alergije so izzvenele ravno v teh dveh mesecih, ko je otrok hodil na terapije in to v obdobju, ko so bile reakcije njhujše, ker je bilo veliko pelodov in cvetnega prahu v zraku. Verjamem, da lahko počasi izzvenijo alergije, ne verjamem pa, da vse naenkrat v dveh mesecih.

Sicer pa… ko imaš takega otroka, ki je cel spraskan in krvav kljub vsem dijetam, zdravilom in nevarnim kremam, potem pač poskusiš vse kar lahko. Mi smo za dijetno prehrano, kozmetiko, kremice in mažice, zadeve za odstanjevanje pršic,… itak zmetali ven nenormalno veliko denarja, tako da smo pač reskirali še nekaj, kar se je nam obrestovalo. Vsak pa se odloči zase, jasno, kot želi.

To je pač naša izkušnja, poznam še dva taka otroka, ki mu je bioresonanca pomagala (eden s podobnimi problemi kot naš, alergičen na vse, terapije pri starosti cca. 6 let, drugi alergičen na cvetni prah in ni smel niti blizu travnika, po terapijah lahko). Ne morem pa posploševat, da pomaga vsem, ker ne vem. Jaz zaupam in verjamem.[/quote]

In kakšna so bila tista navodila, ki ste se jih morali držati, o katerih pišeš?

Drugače pa, na bioresonanci po defoultu vsem najdejo kandido, amalgam, pa kakšne gliste še. Če ne omeniš, da imaš kakšne druge izrazite simptome, ti te tri diagnoze ne uidejo.

Meni so diagnosticirali kandido (itak jo vsem) in steklino!

Nateg, kot tudi zgoraj pravijo. Žal.

Tudi mi razmišljamo da bi šli. Deklica ni alergična na nič po uradni medicini, samo kremice so ji predpisali a se do krvi spraska in ima rdeče madeže po koži. Včasih je zelo hudo, pa zopet manj. Stara je 5 let.
Vaše mnenje, ali naj gremo ali ne. Denarja nimamo veliko zato se težje odločimo, a za zdravje bi našli samo da bi bilo bolje.

Steklino???

Baje, da je najboljša v Rogaški slatini. Jaz se tudi odločam, ali bi peljala otroka….samo ta mnenja tu gor 🙁
No, še malo počakam, lahko se oglasi še kdo s kako izkušnjo.

Pojdite, da vam predpišejo dieto. Koliko bereš, je jasno, da je ta tista, ki pomaga, terapije so pa metanje denarja skozi okno.

Pojdite, da vam predpišejo dieto. Koliko bereš, je jasno, da je ta tista, ki pomaga, terapije so pa metanje denarja skozi okno.[/quote]

ti pa res selektivno bereš… otrok, ki je bil na dieti več let je po terapijah brez diet in z zdravo kožo.

Pojdite, da vam predpišejo dieto. Koliko bereš, je jasno, da je ta tista, ki pomaga, terapije so pa metanje denarja skozi okno.[/quote]

ti pa res selektivno bereš… otrok, ki je bil na dieti več let je po terapijah brez diet in z zdravo kožo.[/quote]

Jalur, koliko ti pa plačajo za reklamo?!

Jaz zelo verjamem v alternativo, in se zdravim s homeopatskimi zdravili, akupunkturo in zelišči. Vse pomaga. Bila sem tudi na bioresonanci. Pri dveh, eni je bila na Lihnartovi in ena v Črnučah. Stran metanje denarja. Sem pa kar verjela in hodila, ker so eni govorili, da imajo rezultate. Res stran metanje denarja.

Saj pravim, vsak se odloča sam. Mogoče tudi ni vse za vsakega in vsako bolezen. Nam je bioterapija pomagala, nam pa kaj drugega prej sprobanega ni. Govorim o naših izkušnjah, ne trdim pa, da pomaga vsakemu za vsako stvar.

Pa pismo, a znaš brat? In odgovorit na izrecno vprašanje? Napisala, si, da ste se držali navodil, potem pa so vam terapije pomagale? Kakšnih navodil????????? Nekaj ste očitno delali drugače kot prej 13 let. In to vam je pomagalo. Kaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close