Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moka manitoba

Moka manitoba

Morda kdo ve, kje v Slo prodajajo moko Manitobo ?

Vem za tapioko, kaj pa je to manitoba’

Mene pa zanima, kaj je tako posebnega na tej moki, da jo potrebujes. Manitoba je prerijska provinca v Kanadi, kjer se prideluje zito, tudi psenico. Ce se gre le za to, da je od tam, ti svetujem, da ostanes pri slovenski, oz. evropski.

imamo premalo naše moke?

vse kar je uvoženo, je boljše a ne?

Menda zaradi vioke vsebnosti glutena testo lažje vzhaja, če običajni moki dodaš en del manitobe.

Občasno jo imajo v Eurospinu

S to moko ne bos nic profitirala. To je moka, ki je lahko genetsko obdelana, odvisno od konkretnega proizvajalca- kmeta.
Uporabi domaco moko, bo ravno tako dobro.

Ce se ti pa gre za vzhajanje in za self-rising flour (v tvojem linku je narobe napisano), je pa to moka, v katero je ze dodan pecilni prasek . Vs kar ti prihrani, je to, da ti ni treba dodajati kvasa in pecilnega praska. Raje uporabi domaco moko in dodaj kvasa po receptiu.

So pa tudi recepti, kako self-rising flour naredis sam in tu sta 2, ce ju zelis.

3/4 cup obicajne moke (cup je priblizno 2.5 decilitra)
1 zlicka (5mm) pecilnega praska
1/4 zlicke soli. Vse zmesas in je.

Ali pa
1 cup moke
1.5 zlicke (7.5ml) pecilnega praska
pol zlicke (2.5 ml) soli

moka moka in mani toba – najlepša vama hvala za odgovora.

moka moka – morda veste, če bela gladka moka tip 400 hitreje vzhaja kot bela gladka tip 500? saj ne,da bi to potrebovala, z vzhajanjem nimam težav-gledala sem neke recepte po it. TV, kjer uporabljajo v startu manitobo moko, nadaljujejo pa z navadno belo moko-in me zanima, zakaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close